ERC Sitges

Totes les notícies


Esquerra Republicana impulsarà que els pisos turístics es converteixin en habitatge social

Els republicans proposem condonar les multes als pisos turístics il·legals que amb la nova normativa poden arribar als 300.000€ si el pis es destina a habitatge social. Esquerra republicana ha celebrat el divendres 3 de maig l'última sessió del cicle Sitges a Debat al rusc davant de 60 persones. Els experts han arribat a la conclusió que les principals amenaces són la falta d'extensió de la vila i la precarietat laboral com a principals motius del problema de l'habitatge. Durant l'acte Aurora Carbonell ha explicat la principal proposta dels republicans per aquestes eleccions municipals en matèria d'habitatge. Carbonell ha explicat que amb la nova normativa els pisos d'us turístic irregulars seran sancionats amb multes de fins a 300.000€. Els republicans proposem que aquesta multa es pugui condonar a canvi de donar al pis un ús social (joves, persones en risc d'exclusió social i aquells amb menys recursos).  

Campanya 28A

Ja estem de campanya. Preparats per donar-ho tot. Ahir al vespre des de la Secció Local ERC Sitges ja vam començar a encartellar. Ens va acompanyar Tomàs Àlvaro (ERC Vng) candidat a Diputat al Congrès Espanyol i Jesús Teran (militant ERC Sitges) candidat a Senador així com Aurora Carbonell candidata a les eleccions municipals del 26 de maig. Som gent compromesa i amb ganes de treballar pel país i pel municipi des de tants llocs com ens sigui possible. Votem i decidim. Va de Llibertat.   

Debat Habitatge Mun2019

“Sitges a debat: Espai obert per fer un Sitges per a Tothom”

El passat divendres 29 de març, en el marc del nostre cercle de debats “Sitges a debat: Espai obert per fer un Sitges per a Tothom”, vam celebrar un debat sobre la compatibilitat entre el turisme i les tradicions a Sitges, al Retiro. En un poble com Sitges, on la ciutadania viu les seves tradicions amb molta intensitat i passió i el turisme és una de les principals fonts d’ingressos, és important poder trobar l’equilibri. Per poder debatre’n, vam comptar amb la presència de l’Aurora Carbonell, candidata a l’alcaldia i actual regidora de Turisme a l’Ajuntament, Pepi Martínez, exsecretària de l’Agrupació de Balls Populars de Sitges, Alberto “Beach” González, empresari de l’oci, i Josep Daranas, del Gremi d’Hosteleria de Sitges. Pepi Martínez destacava la importància de respectar la tradició i de fer ús del sentit comú a l’hora d’intentar adaptar aquesta tradició a la realitat turística de la vila, sense haver d’arribar a ofegar les tradicions amb normatives excessivament estrictes. Per altra banda, Josep Daranas, parlava també de la importància de preservar les tradicions, per a la gent del poble, i apostar per a que el turisme sàpiga el que es trobarà quan arribi a Sitges i així turisme i tradició puguin conviure a la vila. Alberto “Beach” González, per la seva banda, parlava de protegir els actes tradicionals de la vila, però respectant i deixant espai també per aquelles noves activitats que, tot i no ser majoritàries a la vila, també proporcionen una bona imatge i donen noves opcions a la gent de Sitges. Durant la participació també del públic en el debat van sorgir diferents idees, com la de recuperar l’assignatura Sitges a les escoles del municipi, que no només tractava la Festa Major de Sant Bartomeu i Santa Tecla, sinó diferents aspectes de la vila i la comarca que tenen interès per a les persones que resideixen a Sitges. Finalment, i per tancar, Aurora va recordar que aquesta xerrada anava dins d’un cercle de debats que es realitzarà durant les pròximes setmanes, sent la pròxima data el 12 d’abril a les 19h, on es debatrà sobre la sostenibilitat de l’actual model de les platges de Sitges, al Restaurant Pic-Nic.

Presentació del llibre d'en Sergi Sol " Oriol Junqueras, fins que siguem lliures"

Sergi Sol presenta el llibre "Oriol Junqueras, fins que siguem lliures" a una Biblioteca Roig i Reventós plena. Aquest dijous 21 de març del 2019 una seixantena de persones s'han aplegat a la Biblioteca Roig i Reventós per compartir amb Sergi Sol, Maxi Calero, Jordi Milà i Pep Picas la presentació del llibre "Oriol Junqueras, fins que siguem lliures" del sitgetà Sergi Sol. L'acte l'ha obert Pep Picas a la guitarra acompanyat de Giuseppe a l’acordió. A continuació, Jordi Milà ha recordat els anys de joventut que compartia classe i lluites amb Sergi Sol, l'autor del llibre. "Des de jove ja era un compromès amb la causa, és paradoxal que ara alguns el titllin de moderat". Seguidament, Maxi Calero, amic íntim de Junqueras ha explicat les anècdotes més personals de l'Oriol en les campanyes a les eleccions municipals de Sant Vicents dels Horts o la tasca que li va encomanar el dia abans d'ingressar a presó "Cuida dels meus i cuideu de vosaltres, i això hem fet des d'aquell dia, perquè el que diu l'Oriol va a missa". Per últim, Sergi Sol ha presentat el Junqueras més polític i, alhora, més humà. L'ha definit com un home coherent i conscienciat, Amb mirada llarga i fermes conviccions. Assegura que 500 nits de presó no l'han fet retrocedir ni un moment. Per acabar s'ha dirigit a Aurora Carbonell: "Avui he vist l'Oriol al tribunal suprem i li he dit que avui presentava el llibre a casa a Sitges, ell m'ha dit, ara quan vagis a Sitges li dius a l'Aurora que fa 500 dies que sóc a la presó i que no vull ni plors ni laments. L'11 d'abril faig 50 anys i només vull un regal, que guanyi les eleccions a Sitges perquè el que necessitem és el màxim de municipis republicans". Per tancar, Pep Picas ha interpretat un seguit de poemes i cançons que han culminat en l'estaca cantada per tots els presents.

L'1 d'abril comencen les obres de l'escola Agnès de Sitges

Segons ha comunicat el regidor d'ensenyament Eduard Terrado, el proper dia 1 d'abril començaran les obres de construcció de l'Escola Agnès de Sitges. Felicitem la comunitat educativa i la feina ben feta pel regidor d'ERC, que amb la seva perseverança i bona feina a aconseguit que per fi l'escola deixi els barracots i ben aviat pugui gaudir d'unes noves instal·lacions.

Presentació d'Aurora Carbonell com a cap de llista d'ERC Sitges

Esquerra Republicana de Catalunya a Sitges,  va presentar ahir la seva llista per les properes eleccions municipals del mes de maig. Acompanyats pel President del Parlament, MH. Roger Torrent, la candidata a l'alcaldia Aurora Carbonell i diferents components de la llista, van explicar la feina feta durant la lesgislatrua que ara s'acaba i algunes de les principals propostes que des de ERC volem tirar endavant durant els propers quatre anys.

Dia internacional de les dones

Un any més estem honorant la valentia d'aquelles 129 Treballadores, dones valentes i lluitadores pels drets de les dones obreres, aleshores tractades injustament com, lamentablement segueix passant. 129 dones obreres que van deixar la seva vida cremades vives per fer una vaga. ERC des de la seva fundació fa més de 86 anys, ha comptat amb dones implicades en la lluita pels drets de les dones i els drets humans en general. La llista és molt extensa, totes elles perseguides, represaliades, acusades, empresonades o exiliades sols pel fet de ser dones i lluitar pels  seus drets. Totes elles acusades de Rojas Propagandistas o Rojas separatistas. Deixeu-me nomenar-ne algunes: Catalina Casas, Angelina Sanz, Natividad Yarza, Magdalena Moya, M. Dolors Bargallò, Enriqueta Galligant, Francesca soler, Antonia Freixas i Jovè.........   I moltes més que anomenarem en pròximes ocasions. Dones que van seguir lluitant fins al final de les dictadures, en la clandestinitat, patint humiliacions i menyspreus. En la República, les dones van poder gaudir de més llibertat i reconeixement, encara que insuficient, però això va durar poc degut a la dictadura Franquista. A la mort del dictador, s'inicia un període de reconeixement de drets en general que afavorirà també a les dones , però d'una manera tímida i insuficient, són molts anys de dura lluita, amb resultats molt insuficients. Últimament sonen veus esfereïdores, jutges, fiscals, dirigents polítics d'extrema dreta, amb possibilitat de governar.  Si fos així, perdríem en poc temps de tot el que ha costat tant d’aconseguir. NO HO PODEM PERMETRE. Les dones d'ERC seguirem lluitant per totes les dones del món, siguin d'on siguin, parlin com parlin pel que fa a la Llibertat Igualtat i Fraternitat. Estarem al seu costat, per aconseguir els drets que ens corresponen i mereixem. Necessitem estar unides en la causa. Sortim doncs totes als carrers aquest 8 de Març i cada dia que faci falta, amb dignitat, sense por i fem sentir els nostres clams de llibertat.