ERC Sitges

Totes les notícies


99 anys i 6 mesos

La democràcia ha mort

14 d'octubre de 2019, la democràcia a l'estat espanyol ha mort, 99 anys i 6 mesos. L'estat espanyol ha condemnat per haver posat les urnes per exercir un dret democràtic a 11 demòcrates innocents, perquè no pot condemnar a tot un poble. Ho tornarem a fer, i guanyarem!!  

La democràcia ha mort

14 d'octubre de 2019, la democràcia a l'estat espanyol ha mort, 99 anys i 6 mesos. L'estat espanyol ha condemnat per haver posat les urnes per exercir un dret democràtic a 11 demòcrates innocents, perquè no pot condemnar a tot un poble. Ho tornarem a fer, i guanyarem!!  

ERC Sitges presenta nova executiva, encapçalada per Toni Muñoz

El divendres 6 de setembre del 2019 s’ha celebrat assemblea extraordinària en la secció municipal d’ERC Sitges, tenint per punt prinicipal la presentació i elecció de la nova executiva local. Abans de procedir a aquests punts, la presidenta de la secció local des del setembre del 2016, l’Ester Bayot, ha fet un resum dels anys passats i ha agraït a tota la militància pel seu suport i a totes les persones que han format part de les executives. Així mateix, tota la miitància present ha aclamat un gran agraïment a la seva tasca i a la de tota l’anterior executiva. Tot seguit, s’ha donat paraula a l’única candidatura que s’havia presentat, encapçalada per Toni Muñoz i Suárez. En el seu discurs, ha remarcat que “els tres eixos fonamentals del compromís de la nova executiva a seguir són il·lusió, unitat i treball. Agafem aquest repte amb molta il·lusió i, alhora, conscients que no tot serà fàcil, però treballarem per i amb la nostra alcaldessa, els nostres regidors, tots els militants i, sobretot, tot Sitges, pel bé de tothom”. Així doncs, entre d’altres, explica que porten molts projectes engrescadors, com “l’obertura del local dos dies per setmana, per tal que el militant se senti viu, escoltat i sigui actiu i perquè tot Sitges s’hi pugui apropar”. De la mateixa manera, destaca que “ens vénen a sobre moments decisius pel país, hem d’estar preparats”. Havent fet el seu discurs i presentat la candidatura, surt escollida per una gran majoria. L’executiva, així doncs, estarà encapçalada per Toni Muñoz, com a president de la secció local. L’acompanyaran moltes noves incorporacions en l’executiva, com l’Esther Daunas en funció de secretaria d’organització i la Raquel Martínez de tresorera, combinant l’experiència de l’anterior executiva del Pere Romeu com a secretari de ciutadania, barris i medi ambient. Destaca la força aposta per gent jove, com el Martí Sáez com a secretari de política municipal i el Llorenç Martínez com a secretari d’imatge i comunicació, dues secretaris cabdals en el funcionament de l’executiva.

Visita del M.H. Roger Torrent President del Parlament FM Sitges

Avui, dia de Sant Bartomeu, hem pogut compartir els actes de la Festa Major amb el President del Parlament Roger Torrent. En acabar ens hem reunit militants/es, regidors/es, alcaldesses de la comarca i de Gelida així com amics i propers per dinar.  Aquest any, hem volgut homenatjar les dones de les diferents executives de la secció local i en especial a Angelina Muñoz, la militant de mes edat d'Esquerra Republicana a Sitges. 

L'assemblea d'ERC Sitges

L’Assemblea d’Esquerra Republicana Sitges aprova l’acord de govern amb Sitges Grup Independent i Guanyem Sitges.

Desprès de l’anàlisi dels resultats de les eleccions del passat 26 de maig, se’n desprèn que Sitges és majoritàriament d’esquerres, progressista i amb una forta carrega municipalista. Que, per tant, és el moment per iniciar una nova etapa política on es posi Sitges al centre des d’una perspectiva social, ecologista i feminista.  Per aquest motiu, la comissió de pactes d’Esquerra Republicana a Sitges, va plantejar ahir un acord de govern amb Sitges GI i Guanyem Sitges que va ser aprovat per unanimitat dels militants.   L’assembla va exposar ja la setmana passada en l’anterior assemblea que cal generar un govern fort i cohesionat, amb màxima confiança entre els membres i amb màxima transparència entre els membres i amb la ciutadania. L’assemblea va concloure també que és el moment per iniciar un govern transformador, que superi les dinàmiques històriques d’alternances de poder entre dues úniques formacions, i que es caracteritzi per fer una política propera als ciutadans. A més, l’assemblea va valorar molt positivament que Sitges tingui per primera vegada una alcaldessa, Aurora Carbonell, i que aquesta sigui d’Esquerra Republicana representa la constant feina d’ERC per la igualtat. Aquesta tarda les forces polítiques signants presentaran l’acord en públic a les 19 hores al racó de la calma en un acte on es signarà l’acord. Per últim, Esquerra Republicana vol agrair les dues forces signants de l’acord el seu agraïment per la tasca realitzada durant tots aquests dies i la seva coherència, responsabilitat i generositat alhora d’assolir un acord.

Esquerra Republicana de Sitges i el Sitges Grup Independent tanquen un preacord per formar govern a sitges.

ERC i Sitges GI han iniciat els mecanismes per formar un pacte de govern per aquest proper mandat a l'Ajuntament de Sitges. És la línia de treball de les dues formacions després d'una sèrie de trobades en les que s'ha posat de manifest la voluntat de buscar la millor opció per al Sitges d’avui i de futur. El passat 26 de maig ERC va aconseguir 2172 vots, essent la llista més votada i Sitges Grup Independent amb 1287 vots ha estat el partit municipalista amb més recolzament; són els dos partits que han augmentat de forma notable en número de vots respecte a les eleccions del 2015.  De la lectura de l’escrutini del vot de les eleccions del passat dia 26 a Sitges, es desprèn que les sitgetanes i els sitgetans demanen un mandat on l’agenda social i les polítiques properes al ciutadà, en la que tots dos partits coincideixen, hi tinguin un paper destacat. La preferència de la majoria de sitgetans i sitgetanes reflectida en urnes ha estat un dels factors claus a l'hora de voler unir esforços. Tot i això, tots dos grups segueixen treballant per obrir aquest acord a més formacions locals per tal d’assolir un govern progressista, fort i que representi una nova etapa política per a la vila. Les dues formacions municipals han mostrat la satisfacció per la bona predisposició que hi ha per continuar treballant en equip, assolint la formació de comissions entre els dos grups per treballar conjuntament altres temes com quadrar el programa, el pla de mandat 2019 -2023,  les regidories o el funcionament intern de l’Ajuntament de Sitges, entre d’altres. Les dues formacions valoren molt positivament les enriquidores converses mantingudes amb les altres formacions polítiques de la vila.  

Esquerra Republicana remarca els seus tres eixos programàtics en el seu acte central

Diumenge vam fer l'acte central al Casino Prado davant de més de 100 sitgetans i sitgetanes. En l'acte, La Consellera de Justícia, Ester Capella, ha destacat la importància de tenyir el mapa de Sitges i de Catalunya de groc el pròxim 26 de maig. De groc de llibertat, de groc de dret a tenir drets. La Consellera també ha assegurat que el govern està al costat de la gent en les seves necessitats principals. En aquest sentit, Capella 'ha compromès que el govern aprovarà en poc temps la llei per regular el preu de lloguer. Perquè tenim la capacitat, perquè tenim el compromís i perquè estem al costat dels drets de la gent i l'habitatge també és un dret fonamental! En el seu torn, Aurora Carbonell ha defensat els 4 anys de feina feta pels regidors republicans a l'Ajuntament. Cal fer valdre la feina feta, ens vam trobar un ajuntament aturat i l'hem posat en marxa! Ara està a punt per treballar per tots els sitgetans i sitgetanes. La republicana també ha remarcat la importància que donen els republicans als seus tres eixos principals: les persones, la sostenibilitat i l'habitatge. A més, ha demanat als assistents que els ajudin a aconseguir uns millors resultats que el 2015. Cal que siguem més, per poder fer més i fer-ho millor, volem fer avançar Sitges! Jaume Monasterio, número 2 de la candidatura, ha destacat la importància de posar les persones al centre de totes les polítiques. En l'esport, la cultura, l'educació, en qualsevol àmbit les persones han d'estar al centre!. L’acte l’han iniciat Esther Daunas (5) i Júlia Pardo (7), les republicanes han subratllat la importància de la igualtat en la llista. Els republicans presenten una llista cremallera, i pel que fa al jovent fins a 9 candidats tenen menys de 30 anys.

ERC vianalitzarà la zona de la plaça de la Fragata fins a la platja Sant Sebastià

Els Republicans han presentat avui en roda de premsa les propostes en habitatge i urbanisme.  Aurora Carbonell, candidata d'Esquerra Republicana a l'Alcaldia de Sitges, ha presentat avui a la plaça de la Fragata les propostes republicanes en matèria d'habitatge i urbanisme.  Carbonell ha recordat la mesura ja presentada d'oferir els pisos turístics il·legals a convertir-se en lloguer social com a alternativa a la sanció econòmica. A més, ha explicat que els republicans promouran els ajuts per a la recuperació d'habitatges antics a fons perdut a canvi de la conversió dels pisos surtin a lloguer a preu social. "Cal incentivar que els pisos que ja tenim surtin al mercat a un preu regulat, la construcció d'habitatges és una solució a llarg termini, nosaltres volem solucions a curt termini".  Per acabar, la candidata republicana ha explicat que volen que la zona de la plaça de la Fragata, l'Ajuntament i la Torreta i Sant Sebastià siguin zones amb prioritat pels vianants. Els republicans proposen fer un procés participatiu per decidir quin ús se li ha de donar a la plaça de la Fragata. A la Torreta els republicans proposen crear un espai per artistes plàstics locals.