ERC al Segrià

Notícia

ERC Alcarràs sol·licita un Ple Extraordinari d’Urgència per ser informats del suposat abús de poder i menyspreu de Manel Ezquerra a una patrulla de la policia local

Els republicans volen conèixer la versió oficial de l’equip de govern pels fets ocorreguts el passat divendres quan el primer tinent d’alcalde va suposadament increpar i menysprear a una patrulla per negar-se a dur a terme una detenció.
Esquerra Republicana d’Alcarràs ha demanat a l’equip de govern que convoqui un Ple Extraordinari d’urgència per conèixer la versió oficial de l’ajuntament sobre els fets ocorreguts el passat divendres entre el primer tinent d’alcalde, Manel Ezquerra, i una patrulla de la policia local del municipi.
 
Segons han informat fonts de la policia local als republicans, Ezquerra va exigir a una patrulla de la policia local que detingués una persona del municipi la qual l’havia incomodat. Els agents, al negar-se a la detenció, van ser increpats pel tinent d'alcalde el qual els exigia que procedissin a la detenció, ocasionant un suposat abús de poder. Les mateixes fonts policials han informat als republicans que el tinent d’alcalde inclús va usar paraules suposadament vexatòries i denigrants cap a una dels agents pel fet de ser dona.
 
Els republicans recorden a Ezquerra que la funció de l’equip de govern és la d’orientar i donar directrius a la policia local, “en cap moment l’equip de govern ha de dir al agents com han de fer la feina, obligar-los a realitzar detencions, ni imposar multes, per exemple. Considerem que els fets del passat divendres, si es confirmen, són un abús de poder per part del tinent d’alcalde que inclús incorren a una il·legalitat.”, explica Santi Pelegrí, portaveu republicà al consistori.
 
Per aquesta raó, el grup municipal d’Esquerra d’Alcarràs ha demanat a l’ajuntament un Ple Extraordinari d’urgència, per a conèixer la versió oficial de l’equip de govern. “Segons ens han explicat les mateixes fonts de la policia local, el cos de la policia està valorant denunciar, si no ho ha fet ja, a Manel Ezquerra per abús de poder i violència de gènere, pel suposat menyspreu que van patir els agents i en especial la policia local pel fet de ser dona, al negar-se a la detenció. Si realment aquesta denuncia es formalitza, el municipi d’Alcarràs en patirà greument la vergonya i les conseqüències”, apunta Pelegrí.
 
Els republicans també demanaran a l’equip de govern una disculpa formal de l’ajuntament cap al cos de policia del municipi i en especial a la agent afectada. La violència de gènere i el tracte vexatori cap a les dones, només pel fet de ser dones, és intolerable, i encara més, si qui el practica és una autoritat municipal.