Sarrià-Sant Gervasi

Funicular de Vallvidrera, Barcelona, estació Vallvidrera Superior

ERC vol que es replantegi la mobilitat en els barris de muntanya

110 anys de Funicular, un bon moment per replantejar-nos la mobilitat a muntanya Aquest any el Funicular de Vallvidrera compleix 110 anys, i des d'ERC defensem que és un bon moment -ja que no s'ha fet abans- per replantejar-nos la mobilitat a muntanya. Coincidint amb l'aniversari de la Reina Victòria Eugènia de Battenberg, dona d'Alfons XIII, el 24 d'octubre de 1906 es va inaugurar el funicular. En viatges cada 30', i a partir de les 17h un cada hora, permetia conectar la ciutat amb la muntanya. 110 anys més tard, és necessari que mirem noves idees per suplir les carències de la zona i per millorar la connectivitat ciutat-muntanya. La reforma integral de la línia, l'any 1998, és evident que va millorar la qualitat del servei, però a dia d'avui els barris de muntanya acumulen carències històriques que mereixen una solució profunda. Aquesta entenem que passa per un Pla de Mobilitat específic pels barris de muntanya, contemplant també la connectivitat amb els barris o zones colindants. Cal estudiar a fons, entre d'altres, el transport públic nocturn, els busos del barri, horaris de FGC o el pont que és la muntanya entre Barcelona i l'Àrea Metropolitana. Estudiar-ho i executar-ho, no val una sense l'altre. És inconcebible que muntanya no disposi d'un servei de transport públic nocturn. Son els barris de muntanya els grans oblidats en la Xarxa NitBus. Per això celebrem que el Govern Municipal hagi posat una solució sobre la taula. Quan fa uns mesos ens vam asseure per primer cop amb el Jaume Llansó, li vaig comentar que per nosaltres una prioritat clara pel districte era un NitBus a la zona de muntanya. En aquell moment se’m va dir que era impossible, resposta que havíem sentit repetides vegades en l’anterior mandat. Aleshores, l’anterior equip de govern em va dir –i ho personifico perquè vaig ser jo des dels seients del públic- que era impossible perquè costava més d’un milió i que aquests diners no els tenien per culpa del tripartit.

ERC trasllada al Regidor del Districte, Gerardo Pisarello, diversos dubtes sobre la gestió del Govern

En el Consell Plenari de Sarrià – Sant Gervasi celebrat el passat dimecres 2 de març, vam voler fer un repàs a la situació del districte. Un cop escoltada l’exposició del Regidor vam voler fer algunes apreciacions així com dirigir alguns dubtes al Sr. Pisarello. Pla de Mobilitat del Districte: Estem molt contents que el Govern Municipal hagi decidit elaborar un Pla de Mobilitat, entenem que és una de les principals deficiències de Sarrià – Sant Gervasi i que per tant mereix un estudi a fons. Ara bé, com els hi vam preguntar al final de la sessió, ens preocupa que tant aquest com el Pla d’Equipaments quedin en tan sols un projecte que no s’implanti. Així doncs, ens agradaria més concreció per part del Govern Municipal en quant a terminis, costos i transparència en la contractació de l’empresa que faci el projecte. També ens agradaria que aquest Pla, com ja hem insistit en diferents espais i ocasions, contempli totes i cadascuna de les peculiaritats del nostre districte. Sarrià – Sant Gervasi conté zones molt diverses que mereixen treballar-se cadascuna d’una manera en particular, mentre alhora tot queda emparat en un marc general. Esperem que aquest Pla de Mobilitat contempli ambdues vessants, tant els detalls concrets de cada barri com una idea compacta de mobilitat al districte. Turó Park: Ho celebrem, i ho celebrem molt. Sabem que des de fa temps és una prioritat pels veïns i comerciants de Galvany i ens alegra veure que el Govern Municipal s’hi ha posat mans a la obra. Ens alegra, també, perquè va ser proposta nostra en el darrer Consell Plenari, però sobretot per la clara necessitat que és pel veïnat de la zona disposar d’un parc en condicions. Esperem, i ens consta que ja s’ha començat a fer així, que la reforma es tiri endavant amb el vist-i-plau del veïnat, però alhora també ens agradaria –com de fet demanava el text que es va aprovar en el passat Consell Plenari- que es comptés amb els grups de l’oposició.

Les Planes de Vallvidrera des de Mas Guimbau

ERC planteja més equipaments als barris de muntanya i un casal pel jovent del Districte

En el Consell Plenari de la setmana passada, des d’ERC vam presentar diferents mesures encaminades a millorar la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes, i per tal de dotar a Sarrià – Sant Gervasi d’unes millors condicions. Pel bé de la transparència i d’acostar la política a la ciutadania, us volem fer retorn de com va anar i quin resultat vam obtenir en les diferents mesures. Proposició: El Consell Plenari del Districte de Sarrià-Sant Gervasi acorda que el govern municipal es comprometi a instal·lar una zona de jocs infantils a l’avinguda del Rectoret amb el carrer Major del Rectoret, així com un aparcament pels veïns i veïnes de la zona als voltants de l’estació de FGC de Les Planes, sense que això vagi en detriment d’un futur possible equipament a Les Planes. Atès que en el Pla de Futur de Vallvidrera, Tibidabo i Les Planes 2010-2020 es contempla la necessitat d’instal·lar una zona de jocs infantils i de crear aparcaments pel veïnat al voltants dels diferents aparcaments dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, creiem que és indispensable que es faci. Volem, però, que aquest compromís no vagi en detriment d’un futur equipament a Les Planes que, evidentment, es decideixi de forma consensuada amb el veïnat. Prec: Demanem que el govern municipal es comprometi a obrir un Casal de Joves inclusiu i que serveixi per a tot el jovent del Districte i a les entitats juvenils per dinamitzar i cohesionar els i les joves de Sarrià-Sant Gervasi. És evident que és necessari obrir un –com a mínim- Casal de Joves al districte, necessitem un jovent cohesionat i que tingui espais de trobada. Volem que el Govern Municipal sigui proactiu cap als i les joves de Sarrià – Sant Gervasi i que comenci a impulsar mesures en el seu benefici. És per això, i veient les diferents demandes i mobilitzacions impulsades darrerament al districte, que demanàvem al govern de Barcelona en Comú un compromís envers un futurible Casal de Joves.

#NoTenimLloc

ERC dóna suport a l'acció #NoTenimLloc

El passat 10 de desembre de 2015 Esberla, un grup de joves de Sarrià, va entrar a les Casetes Torres García com a acció emmarcada dins la campanya #NoTenimLloc. La finca, ubicada al C/ Hort de la Vila, 27-29, ja havia estat ocupada abans el mes de novembre de 2006. Des d’aleshores, havent passat per l’ajuntament tres governs municipals diferents, no s’ha trobat una solució satisfactòria pel jovent.   En un primer moment, la finca es va voler tirar a terra per alinear l’entrada a Via Augusta tot i que, per sort, una gran mobilització popular va aconseguir que no s’enderroqués. El mandat municipal del convergent Xavier Trias va prometre la rehabilitació de l’espai l’any  2014 -que mai va arribar- per cedir-lo posteriorment com a espai municipal. Entre les diferents demandes dels sarrianencs i sarrianenques hi havia: un Casal de Joves, un Casal de Cultura Popular o una exposició de Torres García.   Les JERC Sarrià - Sant Gervasi vam signar el manifest que la plataforma NoTenimLloc va redactar a favor d’un Casal de Joves, com també el va signar l’actual govern de Barcelona en Comú en plena campanya electoral. Entenem que davant de la centralitat que ha ocupat aquest tema en els darrers òrgans de participació com la Comissió de Seguiment del Consell de Barri de Sarrià, hem d’expressar la nostra opinió.   El nostre compromís envers el jovent del districte és total. Les JERC Sarrià – Sant Gervasi creiem que el districte mereix un espai dels joves i pels joves, on puguem reunir-nos, guardar material o generar activitats que cohesionin el jovent. Aquest espai no existeix i, tot i haver-se demanat insistentment en diversos mandats i a diferents governs, mai s’ha posat remei al problema. Seguim i seguirem mantenint la nostra posició. El districte necessita un espai que pugui servir de lloc de trobada entre els i les joves de Sarrià - Sant Gervasi. De la mateixa manera opina ERC Sarrià – Sant Gervasi que ho ha considerat una de les prioritats pel districte des dels últims anys.

Propostes d'ERC Sarrià - Sant Gervasi

Què presentem ERC al Consell Plenari?

Aquest vespre, a les 19h a la sala de plens de la Seu del districte, Sarrià – Sant Gervasi viurà el segon plenari executiu del mandat 2015-2019. Desprès del plenari de constitució i el del passat 7 d’octubre, encarem un Consell Plenari on es tractaran temes molt diversos però d’actualitat. ERC sempre hem cregut en la transparència i és per això que us volem explicar què presentarem i perquè aquest vespre. Proposta: El Consell Plenari de Sarrià – Sant Gervasi acorda que en el termini de dos mesos el Govern Municipal convocarà a veïns i veïnes, entitats i representants dels grups polítics on s’acordi un projecte i el calendari d’implementació per resoldre totes les mancances del Turó Parc. Atès que l’anterior govern municipal va iniciar un pla de reforma que finalment no es va tirar endavant, i que el veïnat, comerciants i diferents grups polítics demanem una solució a la situació actual –és bo en aquest punt, recordar que el passar mes d’octubre va caure un arbre i se’n van retirar sis més-. Per això, però també perquè des d’ERC defensem que una bona reforma del Turó Parc beneficiaria al districte, però sobretot al barri de Sant Gervasi – Galvany. Creiem que és necessari engegar un procés participatiu que compti amb totes les partís implicades, que entre elles es consensuï quina és la reforma necessària i que aquesta serveixi per aportar millores a nivell social importants. Prec: Demanem que el Govern Municipal es comprometi a iniciar la construcció de la Biblioteca de Sarrià, preferiblement a Plaça Sarrià però, si no és possible, en un emplaçament central del barri, al llarg del 2016. La Biblioteca de Sarrià és una demanda històrica del barri, contemplada en el Pla de Biblioteques 2010 – 2020 i un dels temes centrals de tots els espais de participació ciutadana de Sarrià. En el passat Consell de Barri, del 18 de novembre, es va informar als assistents que s’havien reprès les converses amb el propietari del solar de Plaça Sarrià.

La Seu del Districte de Sarrià - Sant Gervasi

ERC a Sarrià - Sant Gervasi: què hem fet per als veïns i veïnes?

Per Guillem Casals, Conseller Municipal d'ERC a Sarrià - Sant Gervasi Un cop finalitzada la primera tanda de Consells de Barri i Comissions de Seguiment em sembla necessari, en un exercici de transperència, explicar quin ha estat el paper –i quina serà la tònica que volem seguir- d’ERC a Sarrià – Sant Gervasi en aquests espais. Aquests primers Consells de Barri amb les conseqüents Comissions de Seguiment, arribaven desprès d’una trobada de Govern amb els diferents vicepresidents per tal de reactivar i dinamitzar aquests òrgans, que no siguin tant divagatius i siguin més funcionals. Tot i coincidir amb la premisa, hem de seguir treballant per fer profitosos els Consells de Barri, això sí, mai coartant el dret a pregunta dels veïns i veïnes. Govern ha de seguir buscant vies per tal d’aconseguir un objectiu que en aquesta primera ronda no ha funcionat, i des d’ERC estenem la mà per debatre’n i buscar noves maneres, sempre en benefici del veïnat. La dinàmica general dels Consells de Barri ha girat entorn a la proposta de dinamització, a la el·laboració del PAD –on existirà un Grup Promotor creat a partir de dues o tres persones de cada barri, més el vicepresident, que serà qui coordinarà aquesta tasca- i les diferents inquietuts del veïnat. És en aquest punt on em vull detenir perquè, tot i que la Mobilitat ha estat –i de ben segur que serà- el tema central, hi ha matisos importants. Les diferents queixes sobre Mobilitat deixen un parell de conclusions. És inconcebible que Govern prengui decisions sense consultar i informar al veïnat, com ha succeït i van reclamar, en els barris de Tres Torres, Sant Gervasi – Bonanova i Putxet – El Farró. Igual que els diferents problemes que afecten a la nova xarxa de busos, com els ocasionats per la línia 22 o la reducció de freqüències en línies que passen pel districte, han de ser solucionades mentre no s’implementi en la seva totalitat la xarxa ortogonal. La nova xarxa serà molt positiva pel veïnat, però no podem permetre’ns que mentre no arriba, els veïns i veïnes en pateixin les conseqüències.

Consell Plenari de Sarrià - Sant Gervasi. 8 d'octubre de 2015

ERC irromp al Consell Plenari de Sarrià - Sant Gervasi després de 8 anys

El passat 7 d'octubre, el Grup Municipal d'ERC a Sarrià - Sant Gervasi va tornar a assistir al Consell Plenari del Districte després de 8 anys d'absències. A continuació, us transcribim la intervenció del nostre Conseller-Portaveu, Guillem Casals: Moltes gràcies a tothom per ser avui aquí. Com els hi vaig dir el dia que es va constituir aquest Ajuntament, això és casa vostra i espero veure’ls al llarg del mandat, que ens acompanyin, ens critiquin quan sigui necessari i que ens marquin les pautes quan sentin que ens estem equivocant. Son vostès qui donen sentit al districte i tot el que aquí fem ha de ser per posa’ls-hi més fàcil. Prova d’això que us dic és, sense anar més lluny, la gran Festa Major de la qual estem gaudint aquests dies gràcies a la feinada dels veïns i veïnes del districte. Moltes gràcies i felicitats per la vostra feina. Avui fa just 70 dies que es va constituir aquest consistori, aleshores vam dir que no seríem un obstacle per la governabilitat d’aquest districte i avui ho demostrem. Donarem suport a les proposicions presentades pels diferents grups, així com ens sumem a la Declaració Institucional tot reafirmant la solidaritat total envers les persones que es veuen sotmeses a un exili forçós. Sigui dit, que a part de la Declaració que avui signem, ens felicitem per la Gala Solidària que es va celebrar aquí al districte i que destacava fa un moment el Regidor. Ara bé, destacar també que evidentment donem suport al prec del Partit Popular d’instar al Govern a du a terme les gestions necessàries perquè un bus nocturn doni cobertura als veïns i veïnes de Vallvidrera, Tibidabo i Les Planes. Destacar aquí que agraeixo que el PP es sumi a una proposta que ERC i les JERC vam fer quan el Sr. Oscar Ramirez era President d’aquest consistori. Ho recordo perquè vaig ser jo personalment qui, com un assistent més del públic vaig sol·licitar-ho, així doncs celebrar que el PP ara s’hi sumi.  Avui presentem dues proposicions demanant al govern que compri la Clínica Sant Josep, actualment de propietat privada i abandonada, sent una demanda històrica de la AV i Amics del Putxet.

Francesco Zagnoni escollit nou president d'ERC Sarrià - Sant Gervasi

El passat dilluns dia 20 de juliol la secció de districte d'ERC Sarrià - Sant Gervasi va escollir Francesco Zagnoni com a nou president.  Francesco Zagnoni, militant d'ERC des de gener del 2014, pren el relleu a Mercè Amat, qui ha estat presidenta d'ERC Sarrià - Sant Gervasi els darrers cinc anys i mig. Mercè Amat, que serà vicepresidenta i Consellera Nacional, va destacar els canvis que ha viscut el partit i la societat en aquest temps. Francesco Zagnoni assumeix les regnes del casal amb el repte de liderar la campanya de Junts pel Sí per al 27S i tindrà la responsabilitat d'encetar una nova etapa en la política municipal en què, de la mà de Guillem Casals, ERC Sarrià - Sant Gervasi comptarà novament d'un conseller portaveu al plenari del districte. El congrés também va servir per posar punt i seguit a un curs polític marcat per la consulta ciutadana del 9N, les municipals i la gestació de la llista que finalment concorrerà a les eleccions plebiscitàries del proper mes de setembre.

POTENCIAREM EL TRANSPORT PÚBLIC PER MILLORAR LA CONNEXIÓ ENTRE BARRIS

A la Plaça Bonanova, el proppassat 16 de maig, es va convidar a la ciutadania a escoltar les propostes d’ERC per a Sarrià Sant Gervasi. A la trobada hi varen participar Ester Capella, portaveu al Senat; Mercè Amat, candidata a regidora per Sarrià Sant Gervasi i Guillem Casals, candidat a Conseller Portaveu.  Prèviament a la xerrada, el veïns i veïnes que així ho desitjaren varen fer el vermut a la paradeta d’ERC plantada tot el matí al centre de la plaça.  Guillem Casals va obrir la trobada i va saludar al públic assistent, amb “ens presentem per construir la República Catalana”.  Mercè Amat va assenyalar que cal posar l’accent en les persones perquè puguin desenvolupar la vida als barris. “Potenciarem el transport públic en les vies transversals de Sarrià-Sant Gervasi (Diagonal, Via Augusta, Ronda General Mitre i Passeig Bonanova-Reina Elisenda), per tal de millorar la connexió entre barris”. Així mateix, -continua explicant Mercè Amat-  “a l’espera d’acabar la L9 i L10, millorarem la connexió de Vallvidrera amb la resta de barris del districte i propiciarem que hi arribi l’autobús nocturn. També cal millorar el bicing”.  Per la candidata a regidora per ERC, tots aquest elements milloraran sensiblement la comunicació del districte amb la resta de la ciutat.  Finalment, la senadora Ester Capella va explicar que ERC és un partit de llarga tradició democràtica arrelat al país i a la gent, i que té l’únic projecte revolucionari “construir la república Catalana”. “Ens avalant 84 anys d’història i ja hem demostrat qui som. La causa de Catalunya és una causa justa”, va afegir.