Sarrià-Sant Gervasi

ERC Sarrià - Sant Gervasi et convida a fer el vermut a la plaça de la Bonanova

El proper dissabte dia 16 de maig, ERC Sarrià - Sant Gervasi serà present a la plaça de la Bonanova. Al llarg del matí repartirà informació sobre el projecte que presenta a les eleccions municipals del diumenge dia 24 i recollirà propostes dels veïns i veïnes per millorar la ciutat. A partir de les 12h, s'oferirà vermut a tothom que s'acosti a la parada per parlar de com volem que sigui el barri, el districte i la nostra ciutat. A les 13h hi haurà parlaments de la senadora Ester Capella, Mercè Amat, candidata a regidora, i Guillem Casals, candidat a conseller portaveu del districte. Aquest acte serà un més dels que ERC organitza arreu dels barris de la cituat per intercanviar opinions amb els barcelonins i barcelonines per tal de projectar entre tots la futura capital de la República Catalana.  

ERC Sarrià - Sant Gervasi presenta els candidats a conseller de districte

Iniciada ja la campanya electoral, el divendres dia 8 al vespre, ERC Sarrià - Sant Gervasi va fer un breu acte de presentació de les persones candidates a consellers de districte. Davant d'un nodrit grup de veïns i veïnes, l'equip encapçalat per Guillem Casals i seguit d'Assumpta Torrent, Marc Laporte (candidat de les JERC), Ramon Fort i Francesco Zagnoni es presenta amb la voluntat de treballar perquè en els propers 4 anys s'aconsegueixin més millores per al districte.  Entre les prioritats d'ERC Sarrià - Sant Gervasi hi trobem la millora de la mobilitat ( increment d'estacions de bicing, millora de l'accessiblitat de parades de FGC, ampliació d'horaris de FGC en cap de setmana i a la nit i l'arribada del bus nocturn a Vallvidrera, entre d'altres). Una de les altres prioritats és en l'àmbit dels equipaments de proximitat, i es posa especial èmfasi en un casal per a joves. Així mateix, ERC Sarrià - Sant Gervasi es proposa treballar per millorar el teixit associatiu dels barris i millorar el sistema de participació ciutadana. Finalment, un dels elements clau és també la defensa de Collserola i la necessitat de trobar un millor encaix dels barris de muntanya al si del parc i el parc amb la ciutat.

Alfred Bosch, amb Mercè Amat i Guillem Casals, participa en una trobada de proximitat amb els veïns a la Plaça Lesseps

El candidat a l'alcaldia de Barcelona d'Esquerra Republicana-Moviment d'Esquerres, Alfred Bosch, va participar el passat dissabte dia 2 de maig en un acte de proximitat  a la Plaça Lesseps, acompanyat  per Mercè Amat, candidata a regidora i presidenta del Casal d’ERC Sarrià Sant Gervasi i Guillem Casals, candidat a conseller portaveu per la mateixa formació.   A la trobada amb els veïns de barri, Bosch va aprofitar per “reclamar que es trobi una fórmula per finançar les línies 9 i 10 del metro” ja que “bona part del forat està fet però en espais com la Plaça Lesseps està empantanegat, a mig fer, perquè no hi  ha finançament”. Per això  “tornem a reclamar allò que ens mereixem a Catalunya i Barcelona on moltes de les obres no reben el finançament que mereixem perquè hi ha una asfixia de les administracions catalanes”. Bosch ha recordat que “fer la línia 9 i 10 és fer ciutat, perquè cohesionen la ciutat, la cusen i permeten reparar les grans distàncies socials retallant aquestes distàncies físiques”.    La candidata a regidora, Mercè Amat, va assenyalar que cal reforçar el punt d’enllaç, entre la ciutat i la muntanya de Collserola per frenar la massificació i recuperar-ne els usos tradicionals. “Defensem que la muntanya baixi a la ciutat, perquè és un capital verd imprescindible per Barcelona”, assegura.   A preguntes dels assistents Mercè Amat va fer èmfasi al dèficit històric d'equipaments que viu el districte i la necessitat de cercar fórmules per tal de guanyar espais per al barri. En aquest sentit, va plantejar la necessitat que el govern municipal estudi la possiblitat d'intervenir en la parcel·la de la Clínica Sant Josep, al carrer de Monegal.   Guillem Casal per la seva banda, va dir “el 27 de setembre ens juguem molt, però el 24 serà la primera mostra de força. Hem de votar i demostrar a les urnes la voluntat de la ciutat de Barcelona.”

Debat Municipal a la Casa Orlandai

Amb l’auditori i la sala adjunta plenes de gom a gom, la Casa Orlandai, referent de la participació a Sarrià, va acollir el passat dillusn dia 27 d'abril un debat entre vuit candidats a regidors pel districte de Sarrià - Sant Gervasi, en les properes eleccions a l’Ajuntament de Barcelona. Hi varen participar representants de les formacions polítiques de: CiU, PSC, ERC, PP, Barcelona en Comú, C’s, la Cup i Millor Barcelona que van debatre sobre l’ocupació, l’habitatge, els serveis socials i la participació ciutadana. Una potent agència d’ocupació i desenvolupament en una Barcelona Capital d’Estat, un parc sòlid de pisos públics, la prevenció de situacions d'emergència social i la promoció de la vida independent, i un nou marc de participació ciutadana són les principals idees que va defensar la candidata a regidora per ERC, Mercè Amat. Pel que fa a l’ocupació, el primer tema a debatre, Mercè  Amat va assenyalar que Barcelona tindria moltes més oportunitats si pogués decidir sobre les infraestructures que permeten el creixement econòmic. “Les nostres empreses podran enlairar-se si Barcelona és capital d’un estat”. Així mateix, va fer èmfasi en què el govern municipal compti amb “una Agència d’Ocupació i Desenvolupament sòlida”. Els indicadors mostren com les persones a l’atur que acudeixen a aquest servei municipal tenen el doble de possibilitats de trobar feina que les que no hi van o recorren als serveis d’altres administracions, va dir la candidata. En el debat sobre l’àmbit de l’habitatge tots els partits van coincidir en què ara toca dedicar molts esforços a la “rehabilitació” dels edificis, atès que permet “millorar la sostenibilitat, les condicions de vida de les persones i generar llocs de treball” en un sector molt tocat per la crisi. La dificultat d’accés a l’habitatge al districte de Sarrià - Sant Gervasi també va ser objecte de debat. A més, Mercè Amat va lamentar que s’hagin deixat perdre els 30 anys de democràcia i que no s’hagi apostat per fer un “parc sòlid de pisos públics de lloguer”.

Sant Jordi, dia de les propostes a canvi d'un llibre

“Un llibre a canvi d’una proposta per millorar el nostre barri” és l’oferta que ERC ha fet a la munió de veïns i veïnes que s'apropen a la seva carpa farcida de llibres i roses.  Les nombroses propostes rebudes permetran conèixer de primera mà el que demanden les persones del nostre entorn per millorar la seva qualitat de vida. Així mateix, les més adients s’incorporaran al programa electoral del partit per les properes eleccions municipals.   Enguany, ERC i JERC Sarrià Sant Gervasi ha plantat la seva carpa, sota el bust del poeta Maragall, al bell mig de la plaça Molina, que ha tornat a ser l’escenari privilegiat d’una de les festes més característiques de Catalunya: la diada de Sant Jordi que protagonitzen centenars de milers de ciutadans i ciutadanes armats amb llibres i roses.   El dia s’ha despertat assolellat amb els soroll de les parades al muntar-se, taules que es despleguen, aigua al cubell de les flors i capses de cartró esquinçades.  En acabar, al voltant  les vuit del vespre, hem tingut l’orgull de ser protagonistes d’una festa que és l’enveja del món.

Alfred Bosch visita Vallivdrera i recull propostes dels veïns i veïnes per a millorar el barri

La tarda del simbòlic 14 d’abril, ERC Sarrià – Sant Gervasi la va dedicar a recollir propostes dels veïns i veïnes de Vallvidrera a la plaça Cívica. A la parada es va comptar amb la presència de l’alcaldable d’ERC per Barcelona, Alfred Bosch, que va poder parlar distesament amb els veïnes i veïnes que s’acostaven a la plaça del Centre Cívic Vàzquez Montalbán dels problemes principals dels barris de muntanya del districte de Sarrià – Sant Gervasi: la mobilitat (especialment de nit), l’estat dels carrers i la necessitat que la muntanya no es gestioni amb criteris urbans. En el transcurs de la tarda, Alfred Bosch i Mercè Amat, presidenta d’ERC Sarrià – Sant Gervasi i candidata a regidora, també es van reunir amb l'Associació de Veïns de Vallvidrera així com la de Can Rectoret amb qui van parlar de l’encaix dels barris amb el Parc Natural i la necessitat d’un referent amb capacitat de maniobra per resoldre problemes amb eficàcia, entre d’altres.

Alfred Bosch: "A Sant Gervasi hi ha molta gent gran que ho passa malament."

El passat dilluns, Alfred Bosch, alcaldable d’ERC per Barcelona, es va reunir amb persones i entitats de Sant Gervasi al Centre Cívic Vil·la Florida (c/ Muntaner, 544). A la trobada el candidat estava acompanyat de Mercè Amat, presidenta d’ERC de Sarrià – Sant Gervasi i candidata a regidora, i Guillem Casals, candidat a conseller portaveu del districte. Alfred Bosch va tractar les principals problemàtiques dels barris del Putxet, Farró i Sant Gervasi - Bonanova en un auditori ple de veïns i veïnes que volien conèixer el missatge d’ERC i alhora plantejar al candidat qüestions sobre els temes dels seus barris que més els preocupen. “Sant Gervasi té moltes necessitats, hi ha molta gent gran que ho passa molt malament”, va assenyalar Bosch. “Nosaltres ens preocupem per l’atenció a les persones i per això volem un nou país, una República que inverteixi en els ciutadans”, afegí. En la seva intervenció, l’alcaldable per Barcelona també va esmentar els problemes de mobilitat del districte: acabar la Línia 9 del metro, la necessitat d’ampliar els horaris dels FGC, la manca de carrils bici, entre d’altres. Per acabar, Bosch va subratllar que “sense Barcelona no hi ha independència” i que “ara Barcelona és una capital de províncies i volem ser una capital de debò que pugui jugar a la primera divisió”. “Som el 3 en 1: independentistes, defensem la política social i la transparència”, va recalcar. Per la seva banda, Mercè Amat va ressaltar que el teixit associatiu del districte és fonamental per l’enfortiment dels barris, i va assenyalar que “cal treballar perquè les entitats treballin conjuntament, es coneguin i creixin. Un teixit associatiu fort, permet millorar la cohesió als barris.” Finalment, Guillem Casals va posar les persones al centre de qualsevol debat social o nacional. “Treballem i treballarem per tot allò que faci millor la vida als nostres conciutadans, des de millorar el barri a assolir la independència”, va dir.

Alfred Bosch passeja pel Farró de la mà dels veïns, entitats i comerciants del barri.

El passat dilluns Alfred Bosch va fer una passejada pel Farró acompanyat de Mercè Amat, presidenta d’ERC Sarrià – Sant Gervasi i candidata a regidora i Guillem Casals, candidat a portaveu d’ERC al districte i altres membres de l‘executiva del Casal d’ERC al Districte. Des de Plaça Molina, el grup va enfilar el carrer de Balmes fins a la Xarcuteria Hernando, on Alfred Bosch va poder saludar i conversar amb el propietari, Ramon Hernando, també president del’Associació de Comerciants i Artesans del Farró, creada recentment, que va voler fer arribar al candidat d’ERC a l’alcaldia la necessitat d’estar al costat del petit comerç, facilitant els tràmits i replantejant alguna normativa que encotilla més, que no pas garanteix la qualitat del servei. Una altra de les parades obligades va ser la botiga de la Mercè, una institució al Farró, que va posar de manifest la incidència que ha tingut la crisi en la despesa dels barcelonins i barcelonines, fet que ha tingut un gran impacte en comerços de barri com el seu, amb 27 anys de trajectòria a l’esquena. Aprofitant la seva visita al Farró, Alfred Bosch també es va trobar amb membres de l’associació cannàbica amb seu a la plaça Mañé i Flaquer. Amb els seus responsables va parlar de la feina que fan per promoure un consum responsable i la necessitat de què l’administració defineixi el marc legal per facilitar la regularització d’associacions com la seva, “no pot ser que per fer bé les coses es posin tants entrebancs, s’acaba incentivant la feina mal feta”, van dir. En resum, la passejada pel Farró d’Alfred Bosch, acompanyat en tot moment de membres de la Junta de l’Associació de Veïns i de la Comissió de Festes del barri, va ser molt profitosa i va permetre al candidat a l’alcaldia conèixer de primera mà la feina que es fa al barri per enfortir els vincles entre els veïns i veïnes i treballar conjuntament per un Farró més habitable i amb més serveis.

Ara és l'hora dels barris de muntanya

El proper dimarts 14 d'abril a la tarda ERC Sarrià - Sant Gervasi muntarà una parada informativa al costat del CC Manuel Vàzquez Montalbán. De 16.30 a 18.30h comptarem amb la presència de l'alcaldable d'ERC per Barcelona, Alfred Bosch, per tal que els veïns i veïnes del barri que així ho desitgin s'acostin a la parada per comentar i debatre sobre els principals problemes del barri: el pla especial del Parc Natural, la mobilitat amb transport públic, els serveis, la participació...  Aquesta és doncs una bona oportunitat per debatre de tu a tu, tot compartint petit berenar que oferirà ERC Sarrià - Sant Gervasi, amb el candidat Alfred Bosch i transmetre-li de primera mà les demandes dels barris de muntanya. La trobada s'emmarca en les visites que l'alcaldable està realitzant pels 73 barris de Barcelona que han de servir per fer arribar el missatge d'ERC i, el més important, per establir contacte directe amb els veïns i veïnes, sobre el terreny i conèixer així, de primera mà, les propostes que vulguin plantejar.