ERC Sitges

Notícia

Presentació del llibre "Tornarem a vèncer"

El dissabte 12 de setembre a l’Hort de Can Falç, es va realitzar l’acte de presentació del llibre d’Oriol JunquerasMarta Rovira Tornarem a vèncer, presentat per la regidora Carme Almirall i amb les ponents Aurora Carbonell, alcaldessa de Sitges i diputada al Parlament, i Carolina Telechea, diputada al Congrés.

Amb una assistència d’una cinquantena de persones, l’acte es va iniciar amb la presentació de la regidora Carme Almirall a les ponents, tot recordant la singular situació que estem vivint i l’excepcionalitat que “els autors del llibre no puguin presentar-lo ells mateixos, ja que l’Oriol Junqueras és a la presó i la Marta Rovira a l’exili; malgrat això, la seva força i energies sí que hi són”. Abans de donar pas a Aurora Carbonell, avança que en l’obra “s’expliquen les coses que hem fet bé, que són moltes, però també les que ens van mancar”.

Aurora Carbonell, alcaldessa de Sitges i diputada al Parlament, en un vessant més municipal, ens mostra detalls del llibre que es reflecteixen molt bé en el municipalisme i que són molt necessaris, com que “cal lluitar per la república catalana des de tots els pobles. És molt important que governs republicans i independentistes realitzem una bona gestió i siguem més i més forts per tal d’atraure més gent i que aquesta tingui confiança perquè veu que treballem per davant de tot per les persones”. Alhora, remarca que “s’ha notat amb la situació de pandèmia que al llarg dels anys no s’han realitzat polítiques per les persones, però ens en sortirem més forts, ja que es veu que ho estem fent bé i donem solució als problemes de la gent”. Aurora Carbonell acaba el seu parlament agraint la feina i l’esforç dels autors del llibre.

Aleshores, Carme Almirall presenta la diputada al Congrés, Carolina Telechea, tot recordant que el darrer cop que va venir a Sitges va ser per la campanya de les municipals i europees de l’any passat, les quals vam guanyar, i exhorta la feina dels diputats del Congrés, que no és pas fàcil. 

Carolina Telechea comença el seu discurs assenyalant que “Sitges és un gran exemple de municipi republicà i feminista amb l’Aurora Carbonell i la seva bona gestió al capdavant”. Després, detalla que “el llibre és un exercici d’honestedat i claredat, sense retrets a altres, ja que no són constructius, i que conclou que hem de ser més i estar més preparats per guanyar de forma definitiva, sense fórmules màgiques, sinó amb feina i estratègia”. Alhora, exhorta que “ja ho diem sempre, però necessitem unitat, no només independentista; han de veure que la república és l’única via. Sigui independentista o no, tots tenim els mateixos problemes, i amb la república ens han de veure com serem útils per solucionar-los; ens posem al costat de la gent. Hem d’explicar també als del no que l’estat espanyol ens ofega, com el que volia fer amb els romanents dels ajuntaments, hem de convèncer i explicar-nos, la república catalana és l’única eina per treballar per la gent”. A més, recorda que “és amb la taula que hem aconseguit que demanem l’amnistia i el referèndum pactat, fent que Europa ens vegi com un factor polític”. Per acabar el seu parlament, Telechea es fa seves les paraules d’Oriol Junqueras “el món seria millor si ens estiméssim més, així que fem-ho per aconseguir la república”.

Per concloure l’acte, Carme Almirall dóna les gràcies als assistents i les ponents, així com recorda que es pot comprar al llibre a la sortida al llibreter Carlos Batalla, a qui hem de donar les gràcies per estar sempre que l’hem necessitat en les presentacions de llibres.