ERC Sitges

Totes les notícies


Aurora Carbonell

Aurora Carbonell, candidata a la reelecció com a Alcaldessa.

Aurora Carbonell, actual Alcaldessa de Sitges, liderarà la llista d'Esquerra Republicana per a les eleccions municipals del maig del 2023. Així ho va decidir l'assemblea del partit realitzada ahir al vespre en què Carbonell va rebre el suport del 93,3% de la militància. D’aquesta manera l’actual alcaldessa obtarà a la reelecció.   L'Alcaldessa va agrair el suport rebut pel partit i va afirmar que es presenta perquè encara queden molts reptes per completar, molts projectes engegats i se sent "forta i motivada per aconseguir-los". A més, va afirmar que l'objectiu de les eleccions és "guanyar i ser més forts, perquè s'ha demostrat que com més forta és Esquerra Republicana en el govern, més avança Sitges".   Sobre el balanç de la feina feta aquests 4 anys, l'alcaldessa ha destacat que tot i els inconvenients, com el Glòria, la pandèmia o el conflicte d'Ucraïna, el govern no ha deixat de treballar per millorar Sitges. "Malgrat tot, hem tirat endavant projectes importants, 145 habitatges d'ús turístic, remodelacions importants, millores als carrers, el nou contracte de la neteja, el pla d'Usos de les platges per fer-lo més sostenible, recuperació d'espais com el Mercat Vell o el Patronat i d'altres naturals com la Riera de Ribes, i un llarg etcètera.   Finalment, Carbonell ha instat a la militància a "continuar treballant de valent" per assolir un Sitges millor. "Hem demostrat que hi ha una altra manera de governar, comptant amb tothom, posant les persones al centre, amb responsabilitat i amb fermesa per millorar la vida dels sitgetans i sitgetanes.  

Carbonell i Bassa a la presentació de 'Carregades de Raons'

Dolors Bassa: "Del que ha passat n'hem après per tornar-hi"

A la sala de la Biblioteca Santiago Rusiñol, plena amb una cinquantena de persones, ERC ha organitzat l'acte de presentació del llibre 'Carregades de Raons' de Montse Bassa i Dolors Bassa, qui ha presentat el llibre acompanyada d'Aurora Carbonell, Alcaldessa de Sitges A 'Carregades de Raons', Dolors Bassa exposa, amb la seva germana Montse, la seva experiència, els seus sentiments, i tot allò que van viure des d'octubre del 2017 fins a la reclusió al centre penitenciari Puig de les Basses. L'exconsellera afirma que no creia en un inici que l'activitat legislativa l'acabés portant a la presó "no creiem que al segle XX pogués ser possible" i crec que tot i no saber fins on arribaria l'Estat continuar endavant era "l'única manera de saber-ho". I ha afirmat que aquesta experiència és un aprenentatge del qual "Hem après per tornar-hi". També ha volgut donar molta importància al seu procés personal. “Al principi volíem minimitzar d’anys però poc a poc tots i totes les preses vam entendre que era un judici polític i vam començar a encarar-lo així”. En aquest camí afirma que la xarxa feminista que ha anat creat amb la resta de preses ha sigut molt important “amb moltes hi segueixo en contacte, el vincle de la presó és molt fort”. De fet, la importància de les dones en el món de la política ha planat sobre l’acte en tot moment. Bassa, ha destacat que creu que “feminitzar la política és imprescindible per construir una ciutat més justa per a tothom”. Una afirmació que l’Alcaldessa Aurora Carbonell ha aprofitat per reconèixer que “sovint m’he trobat amb moments o situacions que penso que si fos un home no les hagués viscut”.

12 de Maig, Presentació de 'Carregades de Raons' amb Dolors Bassa i Aurora Carbonell

El 12 de maig a les 19 hores a la Biblioteca Santiago Rusiñol Dolors Bassa exposa a 'Carregades de Raons', un llibre que escriu amb la seva germana Montse, la seva experiència, els seus sentiments, i tot allò que van viure des d'octubre del 2017 fins a la reclusió al centre penitenciari Puig de les Basses. Hi recullen les converses a Brussel·les, la presó preventiva, el judici, la sentència i la vida empresonada. I també el pas endavant que va fer la Montse a la primera línia política. Ara, onze mesos més tard del seu alliberament, Bassa presentarà el seu llibre a Sitges amb l'alcaldessa Aurora Carbonell. Amb ella discutiran de tot el que han viscut i dels aprenentatges que n'extreuen. A més de debatre i comentar l'actualitat política nacional i del municipi. El dijous 12 de maig a les 19 hores vine a la Biblioteca Santiago Rusiñol a la presentació del llibre. En acabar hi haurà una copa de cava.

Carme Almirall / Regidora d'Hisenda

El govern proposa mantenir l’IBI i anuncia un nou paquet d’ajudes econòmiques per fer front a les conseqüències de la pandèmia

El govern de Sitges proposarà al Ple d’aquest dimecres 29 mantenir el tipus impositiu de l’IBI a les ordenances fiscals pel 2022. La regidora d’hisenda, Carme Almirall, ha assegurat que la mesura permetrà consolidar els ingressos de cara als propers exercicis: “Ho fem per responsabilitat. Cal mantenir els ingressos per fer front als propers exercicis postpandèmia”. Aquest any es completarà la pujada del valor cadastral iniciada, i aprovada, l’any 2013. Per aquest motiu el rebut pot patir un lleuger increment. La regidora també ha recordat que es tracta d’un dels impostos més justos, ja que es paga en funció de la propietat. A més, l’ajuntament manté la possibilitat de fraccionar-lo en sis pagaments i les ajudes per a les famílies més vulnerables. A més, el Ple també debatrà dos paquets d’ajudes nous per fer front a les conseqüències econòmiques derivades de la Covid-19. El primer es tracta d’ajudes, per valor de 250.000€, per a centres residencials que han hagut de fer front a noves necessitats des de l’esclat de la pandèmia. El segon és un nou paquet de 187.000€ de noves ajudes al sector turístic.  Almirall ha conclòs recordant que “seguirem recolzant el sector turístic en aquests moments tan complicats, com hem fet treballant per acollir nous esdeveniments”. Tot i que ha celebrat que “a poc a poc anem tornant a la normalitat i es nota també en la recuperació del turisme a la vila”.   

Sitges amplia el pressupost amb 19,9 M€ procedents del romanent.

Sitges amplia el pressupost amb 19,9 M€ procedents del romanent. ▶️7,5M€ en obres públiques i millores ambientals. ▶️4,5M€ en ajudes per a la recuperació post-Covid. ▶️4,2M€ en previsions i requeriments legals. ▶️3,6M€ en regulació i millores de l'administració. El pla de recuperació, millores a les cases dels mestres, l'escorxador, equipaments esportius i escolars. Així com arranjaments a Garraf II, Terramar o el camí de Balmins són algunes de les accions que es podran fer amb el romanent. L'Alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, ha destacat que "són gairebé 20 milions que posem al carrer per a la ciutadania i per Sitges" també ha agraït als treballadors i a l'equip de govern que han fet possible aquesta inversió rècord per la nostra vila.

8 Març Dones ERC

8 DE MARÇ DIA INTERNACIONAL DE LES DONES

De nou, el 8 de març de 2021, commemorarem el Dia Internacional de les Dones, una data d’homenatge als moviments a favor dels drets de les dones i de reivindicació per continuar fent evidents les desigualtats de gènere. Una reivindicació que va més enllà d’aquesta data i que impregna els 365 dies de l’any i a totes i cadascuna de les persones que conformen la nostra societat.   Des d’Esquerra Republicana i el Jovent Republicà treballem, dia a dia, per garantir que els drets de les dones siguin plenament efectius i no es vulnerin en cap circumstància.    Tot i els avenços realitzats, aquest darrer any ha suposat un fre en molts aspectes. Les desigualtats i les discriminacions cap a les dones estan presents i són determinants. Les situacions de vulnerabilitat que pateixen les dones s'han agreujat. Quan s'ha hagut d'aturar bona part del sector productiu, el sector dels serveis socials, les cures i el personal sanitari han estat essencials per fer front a aquesta situació d'emergència. Paradoxalment, però, es tracta de sectors feminitzats i amb menys reconeixement social i econòmic. S'ha pogut quantificar que un 70% del personal sanitari són dones i que, a Catalunya, les tasques domèstiques i les cures no remunerades suposen un cost d'uns 2.700 euros anuals per dona. Per això, les mesures que cal impulsar han de tenir present que ningú es pot quedar enrere i que han de cobrir les necessitats que sorgeixen i posar fi a les desigualtats actuals. És així que, les dones pateixen una major precarietat laboral la qual cosa es tradueix en una feminització de la pobresa i un atemptat contra la independència personal d'aquestes.   Segons l’informe Europeu Desigualdades de género en la prestación de cuidados y la retribución en la UE 2020 elaborat per L'Institut Europeu  de la Igualtat de Gènere (EIGE), al conjunt de la Unió Europea,  només un 20% de les dones es troben al capdavant de les direccions de les empreses.  Això contrasta amb les xifres a l'àmbit educatiu, on les dones representen la majoria de les llicenciades i en canvi els càrrecs de més rellevància, en tots els sectors, continuen sent ocupats majoritàriament per homes (55 homes ocupen els llocs de direcció enfront de 32 dones).

Final de la legislatura

Vull dedicar-me encara més a Sitges per superar aquests moments tan complicats, posant tota la meva força en aquesta etapa. Després d’un any de diputada i amb el final de la legislatura, he decidit no continuar com a diputada. Jo vaig assolir el càrrec arran de la repressió que estem vivint com a país, la llista electoral d'Esquerra està plena de companys empresonats, exiliats i/o encausats. Quan vaig acceptar ser diputada, ja vaig dir que ho feia per responsabilitat perquè havia estat escollida per l'assemblea de Garraf i feia molts anys que el nostre territori no tenia un diputat, tot i això ja vaig dir des del principi que si la legislatura acabava abans jo no repetiria perquè acabava d'agafar el càrrec d'alcaldessa i això suposava molta dedicació. Ara, arribat el moment d'unes eleccions avançades, entenc que Sitges em necessita més que mai, en plena pandèmia amb gent passant-ho molt malament i amb una economia molt tocada. Tanmateix, la meva experiència al Parlament ha estat molt positiva. Primer de tot, perquè és un orgull fer política en la institució més important del país, però també perquè ha estat un aprenentatge en tots els sentits, des de veure com s'inicia una llei, a veure com es desenvolupen els temes més importants del país o apreciar de ben a prop les relacions que hi ha entre les diferents forces polítiques. Fins i tot poder haver viscut un moment tan complicat i incert com la pandèmia ha estat força intens i interessant. Durant aquest temps he format part de tres comissions: la Comissió del Síndic de Greuges, que és la més política i ha estat força interessant, perquè es debaten problemàtiques que tenim com a país i moltes compartides amb Sitges; la Comissió d'Empresa i Coneixement, on he portat sobretot els temes relacionats amb Turisme, Comerç i Fires, principalment, i també quan s’han tractat temes d'administració local; i la Comissió de Polítiques Digitals i Administració Pública, en què he tractat també temes de turisme i comerç en relació amb la digitalització, he portat la Carta pels Drets i Responsabilitats digitals i també temes de funció Pública en l'àmbit local.

Davant les violències masclistes trenquem el silenci!

Com cada 25 de novembre, tornem a denunciar i fer visible la violència que s’exerceix envers les dones.  Les conseqüències de la violència masclista són terribles: moltes dones no viuen tranquil·les, no passegen pel carrer de nit amb tranquil·litat, i això ho demostren les dades, que mostren que la violència tant física com psicològica encara està més present que mai en la nostra societat. Només enguany, 12 feminicidis a Catalunya, una xifra esfereïdora. Nombrosos casos de violacions i abusos sexuals surten a la llum cada dia, però malauradament pocs d’ells acaben en una denúncia, ja que encara moltes d’aquestes dones no s’atreveixen, ja que el sistema judicial encara no està adaptat a aquestes situacions. Cal reivindicar que el 25 de novembre sigui cada dia i cal que totes les persones aixequem el cap per lluitar contra la violència masclista, totes les persones! Tenim les eines, suport de professionals, partits i entitats i no hem de defallir, juntes podem fer-ho. Per això, aquest 25 de novembre cridem ben fort en contra de la violència masclista. Si ens toquen a una, ens toquen a totes! Volem reconèixer la valentia i la força de les dones que han trencat el silenci i lluiten dia rere dia per trencar amb aquest masclisme i sistema patriarcal d’arrel. Davant les violències masclistes trenquem el silenci! Nani Rubio Secretaria de la Dona de la Secció Local d'Esquerra Republicana a Sitges  

Article d'opinió - EMPATIA, SOLIDARITAT I PANDÈMIA

Empatia, solidaritat i pandèmia. Es diu que aquest virus que ens està atacant és la malaltia que demana més solidaritat en la societat.  Hem de portar mascareta, no per nosaltres, sinó per no contagiar a l’altre. Hem de tancar el negoci, no per nosaltres, sinó per no propagar més el virus. Ens hem de quedar a casa, no per nosaltres, sinó per no col·lapsar el sistema sanitari que en gaudim tots i totes... i així podria continuar expressant la necessitat de solidaritat que comporta aquesta pandèmia, que ens demana uns esforços individuals enormes per uns beneficis col·lectius necessaris. El coronavirus ens està demanant més que mai que demostrem la nostra solidaritat com a societat i com a humanitat. També són moments de demanar molta empatia. Posar-nos al lloc de molta gent que està patint molt, no només al costat de qui ha perdut familiars o amics, sinó també al costat d’aquells que han quedat aïllats sense poder veure la família o al costat de qui està perdent la feina o el negoci. Cal posar-nos al lloc de tots ells i entendre com se senten i com els podem ajudar, ja sigui des de l’administració, ja sigui des de la societat civil.  A Sitges, estem treballant en un Pla d’accions per atendre les conseqüències de la COVID-19. Un Pla que s’ha fet de forma participativa perquè, ara més que mai, ens necessitem a tots i a totes per sortir d’aquest atzucac; és per això que hi han participat diferents consells de la Vila i partits polítics de tots els colors. En aquest procés, han sorgit actuacions per ajudar-nos en l’emergència, en els mesos vinents i en el futur més immediat.  Aprofitem que ens trobem, parlem, interactuem i ens escoltem per fer la màxima participació treballant amb empatia i amb solidaritat.  Aurora Carbonell i Abella Alcaldessa de Sitges