ERC Sants - Montjuïc

Notícia

Diari de la campanya de les Eleccions al Parlament de Catalunya (14 de febrer de 2021) "AL COSTAT DE LA GENT"

Un cop fet l'acte inicial a Mataró, transmès per motius de seguretat a través de la plataforma YouTube, per minimitzar la presència física, comença la campanya de les eleccions que el TSJC ha imposat siguin el 14-F. La haurem de fer de forma molt atípica, utilitzant mitjans de telecomunicació i prioritzant la seguretat de tothom, però no per això menys potent i amb tota la força i compromís per assolir la victòria.
Aquí anirem informant de les principals activitats del partit i especialment del Districte de Sants-Montjuïc:


29-01-2021.
INPUT DEL DIA.
És el moment d'Esquerra Republicana. És l'hora d'un nou lideratge pel país i per l'independentisme, és l'hora d'un president d'Esquerra Republicana després de 40 anys d'alternança sociovergent a la presidència de la Generalitat.
Volem trencar el bipartidisme català sociovergent, perquè no volem triar entre independència i esquerres. Fem possible el canvi i liderem un govern independentista i progressista alhora que ens permeti transformar el país.
Reconstrucció, República Catalana i ser al costat de la gent per fer d'aquest país un lloc millor. Aturem el bloc del 155, iniciem una nova etapa i reprenem la iniciativa i el camí cap a la independència construint una via àmplia que ens porti a la victòria.
No en tenim cap dubte, és el moment d'Esquerra Republicana i sortim a guanyar!


I com no pot ser d'altra manera, la primera activitat ha estat encartellar els carrers del barri, amb la diferència respecte a altres ocasions, que avui ha hagut de ser a primera hora del matí, per les restriccions horàries, deixant per a aquesta tarda enganxar més cartells i bustiar.

En l’acte de Badalona;
Junqueras: "Som aquí per donar-vos-ho tot, fins i tot la nostra llibertat. Visca Catalunya lliure!"
Pere Aragonès: "Ens enfrontem a dos models en aquests comicis. Els republicans contra els qui protegeixen un monarca fugit; la llibertat contra els còmplices de la repressió"
Marta Rovira: "Davant un estat demofòbic, hem de tornar a les urnes i omplir-les de República catalana, d'esperança i de futur"
Raül Romeva: "Hem de demostrar a aquells que ens volen atemorits que estem més alçats que mai i que ningú mai ens podrà aturar"
 
30-01-2021.
INPUT DEL DIA.
En aquestes eleccions, només hi ha dos models possibles. Només hi ha dues majories possibles, ho marquen totes les dades aquests dies. La majoria del 155, liderada pel pitjor ministre de sanitat de la UE, avui candidat del PSC, però també candidat de C’s, de VOX, de l'Ibex, de la monarquia i contra l’independentisme.
I la majoria independentista i republicana, que només pot liderar Esquerra Republicana, perquè és l’únic partit que pot representar el 80% de la societat catalana i que és capaç d’aglutinar i construir grans majories.
Dos projectes de país absolutament antagonistes. República contra monarquia. Llibertat contra repressió. Ibex contra ciutadans. Dos models que pugnen des de fa temps i on Esquerra Republicana ha guanyat totes les darreres batalles. I ara ho tornarem a fer.
Els vam guanyar a les eleccions espanyoles, dues vegades. Els vam guanyar a les municipals. Els hem fet fora de Lleida i de Tarragona, quan semblava impossible. I no vam poder fer-ho a la Diputació de Barcelona perquè altres tenien prioritats diferents. I ara els tornarem a guanyar i impedirem que prosperi aquesta nova operació d’estat.
 El 14F podem triar entre convertir la Generalitat en una sucursal més de La Moncloa o reprendre el camí cap a la República Catalana iniciant la reconstrucció de Catalunya. L’única manera de frenar el bloc del 155 és una victòria d’Esquerra Republicana. I especialment a l’àrea metropolitana, l’única manera de frenar el PSC és que cada vot independentista vagi a Esquerra Republicana.
Seguim, que tornarem a guanyar!


Aquest matí, parada a la Plaça de la Marina.

Avui l'Oriol Junqueras i la Carme Forcadell s'han vist per primera vegada des del judici a la democràcia.


31-01-2021.
INPUT DEL DIA.
Aquests dies sentíem que alguns han tingut una gran idea per mirar de solucionar el conflicte existent entre Catalunya i l’Estat espanyol. Un conflicte en què l’Estat ha aplicat la pitjor repressió amb més de 2.000 represaliats, amb companys a la presó i a l’exili i la persecució de les idees polítiques amb una causa general contra l’independentisme.
Doncs bé, han tingut una idea nova, trencadora: Portar el Senat a la ciutat de Barcelona. Aquesta és la gran proposta.
Son els mateixos que creuen que la solució és canviar el nom a l’aeroport del Prat o aplicar una mena d’amnèsia a tots els catalans i tornar al 2010 com si no hagués passat res.Es pensen que el conflicte polític es resol canviant el nom de l’aeroport i portant el senat a Barcelona? Un 80% de la gent d’aquest país el que vol és votar! Decidir a les urnes quin ha de ser el futur d’aquest país. Ni Senat ni aeroport ni estatut ni engrunes. Votar. A veure si ho van entenent d’una vegada. Miren Catalunya des de Madrid i no entenen res de res.
Aquells que van aplicar el 155 i el van aplaudir no la poden governar, no l’estimen i no l’entenen. Només han de donar la veu als ciutadans, posar urnes i que sigui el poble el que decideixi el seu futur.
I en aquestes eleccions, només hi ha dos models possibles. Només hi ha dues majories possibles. La majoria del 155, liderada pel pitjor ministre de sanitat de la UE, avui candidat del PSC, però també candidat de C’s, de VOX, de l'Ibex, de la monarquia i contra l’independentisme
I la majoria independentista i republicana, la de la gent, que només pot liderar Esquerra Republicana. Només un president d’Esquerra Republicana pot representar el 80% de la societat catalana pot aglutinar grans majories.
Grans consensos com la fi de la repressió i per tant l’amnistia de tots els represaliats i  l’exercici del l’autodeterminació amb un referèndum.
Es tracta de dos projectes de país absolutament antagonistes. República contra monarquia. Llibertat contra repressió. Ibex contra ciutadans. Dos models que pugnen des de fa temps i on Esquerra Republicana ha guanyat totes les darreres batalles. I ara ho tornarem a fer.
El 14F podem triar entre convertir la Generalitat en una sucursal més de La Moncloa i tenir el Senat a Barcelona o reprendre el camí cap a la República Catalana iniciant la reconstrucció de Catalunya. L’única manera de frenar el bloc del 155 és una victòria d’Esquerra Republicana.
 

Al matí, parada a la plaça Navas al Poble Sec.

Per la tarda, per instagram, conversa en directe de l'Oriol Junqueras i la Marta Rovira.

Debat de TVE. Resum de les intervencions del Pere Aragonès:

"Després de 90 anys d'història, Esquerra Republicana ens posem al servei del país per presidir-lo amb els grans consensos de l'autodeterminació, l'amnistia i una reconstrucció progressista i feminista"
"Jo no vull haver d'externalitzar les responsabilitats a ningú, vull que aquest país les assumeixi totes. Per això soc independentista"
"Els darrers 40 anys hem tingut presidents convergents i socialistes. Ara tenim l'oportunitat de tenir un president d'Esquerra Republicana. Cal sumar per avançar amb propostes de consens com l'amnistia i l'autodeterminació"

01-02-2021.
INPUT DEL DIA.
El canvi ha començat. És el moment d'Esquerra Republicana. És l'hora d'un nou lideratge pel país i per l'independentisme, és l'hora d'un president republicà després de 40 anys d'alternança sociovergent a la presidència de la Generalitat.
Només un president d’Esquerra Republicana pot representar el 80% de la societat catalana i pot aglutinar grans majories.
No volem triar entre independència i esquerres. Fem possible el canvi i liderem un govern independentista i progressista alhora que ens permeti transformar el país.
Reconstrucció, República Catalana i ser al costat de la gent per fer d'aquest país un lloc millor. Aturem el bloc del 155, iniciem una nova etapa i reprenem la iniciativa i el camí cap a la independència construint una via àmplia que ens porti a la victòria.
No en tenim cap dubte, és el moment d'Esquerra Republicana i sortim a guanyar!
14 dies pel canvi!!


02-02-2021.
IMPUT DEL DIA.
Quan Esquerra guanya i governa, el país avança. Ho hem vist reiteradament els darrers anys. Sempre que Esquerra Republicana ha estat al Govern, Catalunya ha fet un pas endavant socialment i nacionalment. I ara toca que Esquerra lideri el Govern i el país per iniciar una etapa realment transformadora des de la presidència de la Generalitat.
Esquerra Republicana som els que fem que les coses passin.
Ens van dir que era impossible que es pogués tancar la presó Model o universalitzar la sanitat, i ho vam fer.
Ens van dir que no es podrien quadrar les finances de la Generalitat ni revertir les retallades i ho vam fer.
Ens van dir que no podríem aprovar pressupostos de la Generalitat perquè no seríem capaços de posar d’acord a JxCat i els Comuns i ho vam fer.
Ens van dir que no podríem fer l’1-O i especialment després del 20S, però el vam fer.
Van dir que seria impossible que l’Estat seiés en una taula de negociació i reconegués el conflicte polític i ho hem fet.
I ara ens diuen que la via àmplia no ens portarà a la independència i tornarem a demostrar que s’equivoquen.
 Tenim gairebé 90 anys d’història, una història incansable d’honestedat i de lluita per la justícia social i la llibertat del nostre país. No vam néixer políticament l’1-O, el vam fer conjuntament amb els ciutadans i fa molts anys que lluitem per la independència d’aquest país, som el partit de Macià i de Companys i culminarem el somni de la plena llibertat nacional.
 No ens val la retòrica ni les declaracions d’un dia, sinó la feina, la feina i la feina per la independència. Volem la independència i sabem que l’única manera de fer-la davant un estat que no és democràtic és sent molts més i preparar-nos millor abans de tornar-hi.
 La nostra obsessió és treballar sense descans per portar aquest país a l’alliberament nacional. I potser no ho farem tan de pressa com voldríem, però nosaltres sí que ho farem.
 La Via Àmplia és l'única via eficaç, l'única via guanyadora que ens permetrà arribar fins al final. Altres potser semblen més ràpides, o més fàcils... però son vies mortes que no porten enlloc o, encara pitjor, a més repressió i més frustració. Nosaltres volem guanyar la llibertat del país i ho farem.
 Superem el 50% i reprenem el camí de l’independentisme guanyador.


AGENDA DE CAMPANYA:
12:30h: Acte Nacional per streaming sobre el dret a l'habitatge amb Ester Capella, Najat Driouech i José Rodríguez. Podràs seguir-lo al canal de Youtube d'ERC o via Zoom.
18:30h: Acte BCN sobre habitatge al CC La Barceloneta a Ciutat Vella amb Ester Capella, José Rodríguez, Jordi Fernández Cuadrench i Eva Baró. Podràs seguir-ho a travès del canal de Youtube d'ERC-BCN.
19:00h: Acte Nacional a la Plaça de l'antic Escorxador de Tarragona. Amb les intervencions de Pere Aragonès, Raquel Sans,  Pau Ricomà, Najat Driouech, Irene Aragonès i  Carles Castillo. Ho podràs seguir al canal de Youtube d'ERC.

03-02–2021

INPUTS DEL DIA.
Aquestes eleccions només tenen dues majories possibles: el bloc del 155, que tindrà els vots de Vox de suport, o una majoria republicana que defensi i protegeixi tots els grans consensos del país. O la Via Vox o la Via Àmplia.
I faran tot el que puguin perquè Esquerra no guanyi, perquè Catalunya no guanyi. Volen dirigir la Generalitat des de Madrid i fer-ho a qualsevol preu.
No és nou, ja ho hem vist. Ho vam veure a Barcelona quan els Comuns i el PSC van acceptar els vots del populisme xenòfob de Manuel Valls perquè Esquerra Republicana no pogués accedir a l'alcaldia. I ara faran el mateix a la Generalitat.
Votar el PSC avui és votar Cs amb l’aval de Vox. Illa ja fa el mateix discurs que feien Cs i Arrimadas el 2017, i Vox ja ha dit que poden comptar amb els seus vots si del que es tracta és de frenar un president republicà.
Votar el PSC avui és posar en perill el model d'immersió lingüística del nostre país. És votar contra TV3 i els mitjans públics catalans, com avui mateix ha deixat clar el candidat Illa.
Votar el PSC és avalar la repressió i el 155, però també aquells que demanaven centenars d'anys de presó contra els presos polítics catalans.
Votar el PSC d'avui és posar en perill tots els grans consensos de Catalunya.
Votar el PSC d'avui és votar el discurs d’Arrimadas del 2017.
I només hi ha una manera de protegir tots aquests grans consensos d'aquest país, que és un vot a Esquerra Republicana.
Només Esquerra Republicana pot frenar el PSC i garantir que es defensaran els consensos majoritaris del nostre país, com són el model d’escola, els mitjans públics, la fi de la repressió o el dret a l’autodeterminació.

L'habitatge, un dret fonamental
L'habitatge és un dret que ha estat massa cops vulnerat. Ho sabem especialment els barcelonins i les barcelonines, que hem vist com el preu del lloguer a la nostra ciutat s'incrementava fins a nivells completament abusius. Des d'Esquerra Republicana tenim molt clar que l'especulació s'ha d'acabar i en això hem treballat i treballarem.
Des del govern de la Generalitat hem aprovat una llei pionera de control de preus de lloguer per aturar l'especulació. També hem apostat per incrementar el parc públic d'habitatge de la Generalitat i hem aprovat un decret que força un lloguer social de grans tenidors per evitar desnonaments, ara suspès pel TC.
A Barcelona, gràcies a ERC-BCN, el Pressupost de l'Ajuntament de 2021 destinarà 50 milions d'euros a aconseguir més habitatge de protecció oficial a Barcelona.
Un dels reptes més importants que ha d'afrontar Barcelona és garantir el dret a l'habitatge a tots els seus veïns i veïnes. Per això, des d'ERC proposem impulsar el decret antidesnonaments aquest cop en forma de llei i aprovar una llei d'arrendaments urbans catalana que protegeixi els llogaters davant els abusos.


Aquesta tarda per YouTube a les 19:00h:
"L'impacte del feminisme en les nostres vides: experiències vitals i lluita compartida". Parlaran les nostres candidates.
Raül Romeva en directe des de Terrassa, juntament amb Pere Aragonès, Laura Vilagrà, Roger Torrent, Najat Driouech i més!.

04-02-2021.

INPUTS DEL DIA
Cada dia tenim més pistes de com seria un futur govern dels del 155 amb VOX. El govern de la via VOX. Si ahir el candidat del PSC deia que es volia carregar el model de TV3 o les delegacions a l’exterior, avui ha explicat que vol una reconstrucció del país liderada des de Madrid. 
Catalunya i el seu autogovern estan en perill si guanya la via VOX en les properes eleccions. Convé que ens imaginem com seria aquest futur Govern per veure què ens podem trobar. Us imagineu un govern presidit per Illa, amb Carrizosa de conseller d'Educació, Albiol a Interior i Vox condicionant tota l'acció de Govern?
Això és el que passarà si no guanya Esquerra Republicana. L'única manera de frenar-ho és que Esquerra Republicana guanyi aquestes eleccions i construïm un govern independentista i d'esquerres. Un Govern republicà que representi el 80% de la societat catalana.
Si Illa guanya les eleccions i suma amb C’s, PP i VOX, tots els grans consensos del nostre país estan en perill. Ja va passar a Lleida quan PSC i C’s van pactar i passaria a la Generalitat. No ho podem permetre.
Cada vot republicà que es quedi a casa és un vot regalat al 155 i la via VOX.
Mobilitzem-nos, perquè ens hi va el país.
 
Exigim a Iceta el traspàs de la comissaria de Via Laietana
Ester Capella i Ernest Maragall han exigit a l'Estat que faci efectiu el traspàs de l'edifici que actualment ocupa la Jefatura Superior de la Policia Nacional a la Via Laietana per tal de reconvertir-lo en un espai de memòria democràtica i de record a les tortures que allà s'hi van produir durant el règim franquista.
El traspàs depèn del Ministeri de Política Territorial, en mans del líder del PSC que va votar a favor de la reconversió. El manteniment d'aquest edifici en aquestes condicions és una vergonya per a Barcelona i per a Catalunya.
ERC és la garantia perquè el nou govern sorgit de les eleccions tingui com una màxima prioritat integrar aquest immoble dins la xarxa d'espais de memòria democràtica gestionats pel memorial democràtic. És una necessitat urgent reparar la memòria de les víctimes.


Avui, acte d'Esquerra Republicana a Lleida a les 18:00 h. Pavelló dels Magraners de Lleida per YouTube
Amb les intervencions del president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras; el coordinador nacional i candidat a la presidència de la Generalitat, Pere Aragonès; la secretària general adjunta i candidata per Lleida, Marta Vilalta; el conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé; la número 2 per Lleida, Meritxell Serret; la número 3 també per Lleida, Jordina Freixanet; i l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo.

El regidor Jordi Castellana i els consellers Ton Llatzer i Pepe Perez Calvo amb els membres del Club de Petanca Sants (36 anys d'història) han escoltat les seves necessitats i peticions.

05-02-2021.

INPUT DEL DIA
Hi ha un partit en aquestes eleccions que són un veritable perill per a la nostra societat: posen en perill la llengua catalana, l'autogovern, però també la llibertat d'expressió, el dret a estimar com vulguis o les persones d'orígens diversos. Hi ha un partit que demanava centenars d'anys de presó als presos i preses polítiques al Tribunal Suprem i que si pogués ens aniquilaria. L'extrema dreta. El neofranquisme.
Però hi ha una amença encara pitjor i és que el PSC accepti els seus vots per intentar que l'independentisme no governi Catalunya. Són capaços de tot perquè no governem, fins i tot de pactar amb l'extrema dreta, i els perjudicats no serem Esquerra Republicana, només, sinó també i sobretot Catalunya.
Cada vot al PSC és un vot per donar la governabilitat de Catalunya a l'extrema dreta. Cada vot republicà que es quedi a casa és un vot per al 155 i l'extrema dreta. No ens ho podem permetre. Cal concentrar el vot en Esquerra Republicana, que és l'únic partit que pot frenar l'extrema dreta i la victòria del 155.
Tenim l'oportunitat de fer que el partit de Macià i Companys, el partit antifeixista i republicà per excel·lència torni a guanyar les eleccions i barri el pas al feixisme de Vox i al 155.
Votar Esquerra és votar per fer un govern independentista, d'esquerres i antifeixista. Un vot útil perquè la política catalana aïlli Vox.


Pere Aragonès, a la ministra Calvo: “Que quin feixisme? Que no veu la ultradreta asseguda al Congrés?”
Oriol Junqueras: "Hi ha un partit feixista que ens odia i que amenaça en entrar al Parlament. Però hi ha una amenaça més gran: que el PSC accepti els seus vots. Són capaços de tot perquè no governem fins i tot de pactar amb el franquisme i els perjudicats no serem Esquerra Republicana, només, sinó Catalunya".
Pere Aragonès: "Catalans, a les urnes, i tenyim de groc el 14F. Som el país amb més trajectòria antifeixista, des de la república a la guerra civil, i ara tornarem a plantar cara al feixisme a les urnes".
Marta Vilalta: "No cal triar mai més entre independència i polítiques d'esquerres. Ho necessitem tot. Si volem ser útils a lagent, el vot cap a ERC és el més útil per a la gent”.

Acte central de campanya. 19:00h. Parc del Clot, amb Pere Aragonés, Raül Romeva, Marta Vilalta, Laura Vilagrà, Roger Torrent, Ester Capella, Gabriel Rufiàn, Ernest Maragall i Najat Driouech.

06-02-2021.

INPUT DEL DIA
Sembla que al PSOE no li agrada que comencem a explicar el que faran en aquestes eleccions si poden sumar. No els agrada que desemmascarem que tenen previst acceptar els vots de l’extrema dreta de Vox per intentar fer fora l’independentisme de les institucions. No els agrada que diguem que son capaços de tot, fins i tot, de blanquejar el feixisme per arribar al poder o de posar vides en perill imposant unes eleccions en plena tercera onada.
I la vicepresidenta del govern espanyol Carmen Calvo ahir es revoltava contra Esquerra i deia que a l’estat espanyol no hi ha feixisme, que son una democràcia que només cal apuntalar una mica. Quin feixisme es preguntava? Quin feixisme, Carmen, quin feixisme? El que tens asseguts al davant amb 50 diputats al Congreso.
L’estan blanquejant de manera descarada, estan preparant el terreny per poder pactar amb ells al Parlament com van fer amb Manuel Valls a l’Ajuntament de Barcelona.
I això no pot passar. Aquesta gent son els que demanaven centenars d’anys pels presos polítics des del Suprem, volen acabar amb la llibertat sexual, amb la diversitat que ens fa grans, amb la llengua catalana… Son un autèntic perill per a tots els catalans i catalanes sense excepció.
No podem permetre que el PSC pacti amb l’extrema dreta i l’única manera de fer-ho és derrotant els socialistes a les urnes i impedint que sumin, perquè si els surten els números ho faran.
Sortim massivament a votar i aturem el feixisme, aturem aquest pacte que fa molta por. Ens hi va el país, ens hi va tot el que hem forjat durant centenars d’anys.
Si tu no hi vas, ve l’extrema dreta. Si tu no hi vas, guanyarà el 155. I l’únic partit independentista que els pot derrotar és Esquerra Republicana.


De 10:00h a 14:00h, parada informativa a la plaça dels Ocellets (Poble Sec).

Avui, acte del Jovent Republicà a Barcelona 12:00 h.
Nau Bostik de Barcelona per YouTube
Amb les intervencions del coordinador nacional i candidat a la presidència de la Generalitat, Pere Aragonès; la secretària general d'Esquerra Republicana, Marta Rovira; el conseller Raül Romeva; la portaveu del Jovent Republicà, Kènia Domènech; el cap de llista del Jovent Republicà, Pau Morales; la diputada al Congrés dels Diputats, Marta Rosique; i la diputada al Parlament de Catalunya, Rut Ribas.


Pere Aragonés: "Els joves sortint a votar massivament teniu gran part de la clau per fren l'extrema dreta. És un problema que ens interpel·la a tots que ens mira directament als ulls.
Donem-los una lliçó, ensenyem-los que aquest país és profundament antiracista i republicà. Al feixisme se’l combat! Derrotem-los a les urnes i construïm una República per a tothom!".

Pere Aragonès, al jovent: “La història us necessita. Mobilitzeu els joves del país perquè el 14F omplim les urnes de vots antifeixistes, independentistes i d’esquerres”.
Pau Morales: "La independència la volem per garantir tots els drets. Per això el nostre projecte fa por al feixisme"
Kenia Domenech: "Aquest 14F *volem que guanyin els joves”. Volem que guanyi l’esquerra independentista, aquella que en la situació més adversa ha sigut valenta i s’ha arremangat per governar i sortir-se’n”.
Raül Romeva: "Les persones que s’impliquen, valentes, amb coratge, determinades i que saben que les coses no es canvien soles són les del Jovent Republicà. Les necessitem a les institucions però tenint un peu al carrer”.
Marta Rovira: “La pandèmia ens ha donat encara més raons per construir la #RepúblicaCatalana. L’estat espanyol no ens ha servit de res i no ens és útil".

07-02-2021.
INPUT DEL DIA
Estem davant l'enèsima operació d’Estat per acabar amb el moviment independentista. Ens han pegat i posat a la presó. Han utilitzat la repressió de manera reiterada. Però no se’n surten ni se’n sortiran.
Van provar-ho amb C’s i no ho van aconseguir. Ara han posat en risc la ciutadania per provar-ho amb Illa i com que saben que no se’n sortiran, estan disposat a incloure els feixistes a l’equació.
Però a les urnes els tornarem a guanyar. I ho farem amb vosaltres, els joves.
Els joves sortint a votar massivament teniu gran part de la clau per frenar l'extrema dreta. És un problema que ens interpel·la a tots que ens mira directament als ulls.
Donem-los una lliçó, ensenyem-los que aquest país és profundament Antiracista i republicà. Al feixisme se’l combat! Derrotem-los a les urnes i construïm una república per a tothom!
La història ens necessita. La història us necessita. Necessita que hi anem i els tornem a guanyar. Necessita una victòria de la república i la llibertat davant de l'extrema dreta i la foscor. Davant d'aquells que volen acabar amb la nostra societat i tots els consensos: la llengua, l’escola, els mitjans públics, la llibertat d’expressió o la llibertat d’estimar a qui vulguem.
Som independentistes i volem un país nou, d’oportunitats i justícia. Us faig un encàrrec molt directe. Movilitzeu-vos. Movilitzeu al vostre entorn. Que cap vot independentista es quedi a casa. Que cap vot antifeixista es quedi a casa. Que el Parlament s’escolti ben alt la veu d’Esquerra Republicana, que som els únics que podem fer un govern independentista i d’esquerres i barrar el pas a l’extrema dreta.


Acte central de campanya des de Girona per Youtube
Intervenen el president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, la secretària general d’Esquerra, Marta Rovira, el coordinador nacional d’Esquerra Republicana i candidat a la presidència de la Generalitat, Pere Aragonès, la consellera Dolors Bassa, la candidata per Girona, Teresa Jordà, el número 3 per Barcelona, Roger Torrent, i el vicealcalde de Girona, Quim Ayats.
Amb dos CONVIDATS DE LUXE: el coordinador general d’EH Bildu, Arnaldo Otegi, i la portaveu nacional del Bloque Nacionalista Galego (BNG), Ana Pontón.


Junqueras: "A les eleccions de febrer del 36 Esquerra va arrasar i aquella victòria va portar l'amnistia. El 14F ompliu les urnes de República"
Pere Aragonès: "Els del 155 només poden guanyar si no hi anem. Que cap vot independentista es quedi a casa, omplim les urnes de vots republicans"
Marta Rovira: "Quan tornem a declarar la República no volem que duri 8 segons, volem que quan es declari la República sigui per a tota la vida"
Arnaldo Otegi: "S’ha d’empènyer la història en el camí de la llibertat i per la igualtat i per això el 14 de febrer s’hi ha d’anar, perquè si nosaltres no hi anem, venen ells"
Ana Pontón: "El 14F va de democràcia

08-02-2021.
INPUT DEL DIA
Queden només 7 dies per confirmar la victòria d’Esquerra Republicana en aquestes eleccions. Les enquestes ens situen al capdavant i la majoria d’indecisos veuen en Esquerra la seva opció. Només depèn de nosaltres poder formar un nou Govern independentista, però aquesta vegada liderat des de l’esquerra. Un govern sobiranista i progressista a la vegada, presidit per Pere Aragonès, per avançar cap a la República catalana i fer front a la crisi amb l’enfortiment dels serveis socials i sense retallades.
Queden molt pocs dies per fer possible el canvi i no ens podem aturar ni un sol instant. Parleu amb tothom, escolteu a tothom i no descanseu fins a fer possible la victòria d’Esquerra Republicana 80 anys després. Tenim l’oportunitat de fer un Govern nou, que trenqui amb el bipartidisme català que s’ha repartit el poder els darrers 40 anys. I estem molt a prop. 
Però sabem que l’Estat farà tot el possible per mirar d’aturar el canvi i l’esperança d’una victòria d’Esquerra i l’independentisme. Ho van fer a l’Ajuntament de Barcelona o la Diputació de Barcelona. I ara ho tornaran a intentar, per això cal una victòria clara d’Esquerra. Han imposat la data de les eleccions, han utilitzat la repressió per modificar llistes i no dubtaran en unir-se, si sumen, fins i tot amb els vots de l’extrema dreta per evitar que l’independentisme lideri les institucions del nostre país.
Per tant, tot depèn de vosaltres. Si no hi anem, ells venen. I ells son els del bloc del 155, liderats pel PSC, amb els vots de Vox sota el braç. Si aquest 14F no hi anem, ells venen i posaran en perill tots els grans consensos del nostre país. En aquestes eleccions ens hi juguem molt, tornen a ser un plebiscit entre repressió i llibertat, entre 155 i Catalunya, entre foscor i extrema dreta o esperança i República catalana. 155 o Esquerra Republicana. Tu tries. Però si vols que guanyi Esquerra, has de votar a Esquerra. Som-hi, només 7 dies per fer possible el canvi al nostre país.


Torrent: “El 14F torna a ser un plebiscit entre repressió o llibertat; entre foscor i extrema dreta, o esperança i República catalana. I si no hi anem, guanya el 155
Marta Vilalta: “Davant d'aquells que estan disposats a tot per guanyar-nos, fins i tot a la repressió o pactar amb l'extrema dreta de Vox, el millor antídot és ERC ”
Marta Rovira: “Aquestes eleccions van de govern republicà o de 155 amb la clau de Vox. Un vot a ERC és un vot clar a favor d’un govern independentista i progressista”
Bernat Solé: “La meva inhabilitació és fruit d'estar al costat de la ciutadania l'1-O. I estar #AlCostatDeLaGent és obeir a la voluntat de la majoria. Davant la  repressió; determinació i gestos valents”
Meritxell Serret: “Som l’independentisme útil per avançar cap a l’amnistia i l’autodeterminació
Marta Rovira: “L'independentisme s’ha de presentar en aquestes eleccions sent molt honest i explicant què hem après amb la voluntat de projectar una estratègia guanyadora”
Oriol Junqueras: “Declarar la independència és molt fàcil, la podem declarar cada dia. La qüestió no és declarar-la cada dia, la qüestió és com establim les bases per una República que duri tota la vida”.

Oriol Junqueras i Marta Rovira conversen sobre la independència

Marta Rovira: “L'independentisme s’ha de presentar en aquestes eleccions sent molt honest i explicant què hem après amb la voluntat de projectar una estratègia guanyadora”
Oriol Junqueras: “Declarar la independència és molt fàcil, la podem declarar cada dia. La qüestió no és declarar-la cada dia, la qüestió és com establim les bases per una República que duri tota la vida”

09-02-2021.
INPUT DEL DIA.
Catalunya necessita un canvi. Catalunya necessita un nou Govern independentista, però aquesta vegada liderat des de l'esquerra. Un govern sobiranista i progressista a la vegada que pugui afrontar la sortida de la crisi amb una aposta decidida pels serveis públics, sense retallades i posant les persones al centre. Un govern que avanci sense descans cap a la República catalana, però sense deixar ningú enrere. I això només es podrà garantir amb una victòria clara d’Esquerra Republicana.
Avui sabem que la victòria d’Esquerra el proper 14F és gairebé segura, estem aconseguint la mobilització que volíem, però necessitem més, perquè volem blindar una victòria àmplia. Tenim l’oportunitat de tornar a tenir un president d’Esquerra Republicana 80 anys després i no haver de triar entre justícia social i independència.
Però sabem que l’Estat farà tot el possible per mirar d’aturar el canvi i l’esperança d’una victòria d’Esquerra. Ho van fer a l’Ajuntament de Barcelona o a la Diputació de Barcelona. I ara ho tornaran a intentar. Per això, cal una victòria clara d’Esquerra.
Hem de continuar mobilitzant-nos aquests dies que queden. Si no hi anem, ells venen. I ells son els del bloc del 155, liderats pel PSC, amb els vots de Vox sota el braç. Si aquest 14F no hi anem, ells venen i posaran en perill tots els grans consensos del nostre país.
En hi juguem molt, gairebé ens ho juguem tot. Cap vot independentista es pot quedar a casa si no volem un govern del 155. I no podem dividir els vots independentistes d’esquerres. Us demanem que concentreu els vots en Esquerra Republicana per tornar a demostrar que malgrat totes les imposicions a les urnes els tornem a guanyar. Estem davant un nou plebiscit entre repressió i llibertat, entre 155 i Catalunya. Som-hi, només 6 dies per fer possible el canvi al nostre país.Acte a la plaça de Sants a les 18:30h.
Amb Ester Capella, Ruben Wagensberg, Pilar Vallugera i Maria Badet.


10-02-2021.

INPUT DEL DIA
L'impacte de la covid-19 ha estat especialment profund en el sector cultural. Volem recuperar la cultura com impulsora d'una ciutadania lliure i compromesa.
Per això cal un pla de reactivació amb polítiques de recuperació que prioritzin el sector cultural per reprendre la seva activitat en millors condicions que les que tenia prèviament a la crisi.
Gràcies a ERC-BCN, l'Ajuntament va aprovar el novembre de 2020 un pla de rescat a la cultura. Una de les mesures que inclou és potenciar el Bonus Cultura que té com a objectiu incentivar el consum cultural a la ciutat.
Apostem per potenciar la cultura com a pilar de la construcció d'una ciutadania d'arrel republicana culta, informada i crítica i alhora com un sector econòmic de proximitat. Per això, entre altres mesures, proposem reclamar la rebaixa de l'IVA cultural al 4%, augmentar la despesa en cultura a 200€/habitant i avançar en el desplegament del Pla de museus 2030.


Pere Aragonès al DEBAT DE TV3!
"Diumenge decidim com es fa la reconstrucció del país: des del bloc del 155, amb Illa, o des de la vocació republicana i el compromís amb la llibertat. És el moment d'Esquerra Republicana, d'una presidència independentista i d'esquerres".
"Senyora Borràs, ha estat tota la campanya llençant acusacions d'un tripartit que no passarà. Si volguéssim governar amb el PSC, governaríem a la Diputació de Barcelona, però van ser vostès qui van donar la presidència a la senyora Marín, imputada per corrupció" .
"Agafo el compromís que la meva investidura anirà en paral·lel d'un acord de Moneder pressupostos. És imprescindible que des del minut 1 el proper Govern no perdi ni un segon en aprovar-los".


11-02-2021.
INPUT DEL DIA.
Apostem per implementar un model mediambiental sostenible, innovador i integral per fer front a l'emergència climàtica. Per això, cal desplegar infraestructures d'energia renovable arreu del país i impulsar una estratègia ambiciosa per a la mobilitat sostenible.
En aquesta legislatura, s'ha constituït el Pacte nacional per a la mobilitat segura i sostenible, i al mateix temps, saludable, connectada i automatitzada. A més, s'ha aprovat el Pla Director de Mobilitat 2020-2025 de l'ATMB que situa la digitalització i el desenvolupament sostenible en el futur immediat del transport on la qualitat de l'aire urbà i l'emergència climàtica són dos dels seus motors principals.
A Barcelona, s'han anunciat millores d'accessibilitat a les estacions de Trinitat Nova i Ciutadella-Vila Olímpica, i s'han reprès les obres d'ampliació i millora a l'estació de Pl. Catalunya dels FGC i del tram central de la Línia 9. Tanmateix, gràcies a ERC-BCN, l'Ajuntament ha aprovat ampliar un 20%-25% l'espai per a vianants als carrers de Barcelona.
Volem establir un sistema integral de mobilitat sostenible amb l'horitzó de garantir la connectivitat amb i entre les capitals de comarca. També, implementar la T-Mobilitat i entre el paquet d'inversió en infraestructures a curt termini, proposem acabar i connectar les línies 9 i 10, la nova L8 entre la plaça d'Espanya i Gràcia, i fer un pla de xoc per al sistema de Rodalies.


Aragonès: “Cap vot independentista es pot quedar a casa si no volem un Govern del 155”
Oriol Junqueras: “Per què Illa es va negar a fer-se una PCR abans del debat de TV3?. Que potser va aprofitar el càrrec per vacunar-se? Volem polítics a l’alçada del país, com Pere Aragonès”
Raül Romeva: "Si nosaltres, que portem tres anys a la presó, no hem renunciat ni a l’autodeterminació, ni a l’amnistia, ni a la República, si ningú dels que vam donar la cara l’1-O i cada dia hem renunciat, motiu de més perquè ningú es quedi a casa el 14F"
Laura Vilagrà: "Toca treballar i sumar, perquè les vies ràpides poden ser vies mortes"

SOSTENIBILITAT, TAMBÉ EN CAMPANYA!
Aquest dijous a le 18:15h, vine a la comitiva ciclista d'ERC Barcelona per assistir a l'acte d'Ester Capella, Elisenda Alamany, Ruben Wagensberg i Eugeni Villalbí a Les Corts!. Pedalem per la via àmplia, per un futur sostenible per a Barcelona i Catalunya!. Vine amb bici, bicing o patinet!.
Lloc de trobada: Carrer Aragó amb Pg. de Gràcia.


12-02-2021.
Oriol Junqueras:
“Els qui vulguin un govern honest, antifeixista, compromès amb els serveis públics i amb la República, que votin Esquerra Republicana”
Oriol Junqueras, sobre Salvador Illa: "Hi ha un candidat que vol ser president amb els vots dels qui ‼️ odien la nostra llengua i la nostra cultura"
Roger Torrent: "Si no hi anem, els del 155 venen; ens queden poques hores per acabar amb el bipartidisme català"
Laura Vilagrà: "Hem d’obrir la via àmplia cap a la independència, una via guanyadora, que ensenyi al món l’hegemonia

ACTE FINAL DE CAMPANYA A BARCELONA!
A les 19:00h a Cotxeres de Sants, i per YouTube.

Hi intervindran el president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, la secretària general del partit, Marta Rovira, el coordinador nacional i candidat a la presidència, Pere Aragonès, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, el consellers Raül Romeva i Dolors Bassa, la número 2 per Barcelona, Laura Vilagrà, el número 3 per Barcelona i president del Parlament, Roger Torrent, el portaveu al Congrés, Gabriel Rufián, el número 7 per Barcelona, Ernest Maragall, la número 10 per Barcelona, Jenn Díaz, el número 13 per Barcelona Ruben Wagensberg, el candidat del Jovent Republicà, Pau Morales, entre d’altres.

Esquerra Republicana tanca la campanya cridant a concentrar el vot per frenar el 155 i que l’independentisme d’esquerres lideri el país.

Pere Aragonès:Soc aquí per servir al país i per afrontar de cara els reptes que ens venen davant, perquè els meus amics i companys estan a la presó i a l’exili