Segarra

Notícia

Presentació del llibre guanyador de la 16a edició del premi 7lletres

L’Auditori Municipal de Cervera, va acollir la presentació del llibre 'El gran circ domèstic', de Ramon Pardina, obra guanyadora de la 16a edició del premi 7lletres.

L'acte va ser conduït per Alba Granell, membre del jurat del premi, que va comptar amb la participació de l’editora Eulàlia Pagès, de l’autor Ramon Pardina i del dibuixant Capdevila “KAP”. A l’acte hi van assistir el president del Consell Comarcal de la Segarra, Francesc Lluch, el paer en cap de Cervera, Joan Santacana, l’alcalde de Plans de Sió, Xavier Pintó, i la consellera comarcal de cultura, Elisabet Jové. 

El gran circ domèstic (Pagès Editors), obra guanyadora de la 16a edició del premi 7lletres (2021), és un conjunt de relats en to d’humor. Un circ ambulant de personatges tragicòmics que busquen el seu lloc al món a través de formes de cultura com el cinema, la televisió o els tallers d’escriptura. Pallassos, trapezistes, freaks i domadors de la vida quotidiana que malden per entretenir-nos, però, al mateix temps, ens congelen el somriure.

Ramon Pardina Villanueva (Barcelona, 1977) Ha estat guionista en programes de televisió com Polònia, El Foraster Buenafuente o Late Motiv i ha estat col·laborador de RAC1. Ha publicat els llibres de relats La novel·la que no he escrit mai (Premi Miquel Àngel Riera 2005) El jugador de futbolí que volia córrer a banda (Premi Joan Santamaria 2007) L’home més feliç del món (Premi Recvll Joaquim Ruyra 2010) i El club dels homes amb bigoti (2016). També ha escrit el guió de la novel·la gràfica La furgo (2018) traduïda al francès i l’alemany. Enguany publicarà el seu primer còmic en català, El president de Barcelona dins la col·lecció Doble Tinta de Pagès Editors. Fa classes de literatura humorística a l’Obrador d’històries i a la Llama School.

El premi 7lletres es convoca des de l’any 2006 des de l’Àrea de Cultura del Consell Comarcal de la Segarra, la Regidoria de Cultura de la Paeria de Cervera i la Fundació Pedrolo. A partir d’enguany, dissetena edició, el premi passa a tenir un abast intercomarcal amb la incorporació de l’Ajuntament de Plans de Sió i l’Ajuntament de Tàrrega.