Segarra

Notícia

Aprovats els ajuts de la Diputació de Lleida per als serveis d’urgència social i teleassistència dels consells comarcals

El Ple telemàtic de la Diputació de Lleida, va aprovar el passat dijous 18 de juny, el Pla econòmic per al finançament dels serveis socials bàsics de teleassistència i prestació d’urgència social dels consells comarcals de l’anualitat 2020, per un valor total de 901.000 €, davant l'increment de despesa que han hagut d'assumir aquests en l'atenció social de persones vulnerables amb la crisi sanitària. Els ajuts es reparteixen en funció dels aparells de cada comarca, pel que fa a la teleassistència i en base al número d’habitants pels ajuts d'urgència social. Així, 41.440 € arribaran a la nostra comarca de La Segarra.

També, es va aprovar el Pla de Cooperació Municipal per fer front a les despeses de funcionament de les llars d’infants de titularitat municipal del curs 2018-2019 per un valor de 3.431.900 €,  amb 107.300 € per als municipis de La Segarra que tenen llar d’infants municipals, els quals són Guissona, Plans de Sió, Ribera d’Ondara, Sanaüja, Sant Guim de Freixenet, Sant Ramon i Torà.

Aquest Pla incrementa l’aportació de la Diputació de Lleida al finançament del funcionament de les llars d’infants fins arribar als 1.000 € per alumne, tenint en compte que la crisi sanitària provocada per la Covid-19 ha suposat un increment de les despeses dels ens locals i també una disminució dels ingressos derivats de les taxes i preus públics. La distribució dels diners es fa en funció de la mitjana d’alumnes matriculats en cada llar d’infants de titularitat municipal durant el curs escolar 2018-2019.

Per altra banda, el passat mes de maig, l’Institut d’Estudis Ilerdencs va aprovar un pla de subvencions especial destinat a ajudar els ajuntaments a reactivar la contractació d'activitats culturals que han estat bruscament aturades a causa de la pandèmia de la Covid-19 i les mesures de confinament, unificant  diverses línies d'ajuts anteriors en una convocatòria d'un milió i mig d'euros que s'abonarà als ajuntaments, entitats menors descentralitzades i consells comarcals en la modalitat de pagament avançat.

Segons Mercè Carulla, portaveu del grup d’ERC a la Diputació i regidora a la Paeria de Cervera, ha manifestat ‘sempre, però ara més que mai, cal estar al costat dels nostres municipis. La prioritat és dotar de liquiditat econòmica els ajuntaments, per a què puguin posar en circulació el màxim de diners possible i d’aquesta manera activar l’economia local i de proximitat’.