ERC al Segrià

Totes les notícies

Planols nou projecte

ERC Almacelles denuncia que s’estan fent obres a l’antiga residència sense el coneixement de l’ajuntament

Els republicans van accedir al recinte i els operaris que hi treballaven els van informar que s’estava construint la nova comissaria de policia. Quan van preguntar al Ple a l’alcaldessa, els va assegurar que no s’estava fent res de nou.    ERC Almacelles avisa que s’està construint una nova comissaria de policia local a l’antiga residència de ‘Mosen Alejandro’ i que l’ajuntament no en té constància, segons va afirmar l’alcaldessa a preguntes dels republicans. El grup municipal, al veure moviment de personal i material d’obra, van accedir al recinte i van preguntar als operaris que hi estaven treballant, per les reformes que s’estaven duent a terme. Els operaris els van informar que estaven transformant l’antiga residència en la nova comissaria de policia, i els van ensenyar els plànols de tot el projecte, titulat “Reforma antiga residència per nova ubicació dependències policia local Almacelles”. Els republicans, perplexos al no conèixer aquest projecte, van preguntar al Ple del passat 28 de juliol directament a l’alcaldessa per aquest nou equipament. Ignasi Comella, portaveu d’ERC al consistori explica que l’alcaldessa els va assegurar que no s’estava fent res de nou, només petites obres de manteniment. “La nostra sorpresa va ser veure que l’alcaldessa desconeixia completament aquest projecte, l’informe tècnic del qual està redactat pels mateixos tècnics de l’ajuntament”, diu Comella. Els republicans, que van treure imatges d’aquest arranjament i dels mateixos plànols, no entenen com pot succeir que s’estigui construint un nou equipament municipal i que l’equip de govern no ho sàpiga. “No hem vist tampoc l’anunci d’aquesta reforma al Perfil del Contractant de l’ajuntament. Sembla que s’estigui amagant al poble la construcció de la nova comissaria, perquè realment dubtem que l’alcaldessa desconegui aquesta nova construcció”, avisa Comella. Els republicans recorden que al seu moment van demanar de transformar l’antiga residència en un centre de dia.

Veïns de Seròs es queixen que no poden accedir a les piscines municipals

Denuncien que no els venen entrades a les guixetes i els obliguen a anar a les dependències municipals a comprar els abonaments, encara que només hi vulguin anar per una estona un dia determinat, veient impossibilitada l’entrada al recinte quan és cap de setmana. Veïns i veïnes de Seròs denuncien no poder accedir a les piscines municipals. Es queixen que quan arriben a la guixeta per comprar l’entrada d’un dia, la persona que els atén no els hi vol vendre, i els deriva a les oficines municipals a comprar alguns dels abonaments disponibles de dilluns a divendres. Aquesta protesta l’han fet arribar els veïns i veïnes de Seròs a la secció local d’ERC del mateix municipi, els quals s’han compromès a preguntar a l’alcalde perquè és dona aquesta situació, quan l’ordenança municipal reguladora d’aquest servei contempla perfectament la venda d’entrades d’un dia a la guixeta de les piscines. “Podem entendre que aquesta fos l’actitud durant la pandèmia, quan no totes les piscines municipals dels pobles veïns estaven obertes i així evitaves l’allau de persones d’altres municipis a les nostres piscines. Però no entenem com fills de Seròs que viuen fora i venen a passar el cap de setmana al poble, o inclús si algun dia tens convidats a casa i els vols portar a refrescar-se, no poden accedir al recinte i es veuen obligats a comprar abonaments de temporada per tots els membres de la família, que potser només usaran un o dos caps de setmana; o directament a no entrar”, diuen els republicans. L’ordenança municipal diu clarament que a les guixetes de les piscines es pot comprar tots els abonaments disponibles, també l’entrada per un dia, “hi ha múltiples opcions de pagament avui dia, TPV, Bizzum, pots pagar inclús amb el mòbil i el mateix rellotge. Són alternatives als pagaments en metàl·lic si no es vol disposar d’una caixa de diners en metàl·lic o tenir daltabaixos amb el canvi”, avisen els republicans. Per aquesta raó la secció local d’ERC de Seròs s’han compromès amb tots aquests veïns i veïnes a demanar les explicacions i correccions pertinents a l’equip de govern.

Josep Maria Pocino Moga és escollit candidat per encapçalar la llista d’ERC a Alpicat les properes eleccions municipals

Pocino ha estat l’únic candidat que s’ha postulat a l’alcaldia i agafa el relleu a Montse Molina actual portaveu d’ERC a l’ajuntament del municipi Josep Maria Pocino Moga, regidor d’ERC a l’ajuntament d’Alpicat serà el candidat republicà a l’alcaldia d’aquest municipi les properes eleccions municipals de 2023. La secció local d’ERC Alpicat li ha donat l’aval per encapçalar la llista amb la que concorrerà a les eleccions de l’any vinent, després de celebrar la corresponent assemblea, essent l’únic candidat del municipi que s’ha postulat per assumir aquest lideratge i agafant el relleu a Montse Molina, actual portaveu d’ERC al consistori. Pocino, s’ha presentat amb la voluntat de treballar per Alpicat i tota la seva ciutadania, actuant amb responsabilitat i rigor, i amb la voluntat de parlar amb tothom qui ho vulgui. “Cal ser empàtics i estar al costat de la gent, especialment ara en aquests moments tan durs de crisi econòmica, quan encara no estem recuperats de la pandèmia, per tant això no va de colors, va de persones i de com afrontar aquest futur incert que ens espera”, i ha enfocat el seu lideratge cap a la transformació republicana d’Alpicat; “la transformació verda, necessària per a fer una aposta ordenada a favor de les energies renovables, la transformació lila a favor de la igualtat entre totes les persones del municipi, la transformació democràtica apostant per una total transparència del consistori i la participació de la ciutadania en els temes més transcendentals del nostre poble i la transformació econòmica i social, ajudant i estant al costat d’aquells que més ho necessiten”. Josep Maria Pocino Moga té 55 anys i treballa d’advocat des de 1991. Ha exercit com a Magistrat durant 5 anys, els dos últims a l’Audiència Provincial de Lleida. Llicenciat en Dret per la Universitat de Lleida té un curs de doctorat en Dret Penal  i un màster en Dret Penal Econòmic per la UPF. En l’actualitat està finalitzant un Màster en Drets Humans, Democràcia i Globalització per la UOC.

Pla pilot del Consell Comarcal del Segrià per a la cura d'infants i la conciliació familiar

L'Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal del Segrià ha endegat un pla pilot per afavorir la conciliació laboral, familiar i social de les famílies de la comarca mitjançant un servei de cura puntual per a infants de 2 a 14 anys, amb el suport del Departament d'Igualtat i Feminismes. El cap de l’Àrea de Serveis Socials i vicepresident del Consell del Segrià, Toni Bosch, destaca que "amb aquest servei es vol donar una resposta a les famílies per facilitar la conciliació, difícil especialment per les dones, que majoritàriament són les que dediquen més temps a la cures dels infants." A més, ha remarcat Bosch, "és un servei gratuït per als ajuntaments, associacions i famílies que ho sol·licitin, que hem pogut posar en marxa gràcies a l'aposta inequívoca i pressupostària del departament d'Igualtat i Feminismes pel que fa a la conciliació i les polítiques feministes". El projecte, anomenat ‘Temps per cures, temps per tu’, ofereix tres possibles serveis en horari no lectiu: un servei fix de cures en equipaments municipals que poden sol·licitar els ajuntaments i que d'entrada es farà en sis municipis com a prova pilot; un servei puntual de cangur a domicili i un servei puntual de cangur per donar suport a les activitats que organitzen els ajuntaments o les associacions o per als dies de lliure disposició escolar. Els dos últims s'oferiran a tots els municipis del Segrià excepte els sis que tinguin el servei fix de cures. Per dur a terme el servei, s'ha contractat personal qualificat i una coordinadora que establirà els calendaris i farà el seguiment del pla.

El Punt de Voluntariat del Consell Comarcal del Segrià exposa el seu projecte d'associacionisme en la trobada de Punts de Catalunya

El vicepresident del Consell Comarcal del Segrià, Toni Bosch, ha presentat aquesta setmana a Mataró el projecte del Punt de Voluntariat del Segrià ‘Viu l’associacionisme!’, en el marc de la 17a Trobada de Punts de Voluntariat de Catalunya. Bosch ha explicat que "és molt positiu que un projecte nascut al Segrià pugui servir de model per a altres punts de Catalunya". Així, ha destacat que "la iniciatilva, que de moment s'està implementant a Corbins, Els Alamús i Almacelles, ha aconseguit donar un impuls al teixit associatiu d'aquests muncipis i els ha ajudat a recuperar l’activitat després de la pandèmia, a més promoure noves activitats." Per últim, Bosch ha recordat que "el foment de l'activitat associativa i participativa és clau, sobretot, en muncipis rurals per dinamitzar i omplir de vida els nostres pobles." El projecte ‘Viu l’Associacionisme’ es va endegar a finals del 2021 i té per objectiu afavorir el teixit associatiu, de voluntariat i solidaritat, promovent accions intergeneracionals i entre associacions diverses, i empoderant les entitats per tal que s'organitzin, planifiquin activitats conjuntes i treballin en xarxa. Entre les activitats que ja s'han posat en marxa hi ha tallers, xerrades, campionats, sessions de cinema i trobades d’entitats.

Helena Martínez: “La gent d’Esquerra Republicana som els que volem i podem recuperar la Il·lusió, cohesionar el poble i fer que Torrefarrera torni a ser un poble viu!”

Laura Vilagrà, consellera de la presidència de la Generalitat de Catalunya, ha destacat que el país necessita alcaldesses com Martínez, perquè són les millors portaveus del projecte d’Esquerra Republicana, basat en el feminisme, la llibertat i la justícia social i constitueixen el múscul fonamental de l'independentisme   Torrefarrera ha acollit aquesta tarda la presentació d’Helena Martínez com a candidata d’Esquerra Republicana a l’alcaldia del municipi les properes eleccions municipals del 2023. La plaça Miremont ha estat l’escenari escollit per aquesta presentació, que ha aplegat desenes de persones i que ha comptat  amb la participació de Laura Vilargrà, consellera de la presidència del govern de la generalitat de Catalunya; Joan Talarn, president de la Diputació de Lleida i Gemma Massana, presidenta de la Federació Comarcal del Segrià.   L’acte ha començat amb la intervenció de Gemma Massana, qui ha destacat de Martínez el seu talent “entès com aquella combinació d’intel·ligència i aptitud, de coneixements i d’habilitats”; el seu empoderament i compromís “en les seves conviccions i amb els valors republicans de l’honestedat i la transparència” i la seva generositat i empatia “que ajuda i dóna el que té sense esperar res a canvi”.   Per la seva part, Joan Talarn, president de la diputació de Lleida ha afirmat que Helena Martínez és el clar exemple del què significa la governança republicana. “Aquest nou concepte de fer política municipal, un canvi de paradigma que acaba  amb el clientelisme com a manera de fer política, inclús amb el caciquisme”. Talarn ha destacat l’optimisme, la joventut i l’honestedat de la candidata, “Helena Martínez és la nova generació de grans polítics que governaran els nostres pobles i el nostre país, i així ho ha demostrat al capdavant de l’Àrea d’Igualtat de la Diputació de Lleida, una àrea de nova creació la qual s’ha convertit en un dels pilars de la Diputació de Lleida d’avui dia”.

Concert contra la violència de gènere a Soses

Se celebrarà aquest dissabte 11 de juny a les 00.00h al camp de futbol de Soses amb l’actuació del  grup reivindicatiu i feminista ‘Roba Estesa’ i el dj ‘ByDanix’   L’ajuntament de Soses ha organitzat aquest dissabte un concert en contra de la violència de gènere amb les actuacions musicals del grup català, feminista i reivindicatiu ‘Roba Estesa’ i el dj ‘ByDanix”. El concert se celebra aquest dissabte 11 de juny a les 00.00 hores al camp de futbol de Soses.   Sandra Marco, alcaldessa de Soses, explica que la finalitat d’aquest concert és la de visibilitzar el problema de la violència de gènere com una xacra social que afecta les dones pel sol fet de ser-ho, alhora que pretén ser una crida a la necessitat de la implicació social contra aquesta violència amb la finalitat de crear una societat lliure de qualsevol violència exercida sobre les dones. “La música és un instrument eficaç per comunicar i per això volem fer aquest concert, ja que ‘Roba Estesa’ canta cançons que fomenten la igualtat i el respecte i arriben als més joves de casa”.   La entrada al concert és gratuïta, oberta a tothom, i s'emmarca dins del pla d’igualtat de l’ajuntament de Soses.   Soses, 9 de juny de 2022

ERC Alcarràs presenta una moció demanant que es proposin alternatives amb menys impacte sobre el territori que una línia aèria d’alta tensió

Els republicans proposen al Plenari que requereixi a les empreses promotores del macroprojecte solar que estudiïn les possibilitats de soterrar la línia o d’utilitzar les infraestructures ja existents com la línia de ferrocarril o carreteres     El grup municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya a la localitat d’Alcarràs ha presentat, per al seu debat en el proper Ple Municipal, una moció mitjançant la qual expressen i posen en debat el rebuig de la població a la Línia Aèria d’Alta Tensió (LAAT) projectada per  les empreses promotores d’un macroprojecte de parc solar, SOLARIA i IGNIS entre aquest municipi, Albatàrrec i Lleida que tal i com ha assenyalat el seu portaveu, Santi Pelegrí, ‘suposaria una gran afectació i impacte mediambiental per als agricultors, els ramaders i per a tots els veïns i veïnes’.    El republicà, també ha assegurat que aquest projecte que té un traçat d'uns 11 quilòmetres que comptaria amb 34 torres metàl·liques LAAT, i 13 de les quals -d’alçades entre els 20 i els 42 metres d’alçada- travessarien el terme municipal alcarrassí es podria substituir per altres opcions com ‘soterrar la línia i utilitzar els corredors d’infraestructures ja existents, com la xarxa de carreteres o ferrocarril, minimitzant així l’impacte ambiental i evitant la pèrdua de terrenys de conreu, entre altres afectacions’.    De la mateixa manera, ha recordat que, aquest projecte ha provocat un rebuig notable al territori, tal com demostren les més de 2.000 al·legacions al macroprojecte -que ocuparà, en total, unes 550 hectàrees de terreny del nostre municipi- presentades per Ajuntaments, particulars i entitats al Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. ‘És per això que instem a l’Ajuntament d’Alcarràs a emprendre les accions jurídiques i administratives necessàries per evitar la construcció de la línia aèria d’alta tensió tal com està projectada, suposant un greu impacte pel territori i per la seva població’, ha afirmat amb contundència Pelegrí.

Ermita de Sant Miquel de Soses

Soses inaugura l’Espai de Memòria de la Batalla del Baix Segre

Situat al Tossal de Sant Miquel de Soses, diumenge 1 de maig el consistori ha programat una sèrie d’activitats per recordar la Batalla del Baix Segre que va tenir lloc ara fa 84 anys durant la Guerra Civil.   A les acaballes de l’any 1938, el Baix Segre va ser l’escenari d’una virulenta batalla. Entre els dies 7 i 22 de novembre, els combats van ser presents a la marge dreta del Segre entre Soses i Serós. Prop de fer 84 anys d’aquest combat anomenat la Batalla del Baix Segre, l’ajuntament de Soses ha iniciat una important feina de recuperació de la memòria històrica d’aquells fets creant, en el Tossal de Sant Miquel, l’Espai de Memòria de la Batalla del Segre.   Sandra Marco, alcaldessa de Soses, explica que s’han recuperant arqueològicament unes trinxeres franquistes a llevant del Tossal, s’ha pintat un mural en la façana sud de l’ermita de Sant Miquel que reprodueix un plànol de les situació de les forces republicanes durant els combats, s’ha instal·lat una cartellera i un faristol amb extensa informació sobre la guerra civil a Soses i sobre la batalla i també s’han instal·lat diferents elements museogràfics que ens porten a aquells moments d’ara fa més de 8 dècades. “El proper diumenge 1 de maig, a partir de les 10’30h del matí, recordarem i farem memòria amb un seguit d’actes i actuacions vinculades a la memòria històrica del nostre poble durant la Guerra Civil”   PROGRAMA: 10’30h. RECREACIÓ HISTÒRICA I EXPOSICIÓ (tot el matí) Amb la presència de soldats, de comandaments i d’un camió de l’època. Recreació a càrrec del Grup de Recreació Històrica Ejército del Ebro. EXPOSICIÓ de peces de la vida quotidiana dels soldats al front, recuperades en diferents camps de batalla de la Guerra Civil.   10’45h. VISITA GUIADA - INTRODUCCIÓ HISTÒRICA A càrrec de Joan-Ramon González, arqueòleg i president de l’Associació Amics de la Seu Vella de Lleida.   VISITA A LES TRINXERES A càrrec de Núria Cabañas, arqueòloga DE Cat Patrimoni i directora de la intervenció arqueològica.