Sarrià-Sant Gervasi

Notícia

Unes eleccions excepcionals

de Gerard Gómez del Moral, candidat d'ERC Sarrià - Sant Gervasi al Parlament de Catalunya

Les eleccions d’aquest dijous se celebren amb un clima d’anormalitat política i democràtica que no podem passar per alt. Avui acaba una campanya electoral que hem hagut de fer amb presos polítics i candidats a l’exili. Una campanya que hem hagut de fer sota l’amenaça d’imputacions i de la repressió que des de fa mesos ens toca patir. Una campanya que des d’Esquerra Republicana hem hagut d’afrontar amb el nostre cap de llista a la presó d’Estremera. 

És per això que cal que dijous demostrem, una vegada més, que la democràcia sempre guanya. Han empresonat i enviat a l’exili el nostre govern, han tancat el Parlament, han desfet les polítiques que el govern havia impulsat malgrat el PP representa un 8% dels vots a Catalunya... i malgrat totes les adversitats, dijous centenars de milers de persones ens posem dempeus i convençuts sortim en massa amb les paperetes a la mà, a omplir les urnes del groc que ens han volgut manllevar.

Per això dijous hem d’omplir les urnes de dignitat; de la dignitat d’un poble que no vol que es vulnerin els seus drets de manera sistemàtica, que no vol veure com perilla el seu dret a reunió, manifestació, informació o la llibertat d’expressió; hem d’omplir les urnes de justícia davant de tanta injustícia, votem per reparar aquelles persones que avui són a la presó i que mai hi haurien d’haver entrat, omplim les urnes de democràcia i de pau; i també hem d’omplir les urnes de llibertat, la llibertat d’un poble que vol defensar els seus mestres, els seus periodistes, el seu govern i els seus diputats, que vol defensar la llibertat de portar el color que ens doni la gana, de dir el que cadascú vulgui i de penjar les pancartes que cadascú desitgi. 

Dijous ens cal una victòria esclatant, per això és imprescindible que durant aquests dos dies totes i tots ens dediquem a suplir la feina que l’Oriol Junqueras hauria fet durant aquests gairebé 50 dies que porta silenciat. De nosaltres depèn fer arribar el nostre missatge a tots els racons dels nostres barris i carrers, a l’escala de veïns i a la biblioteca, al bar o a la parròquia, a la facultat o a la feina. 

De la nostra feina en dependrà la nostra victòria. I per això, com sempre, ens cal somriure i defensar l’alegria. Perquè nosaltres volem la república per construir un país per a tothom, més just i més digne. I per això dijous cal votar amb el cor i amb el cap; amb el cor perquè és la millor manera de fer-li arribar el nostre suport a l’Oriol; però també amb el cap, perquè cal que la democràcia s’imposi al 155 i que la nit de dijous puguem celebrar que a Catalunya no s’ha imposat cap força del 155, sinó que ha guanyat Esquerra Republicana de Catalunya.