ERC al Segrià

Totes les opinions

Sandra Barberà - Alcaldessa de Puigverd de Lleida i portaveu del grup municipal Tots fem Puigverd

DES DE TOTS FEM PUIGVERD PRIORITZEM EL BENESTAR DE LA CIUTADANIA I DEL MUNICIPI

Tots fem Puigverd

Davant de la moció de censura presentada contra l'equip de govern de l'Ajuntament de Puigverd de Lleida, ‘Tots Fem Puigverd’ volem reivindicar la feina feta pel nostre grup durant aquests més de tres anys al capdavant de l’ajuntament, i en els quals hem prioritzat sempre el benestar del conjunt de la ciutadania i del nostre municipi. Com bé diu el nostre nom ‘Tots Fem Puigverd’, aquesta sempre ha estat la nostra voluntat.

Helena Martínez i Siurana, diputada d’Igualtat de la Diputació de Lleida i regidora d’ERC a l’Ajuntament de Torrefarrera

Que el futur del jovent no depengui de la sort!

Helena Martínez Siurana

Arriba l’estiu i, no sé ben bé per què, l’associem a una època en la qual el jovent es fa més present arreu i, com a curiós efecte secundari, apareix en diferents sobretaules aquella cantarella paternalista que els joves necessitem tuteles, que ens espavilin i que no entenem gaire res de la vida que no giri entorn d’una birra.   “El jovent són de por”, “no fan res”, “no respecten”.

Article d'Helena Martínez Siurana, diputada d’Igualtat a la Diputació de Lleida i regidora a Torrefarrera, i de Carme Porta Abad, Comissària de l’Any Nativitat Yarza Planas

Reivindicar Nativitat Yarza Planas

Natividad Yarza

«La llibertat no consisteix a fer de la llei un dret, sinó de convertir el dret en llei. La llibertat, obra de la civilització i dels segles, no està vinculada a cap poder personal, ja que pertany a la Humanitat». Són paraules de Nativitat Yarza Planas en un acte polític l’any 1934. A quatre mans escrivim aquestes línies per treure de l’oblit na Natividad Yarza i Planas, la primera alcaldessa elegida democràticament al municipi de Bellprat.

 Ferran Accensi - Pagés I regidor de Benavent de Segrià

I desprès d’Alcarràs, què?

L’amor a la terra és un exemple d’amor incondicional. Els que la treballem, els pagesos, hem après a acceptar la incertesa de molts factors què no depenen de nosaltres. Aquest mes d’abril, malauradament, el clima no ens ha acompanyat. I molts pagesos hem hagut de fer front a gelades i pedregades que han malmès la producció en la majoria de camps fruiters de les nostres comarques. A aquest panorama desolador, s’hi sumen altres factors que sí que depenen de nosaltres, els homes, com el funcionament de les centrals i cooperatives, la comercialització i la contractació de mà d’obra eventual, la qual es veurà fortament reduïda.

Helena Martínez i Siurana, Diputada d’Igualtat de la Diputació de Lleida i Regidora d’ERC a l’Ajuntament de Torrefarrera

La memòria, eina de construcció massiva

Margarida Rugall

Margarida Rugall és la protagonista del mes de febrer del calendari de la Diputació de Lleida. Un calendari basat en la exposició “Dones que donen nom a Lleida”, on el traç d’Ermengol posa rostre a dotze dones del territori amb la voluntat de donar a conèixer les vides d’aquestes dones que han estat menystingudes al llarg de la història. Al llarg de l’any les hi retem homenatge a la planta baixa de la pròpia Diputació.

Josep Lopez - Pagès i Secretari de Transició Ecològica de la Comarcal d’Esquerra al Segrià

Estimar la terra

“A qui estimes, dóna-li ales per volar, arrels per tornar i motius per quedar-se”. Aquesta frase és del Dalai-lama, i es pot interpretar de diverses maneres: Donar ales perquè tothom pugui veure món i entendre altres maneres de viure; i fer-ho sempre amb empatia, coneixement de causa i per damunt de tot amb educació. Per aquesta raó, hem de posar tots els mitjans possibles perquè, principalment el nostre jovent, sigui capaç d’experimentar aquestes maneres de viure amb la finalitat de cercar aquella que li sigui més convenient per establir el seu propi futur.

Ignasi Comella Clavero - Portaveu d’ERC ajuntament Almacelles

És l'hora de treballar plegats per Almacelles

Ignasi Comella

Benvolguts veïns i veïnes d’Almacelles i la Saira, Desprès de  la dimissió de l’Alcalde Josep Ramón Ibarz, es tanca un capítol de la història del nostre poble. En aquest moment, no es tracta de fer un punt i apart, es tracta d’obrir un nou capítol amb un punt i seguit; es tracta de treballar conjuntament per aconseguir l’Almacelles que tots hem somiat sempre; un poble unit, dinàmic i un referent per tota la comarca i tot el país.

Helena Martínez i Siurana, Diputada d’Igualtat i Cooperació Internacional i regidora d’ERC a Torrefarrera

Que la complicitat canviï de bàndol

Helena Martínez

Avui no és vint-i-cinc de novembre. Acabem el setembre amb el record encara de les festes majors d’estiu i encetem una tardor també prou marcada per les festes majors a les grans ciutats. Gaudint de la festa major de Sant Miquel a Lleida, exhaurint els últims dies de Santa Tecla i aprofitant la Mercè, alguns debats televisius han dedicat part de les seves tertúlies per parlar dels protocols de prevenció i abordatge de les violències masclistes en entorns d’oci.

Jordi Verdú - Diputat a la Diputació de Lleida i alcalde de Corbins

Pas de l’equador municipal

Jordi Verdú

Ens trobem a la meitat d’aquest mandat, i quin mandat!   Durant aquests dies he rumiat com explicaré al meu fill Roc quan sigui gran, l’experiència al capdavant del poble que estimo i treballant per la demarcació de Lleida des de la Diputació. I estic segur que ho faré amb la passió que emprava el padrí quan m’explicava les seves aventures com a jugador de futbol per terres lleidatanes.