ERC Sitges

Totes les notícies


Presentació del llibre "Tornarem a vèncer"

El dissabte 12 de setembre a l’Hort de Can Falç, es va realitzar l’acte de presentació del llibre d’Oriol Junquerasi Marta Rovira Tornarem a vèncer, presentat per la regidora Carme Almirall i amb les ponents Aurora Carbonell, alcaldessa de Sitges i diputada al Parlament, i Carolina Telechea, diputada al Congrés. Amb una assistència d’una cinquantena de persones, l’acte es va iniciar amb la presentació de la regidora Carme Almirall a les ponents, tot recordant la singular situació que estem vivint i l’excepcionalitat que “els autors del llibre no puguin presentar-lo ells mateixos, ja que l’Oriol Junqueras és a la presó i la Marta Rovira a l’exili; malgrat això, la seva força i energies sí que hi són”. Abans de donar pas a Aurora Carbonell, avança que en l’obra “s’expliquen les coses que hem fet bé, que són moltes, però també les que ens van mancar”. Aurora Carbonell, alcaldessa de Sitges i diputada al Parlament, en un vessant més municipal, ens mostra detalls del llibre que es reflecteixen molt bé en el municipalisme i que són molt necessaris, com que “cal lluitar per la república catalana des de tots els pobles. És molt important que governs republicans i independentistes realitzem una bona gestió i siguem més i més forts per tal d’atraure més gent i que aquesta tingui confiança perquè veu que treballem per davant de tot per les persones”. Alhora, remarca que “s’ha notat amb la situació de pandèmia que al llarg dels anys no s’han realitzat polítiques per les persones, però ens en sortirem més forts, ja que es veu que ho estem fent bé i donem solució als problemes de la gent”. Aurora Carbonell acaba el seu parlament agraint la feina i l’esforç dels autors del llibre. Aleshores, Carme Almirall presenta la diputada al Congrés, Carolina Telechea, tot recordant que el darrer cop que va venir a Sitges va ser per la campanya de les municipals i europees de l’any passat, les quals vam guanyar, i exhorta la feina dels diputats del Congrés, que no és pas fàcil.

Article d'opinió - UN ANY D'EXECUTIVA

Un any d'executiva Iniciava aquest nou trajecte polític en la meva vida creient plenament en el  grup de persones que havia confiat en mi i que formàvem la nova executiva de la secció local d'Esquerra Republicana a Sitges. Ho fèiem amb molta il·lusió, amb la intenció de treballar en tot moment per Sitges amb la primera dona republicana alcaldessa de Sitges, l’Aurora Carbonell, a la vegada que amb la il·lusió de fer camí amb la nostra militància amb l’objectiu d'ampliar la nostra família republicana. La realitat és que en aquests 365 dies hem viscut tota mena d’esdeveniments. D'entrada, treballar la campanya d’eleccions estatals amb un acte amb el conseller Chakir el Homrani, les quals van donar com a resultat que Esquerra Republicana tornés a guanyar a Sitges amb un total de 3.174 votants, convertint-se alhora en la primera força de Catalunya. Al llarg de l’any, també s’han realitzat diferents actes, com la xerrada pel Dia Internacional de la lluita contra el càncer, redaccions de manifestos, com el del Dia de la Dona Treballadora o el del Dia Internacional contra la LGTBIfòbia, o suports com el de la Plataforma Verda de l’Autòdrom. Alhora, hem participat políticament dins el partit a nivell comarcal com regional. Tanmateix, no tot ha estat agradable, ja que s’han viscut situacions insostenibles, com les viscudes per part de l'oposició primer amb la moció de reprovació a la nostra alcaldessa presentada per Junts per Sitges, la qual va ser contrarestada amb rapidesa per la nostra alcaldessa, i segon amb una possible moció de censura antinatural entre JxS, C’s, PSC i NH, generant molts interrogants i ocasionant paral·lelament i com a contraresposta una ampliació del govern municipal per tal de donar estabilitat, un pas gens fàcil i amb molts entrebancs enmig de les converses primer amb els pressupostos enmig. Tanmateix, es van aprovar els pressupostos i es va arribar a l’acord d’ampliació del govern amb el PSC i el Margalló, després de diverses assemblees, com la que va realitzar la nostra secció local el divendres 19 de juny, aportant així estabilitat a Sitges.

Dia Internacional de l'Orgull LGTBI+

Aquest 28 de juny, tornem a commemorar el Dia Internacional de l’Orgull LGTBI+, aquest any marcat per les circumstàncies excepcionals de la crisi sanitària de la COVID-19 i, amb el confinament, tristament s'ha fet palesa la discriminació latent del col·lectiu LGTBI+, fins i tot en entorns familiars. En la nostra vila, l'esforç des del govern municipal en adherir-se a nombrosos municipis de Catalunya pintant un pas de vianants amb l'arc de Sant Martí ha estat rebut amb comentaris declaradament discriminatoris amb evident LGTBI-fòbia, tot emmirallant la societat actual amb clars valors heteropatriarcals assentats en el més ranci tradicionalisme. Per aquest motiu, des d’Esquerra Republicana a Sitges, com a baluard del respecte per a la igualtat de tracte per a les persones sense discriminació per a la seva diversitat, fem una crida per a recolzar tota acció per tal de reclamar els drets fonamentals de cada persona a viure amb dignitat la seva identitat en la més àmplia diversitat. En el nostre municipi, disposem d'un punt SAI, com a punt d’informació pel col·lectiu i, alhora, d’ajuda per aquelles persones que sofreixin discriminació pel fet de pertànyer al col·lectiu LGTBI+. APROFITEM-HO! Sitges, suposadament referent com a municipi obert i respectuós amb la diversitat, no pot permetre la més mínima mostra de LGTBI-fòbia, no només als subcol·lectius més representats a dins com són els homosexuals i les lesbianes, sinó, també i sobretot, a les persones trans, les quals pateixen doble discriminació, fins i tot a vegades dins del feminisme. Alhora, diem NO a les decisions de la Justícia espanyola les quals ens allunyen de la llibertat d’expressió, com és la prohibició de col·locar la bandera de l’arc de Sant Martí als balcons dels ajuntaments. Sitges diu: PROU! Per això, a Sitges la bandera irisada llueix a la façana de l’ajuntament, com a símbol de suport, visibilització i llibertat d’expressió. Els nostres drets són els vostres drets.

Acord per a l'ampliació del govern municipal de Sitges

Després de setmanes de treball, hem assolit l'acord definitiu amb els grups de l'actual govern per a l'incorporació del PSC i El Margalló a govern. El passat divendres 12 de juny, Esquerra Republicana a Sitges en assemblea extraordinària vam debatre i aprovar el document de l'acord per vint vots a favor i un vot d'abstenció. Des d'Esquerra Republicana a Sitges, estem molt satisfets d'assolir aquest acord complint els dos objectius que ens vàrem marcar des de l'inici: per una banda, que aquest no suposés la sortida de cap dels grups actuals del govern i, per altra banda, que el govern actual sortís reforçat amb majoria absoluta.

Connectem-nos: primera videoconferència informativa amb Meritxell Serret, Joan Capdevila, Rut Ribas i Lluïsa Llop

Aquest dissabte 4 d’abril, la Secció Local d’Esquerra Republicana a Sitges hem pogut celebrar la primera videoconferència informativa, impulsada des del partit en el marc del programa “Connectem-nos”, que ens permet activar la participació política i el debat, en temps de confinament.  En aquest cas, ens hem reunit amb la Meritxell Serret, actual delegada del Govern de la Generalitat de Catalunya davant la Unió Europea i exconsellera d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Joan Capdevila, veterinari i diputat al Congrés dels Diputats, Rut Ribas, educadora social, estudiant de psicologia, diputada al Parlament de Catalunya i secretaria quarta de la Mesa del Parlament de Catalunya, i Lluïsa Llop, diputada del Parlament de Catalunya i alcaldessa de Gelida; a més de la nostra alcaldessa Aurora Carbonell i els regidors Jaume Monasterio, Carme Almirall i Eduard Terrado. Cadascú ens ha pogut aportar la seva visió des de la seva posició (la Unió Europea, Madrid, Catalunya i Sitges) i entre tots hem pogut compartir experiències, idees, preocupacions i inquietuds, sobretot al voltant del COVID-19, les afectacions econòmiques, les ajudes i la situació actual. Toni Muñoz i Suàrez President ERC Sitges

Dones amb tots els drets!

De nou, el 8 de març, commemoren i donem reconeixement al Dia Internacional de les Dones, recordant les dones valentes que van lluitar, donant fins i tot la vida, per la lluita obrera de les dones, el dret a sufragi i a la igualtat. Però aquesta reivindicació s’ha de transportar i ha de perdurar cada dia de l’any. En l'origen de la commemoració del 8 de març com a Dia Internacional de les Dones, tradicionalment s'han destacat diversos fets puntuals: la vaga de les obreres tèxtils nord-americanes de 1908, l'incendi de la fàbrica Cotton o el de la Triangle Shirtwaist Company de Nova York el dia 25 de març de 1911, una indústria tèxtil on treballaven cinc-centes persones, en la seva gran majoria dones immigrants joves.  Amb el ressorgiment del feminisme a finals dels anys seixanta i setanta, tornà a implantar-se la celebració d'aquesta data, que va acabar de corroborar les Nacions Unides el 1977, declarant el 8 de març com a Dia Internacional de les Dones. Les dones d’Esquerra Republicana i del Jovent Republicà des dels inicis hem lluitat per aquests drets i ho seguirem fent sense descans, des dels carrers i des de les institucions. Volem que no se'ns discrimini en els llocs de treball. Tenim dret a igual feina, igual sou. La bretxa salarial entre homes i dones encara és evident, superant encara el 20%, i els càrrecs de més rellevància, en tots els sectors, encara romanen en homes. Hem de trencar el sostre de vidre que ens limita les possibilitats d’ascens de les dones, no valen més excuses!  No ens volem veure avocades a la pobresa econòmica ni energètica, en la qual 7 de cada 10 víctimes són dones perquè, entre altres motius, l’altíssim percentatge de contractes parcials pertany a les dones (més del 70%) o perquè s’ha hagut de tenir cura de familiars. Tornem a exigir l’eliminació i el rebuig de veritat enfront de les violències masclistes, una xacra social que enguany ja ha causat més d’una desena de feminicidis, violacions, abusos i maltractaments físics i psíquics.

Acord per a l'estabilitat de Sitges

Acord per a l’estabilitat de Sitges Després d’una llarga negociació i els acords amb els Comuns Verds de Sitges, el Margalló i ara el PSC, el govern obté els vots necessaris per a l’aprovació dels pressupostos. L’Acord amb el PSC s’ha tancat després de moltes setmanes de negociació i no va ser tancat fins ahir quan els organs pertinents dels grups de govern hi van donar validesa. En el nostre cas, en assemblea per unanimitat. Amb aquest acord, tirem endavant el Pressupost Municipal de Sitges per al 2020. Un pressupost que iguala el nivell de despesa social a l’època anterior a la crisi econòmica i que dona resposta a problemes capdalts per Sitges com l’habitatge o el medi ambient, departaments on es creen noves partides per revertir la situació. Des d’Esquerra Republicana a Sitges, agraïm als Comuns Verds, el Margalló i PSC la seva voluntat de diàleg i acord. I lamentem a la resta de grups que no han volgut treballar la proposta i han optat per opcions partidistes, per interposar el seus interesos als del conjunt de la Vila o per insistir en la seva busqueda de la confrontació. Malgrat això, el govern es manté més fort i unit que mai, treballant cada dia per construir un Sitges millor que solucioni millor els problemes dels Sitgetans i Sitgetanes.

ERC MOSTRA EL SEU TOTAL SUPORT A L’ALCALDESSA AURORA CARBONELL

Arrel de la moció de reprovació que va presentar ahir un dels grups del ple municipal, la secció local d’Esquerra Republicana a Sitges vol mostrar el seu total suport a l’Alcaldessa Carbonell, la resta del grup municipal republicà i la totalitat del govern municipal. Condemnem, alhora que no entenem, que s’aprofitin unes declaracions tretes de context per acusar l’Alcaldessa Aurora Carbonell de tenir un tracte inadequat, despectiu i despòtic vers el ple municipal, res més lluny de la realitat; una alcaldessa dialogant, que sempre ha apostat per l’acord i el respecte, com a eines predominants a l'hora de fer política. Instem a la totalitat del ple a treballar de forma constructiva per la totalitat dels sitgetans i sitgetanes, deixant enrere discrepàncies, interessos o frustracions personals. Això és el que hem fet sempre des d’Esquerra Republicana. Parlar de tot, amb i per a tothom. I així, ho seguirem fent com a primera força del consistori. Perquè només dialogant, acordant i construint plegats i plegades farem avançar Sitges.

Contra les violències masclistes, propostes feministes

Avui 25 de novembre i com fem cada any, des de la secció local d’ERC Sitges commemorem el Dia Internacional contra la violència masclista, manifestant el nostre rebuig cap a qualsevol tipus de violència masclista. En el que portem d'any, s’han produït més de 50 feminicidis en l’estat espanyol a mans d'homes. Tanmateix, aquesta és la punta de l’iceberg de la violència masclista; per això, diem alt i clar: PROU! Prou a qualsevol tipus de violència masclista, com la física, la psicològica, l’econòmica o la sexual. Els Països Catalans volem una república amb una base feminista que posi com a priorització acabar amb les violències envers les dones, no solament les formes més visibles, com els assassinats o violacions, sinó també les violències quotidianes més desapercebudes.  Avui i sempre manifestarem la nostra condemna absoluta davant la violència de gènere, doncs l’única forma d’aconseguir una societat feminista és implicant-nos, transformant-nos, ja que és responsabilitat de tots, institucions, particulars, partits polítics, associacions, etc. El masclisme mai tindrà cabuda en la nostra societat. • Nani Rubio Secretaria de la Dona d’ERC Sitges