ERC Sants - Montjuïc

Notícia

#FemHistòria.

Avui, fa 4 anys, ens vam traslladar al local del carrer Miquel Àngel, 51, on desenvolupem i dinamitzem tota l'activitat del Casal ER Sants-Montjuïc.
Al Casal Jaume Aiguader, mirem enrere per repassar amb tots vosaltres la tasca duta a terme durant l’any 2020.
Fa un any, estrenàvem una nova manera de comunicar-nos i mantenir-nos en contacte entre tots els militants amb la conferència del Dr. Marc Ramentol i Sintas pel confinament decretat pocs dies abans amb motiu de la pandèmia de Covid-19.                       
Durant l’any 2020, un any diferent i complicat per tothom, hem dut a terme un gran nombre de conferències i debats interns per tal de tractar temàtiques que afecten directament la gent. Així, s’han dut a terme una trentena d’actes de temàtiques com mobilitat, contaminació, igualtat i feminisme, actualitat política, habitatge, immigració o memòria històrica.         
Durant la primera meitat del 2020, vam fer la trobada #FuturEnTintaLila, vam parlar dels pressupostos, la política i l’habitatge a Barcelona amb els regidors de l’ajuntament de BCN Eva Baró, Jordi Castellana, Jordi Coronas i Montse Benedí, vam debatre sobre l’empadronament de les persones migrades, vam parlar amb Gabriel Rufián sobre política al Congrés, vam celebrar el Congrés del Casal i vam dur a terme la primera reunió mixta: telemàtica i presencial.
La segona meitat de l’any, havent deixat enrere definitivament el confinament, però encara lluitant contra la pandèmia, donàvem la benvinguda als nous militants i ens preparàvem per un estrany, atípic, profund i particular 11 de setembre.
Vam participar en la presentació del nou llibre de la Marta Rovira i l’Oriol Junqueras, “Tornarem a vèncer”. El vam llegir (i devorar!) mentre debatíem com seguir avançant cap a la independència sense deixar ningú enrere i fent-ho al costat de la gent.          
També durant la segona meitat de 2020, vam debatre sobre temes tan importants com la identificació dels desapareguts de la Guerra Civil i de la postguerra, amb Roger Herèdia. Vam analitzar la situació política actual amb Joan Tardà, vam  parlar amb Meritxell Serret sobre política internacional catalana, així com de cooperació i gènere de Catalunya al món.
L’octubre de 2020 vam celebrar l’entrega del Premi Nacional President Lluís Companys. Una edició, la XXV, molt atípica, ja que l’entrega a tots els guardonats va ser enregistrada i es va difondre íntegrament a través de les xarxes socials del Casal.                                  
A ER Sants-Montjuïc sempre hi som: ens sumem a la celebració i dinamització de dates assenyalades com el 8 de març, el 14 d’abril, el dia de Sant Jordi, l’1 de maig, la Diada de l’11 de setembre i molts altres! . També som presents al carrer per tal de treballar per l’autodeterminació i l’amnistia dels presos polítics i pel retorn dels exiliats.