ERC al Segrià

Notícia

Pla pilot del Consell Comarcal del Segrià per a la cura d'infants i la conciliació familiar

L'Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal del Segrià ha endegat un pla pilot per afavorir la conciliació laboral, familiar i social de les famílies de la comarca mitjançant un servei de cura puntual per a infants de 2 a 14 anys, amb el suport del Departament d'Igualtat i Feminismes.
El cap de l’Àrea de Serveis Socials i vicepresident del Consell del Segrià, Toni Bosch, destaca que "amb aquest servei es vol donar una resposta a les famílies per facilitar la conciliació, difícil especialment per les dones, que majoritàriament són les que dediquen més temps a la cures dels infants." A més, ha remarcat Bosch, "és un servei gratuït per als ajuntaments, associacions i famílies que ho sol·licitin, que hem pogut posar en marxa gràcies a l'aposta inequívoca i pressupostària del departament d'Igualtat i Feminismes pel que fa a la conciliació i les polítiques feministes".
El projecte, anomenat ‘Temps per cures, temps per tu’, ofereix tres possibles serveis en horari no lectiu: un servei fix de cures en equipaments municipals que poden sol·licitar els ajuntaments i que d'entrada es farà en sis municipis com a prova pilot; un servei puntual de cangur a domicili i un servei puntual de cangur per donar suport a les activitats que organitzen els ajuntaments o les associacions o per als dies de lliure disposició escolar. Els dos últims s'oferiran a tots els municipis del Segrià excepte els sis que tinguin el servei fix de cures.
Per dur a terme el servei, s'ha contractat personal qualificat i una coordinadora que establirà els calendaris i farà el seguiment del pla.