ERC al Segrià

Totes les notícies

La punta del dit

De ben segur coneixeu la dita que afirma que hi ha dos tipus de persones, les que quan algú assenyala amb el dit cap a un punt miren cap a la direcció assenyalada i les que es fixen en la punta del dit sense mirar més enllà. No cal dir que les que tenen una actitud més constructiva, més oberta i, en definitiva, més de futur acostumen a ser les primeres. La política del govern de la Paeria de Lleida sembla que és la de mirar permanentment la punta del dit i , fins i tot, es pot arribar a pensar que el que es vol és que tots els ciutadans estiguem entretinguts mirant el mateix, quan tots ja sabem que a la punta del dit només hi ha l’ungla. En la meva opinió, la política de supervivència de l’equip de govern els ha portat a perpetrar tot un seguit de despropòsits que allunya la seva gestió dels interessos municipals dels objectius que haurien de ser la seva prioritat. Aconseguir una ciutat més amable, ordenada i justa pels seus habitants, exercir el lideratge i la capitalitat d’aquesta part del territori nacional, analitzar i programar les accions de futur que enforteixin el nostre teixit social i econòmic i participar de manera mancomunada i solidària en els grans reptes que el país te plantejats en podrien ser alguns. Difícilment es pot fer això quan es menysté la llengua pròpia, a la que tant ha costat de mantenir viva i de guanyar espais, en benefici de la viabilitat del pacte amb Ciudadanos de l’inici d’aquest mandat, un autèntic pacte de la fam per evitar que les coses canviïn i que Lleida se sumi, com és la voluntat majoritària dels seus habitants, al procés d’independència que viu el país. Dir que et sembla be la participació del 9N com expressió de la voluntat ciutadana i alhora mostrar comprensió cap a que es pugui jutjar al Francesc Homs per aquesta mateixa votació també forma part d’aquest voler acontentar tothom per acabar  situant-se  en l’eix mateix de les polítiques més reaccionàries. Com es també un despropòsit assegurar que estàs per la xarxa comercial de proximitat i, al mateix temps, ser els principals abanderats de la implantació de grans superfícies que, si s’executa segons manifesten, pot significar a mig termini la mort per esllanguiment  del comerç tradicional que dona vida a la ciutat.

Acte d’homenatge a l’activista cultural Quim Minguell

El proper dia 22 a partir de les 20h30 i al Café del Teatre (Lleida) es farà un acte d’homenatge a l’activista cultural Quim Minguell, que ens va deixar prematurament a l’edat de 50 anys. L’acte coincidirà amb la presentació del nº 42, dedicat a la seva persona, de la revista ARTS, editada pel Cercle de Belles Arts i de la que en Quim Minguell en va ser un dels impulsors. Com a companys seus que vam ser i amb el seu record a la nostra memòria, la gent d’ERC ens volem sumar a aquest merescut homenatge. El Quim era targarí d’origen, fill del pintor Jaume Minguell què, de ben segur, li va llegar la sensibilitat per la cultura i l’art que el Quim sempre va saber transmetre, com si permanentment hi respirés. Amic dels seus amics, el Quim era d’aquestes persones amb les que sempre vols comptar. Defensava les seves opinions però escoltant abans amb atenció i respecte els arguments dels altres. Família, inquietuds culturals i polítiques, el veïnatge i l’entorn configuraven el món del Quim Minguell. Una persona erudita, responsable, discreta, sensible i amb una gran curiositat que el portava a estar al cas i visitar totes les exposicions que es feien a Lleida i a ser el curador de les exposicions temporals de la Delegació de Cultura de Lleida, lloc on va treballar fins que ens va deixar. Celebrem que aquest territori recordi els seus fills generosos sobre tot si, com en el cas del Quim, aquesta generositat anava acompanyada d’una enorme bondat. Bon viatge amic.

DE LA SUBVENCIÓ AL CONTRACTE PROGRAMA.

DE LA SUBVENCIÓ AL CONTRACTE PROGRAMA. El dia 11 de novembre, prèvia a la discussió de pressupostos de la diputació, el grup d´ERC a la diputació havia convocat una roda de premsa per fer pública una proposta oberta, sobre un nou model de contracte programa per tal de fer transparents i més equitatives les ajudes directes als Ajuntaments. Curiosament es contraprograma una roda de premsa per part de l´equip de govern, que ha sorprès fins i tot als mitjans de comunicació convocats. Tot molt esperpèntic i un pols de força irracional envoltats d´un aire de monopoli amb olor a rònec. La diputació de Lleida, un ens supramunicipal que té un pressupost l´any 2016 superior als 98 milions d´euros, és la diputació del país amb una gestió més, diguem-ne, personal, si més no és el que hom pot deduir de la comparativa que s´estableix amb les altres diputacions del país on a Lleida el 22.05% dels ajuts directes als ajuntaments els decideix l´equip de govern lluny del 3.65% de la Diputació de Tarragona, el 10.53% de la de Barcelona i el 8.47% de la de Girona. El nostre grup a la Diputació, ha fet autocrítica, i així ha de ser. La vella política que s´ha fet fins ara i de la qual en moltes ocasions hem estat co-responsables, ha de donar pas a una forma més justa, equitativa i transparent de gestió del diner públic. De fet, com un company d´esquerra ha comentat, la política, com la vida, és canviant, dinàmica i, el que fins ara no es veia ni es percebia malament, ara ha passat a ser qüestionada de forma clara i contundent. L´equilibri i la justícia rau en que si els ciutadans son bons per a pagar els seus impostos, també han de ser bons per rebre , en igual mesura, els serveis que els hi corresponen, sigui a Almatret, Almenar o Cervera, per posar exemples del territori. I això, que sembla tan obvi, no ho deu ser tant quan hi ha un greuge comparatiu molt important en el que perceben uns municipis respecte a altres, dins de l´àrea d´influència d´aquest organisme; de fet la tradició popular, que no té una base científica ortodoxa però si uns estudis observacionals de molts segles que li donen significació estadística, en té una dita molt coneguda i arrelada " els favors amb favors es paguen".

VERGONYA.

 VERGONYA.   Ahir vam conèixer un nou escàndol: la” suposada” conspiració  contra l’independentisme català que tramaven el ministre d’Interior espanyol, Jorge Fernández Díaz, i el director de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, tot un magistrat. Estic segur que cadascú de nosaltres, és conscient de les mentides sistemàtiques en que alguns polítics viuen immersos, sense cap tipus de vergonya i fent gal.la d´un cinisme sideral, com dirien alguns. La manca de  respecte a la democràcia i l´atac sistemàtic per terra, mar, aire contra el sobiranisme i contra  la voluntat del nostre poble per decidir pacíficament el seu futur  és constant, i per això, hi ha determinats mamífers que es mouen com peix a l´aigua pel subsòl  de la brutícia. Davant d'aquest nou intent de l'Estat d'embrutar el sobiranisme, des d´ERC  no podem fer res més que manifestar-nos de forma pacífica però contundent a les urnes, que és l´únic llenguatge que  ens dignifica i ens autoritza   moralment contra tots aquells  que fan servir altres mètodes, de records encara presents, tot i que més llunyans en el temps. Els que ens sentim  identificats  amb ERC i tots els que us hi sentiu propers o simplement sou democrates, tenim molt clar el que aquest país necessita i perquè volem un futur diferent del que ens  proposen  tota aquesta  gent. Com a presidenta  comarcal, us vull encoratjar a no defallir i a manifestar-nos,  amb una papereta  i una urna el dia 26 de juny.   Salut i República. Neus Ramonet i Sucarrat.  

Cartell Diada 2015

Per la Diada, puja al Sagrat Cor

Com ja fa uns anys, la Secció Local d'Esquerra d'Alguaire, organitza un esmorzar per tal de penjar a la serra del Sagrat Cor, una Estelada Gegant. Serà , el divendres dia 11, a partir de les 8 del matí. Atès que s'han programat actes oficials des de l'Ajuntament, en motiu de la Diada i que hi ha tres autocars que marxaran cap a la Meridiana per participar a la Via Lliure 2015, serem puntuals, donant per acabat l'acte a les 9:30h del matí. La festa de la Penjada de l'Estelada, també serà l'acte institucional de la Federació Comarcal del Segrià, per celebrar la Diada Nacional de Catalunya, i per això, ens acompanyarà la seva Presidenta, la Neus Ramonet.

modernitzar els mercats

El Grup Municipal d’ERC-Avancem demana modernitzar els mercats amb més manteniment, serveis i un Pla de dinamització

El Grup Municipal d’ERC-Avancem insta el Govern de la Paeria a dedicar la partida pressupostària de 100.000 euros reservada per al manteniment i promoció dels mercats municipals a canviar la pavimentació del mercat de Fleming, posar plaques a les pantalles dels punts de llum per millorar la il·luminació i revisar el sistema de calefacció, totes elles reivindicacions dels paradistes. També proposa augmentar els serveis als clients habilitant la zona de pàrquing que hi ha al mercat de Fleming i recuperant la figura de vigilant amb l’objectiu de vetllar pel compliment del reglament i d’atendre als usuaris, així com fer un Pla de dinamització. El grup farà aquestes propostes a la propera Comissió Informativa per les Polítiques de Gestió dels Recursos, la Seguretat Pública i l’Organització Municipal del mes de desembre. La regidora Núria Marín ha explicat que ‘per a ERC-Avancem els mercats són punts estratègics comercials i econòmics de la ciutat i per això els nostres objectius prioritaris són modernitzar els mercats municipals i ampliar la xifra de negocis. Marín assegura que, a més de millores en el manteniment i en els serveis, ‘és urgent un Pla estratègic de revitalització amb activitats complementàries per afavorir la compra als mercats’. Segons Esquerra, aquest Pla de dinamització hauria d’incloure incentius per obrir noves parades com bonificacions fiscals, promoure el mercat entre els joves emprenedors i activitats complementàries per fer més atractives les compres de proximitat. El grup denuncia que en els darrers anys s’ha apostat per un model de comerç basat en les grans superfícies i hipermercats que ha ferit greument els mercats, els quals han estat relegats a inversions mínimes. Cal recordar que Esquerra va arribar a un acord amb l’equip de Govern per assignar 100.000 euros al manteniment i la promoció dels mercats municipals, dins el pacte signat per al Pressupost 2016