ERC Sitges

Notícia

Article d'opinió - EMPATIA, SOLIDARITAT I PANDÈMIA

Empatia, solidaritat i pandèmia.

Es diu que aquest virus que ens està atacant és la malaltia que demana més solidaritat en la societat. 

Hem de portar mascareta, no per nosaltres, sinó per no contagiar a l’altre. Hem de tancar el negoci, no per nosaltres, sinó per no propagar més el virus. Ens hem de quedar a casa, no per nosaltres, sinó per no col·lapsar el sistema sanitari que en gaudim tots i totes... i així podria continuar expressant la necessitat de solidaritat que comporta aquesta pandèmia, que ens demana uns esforços individuals enormes per uns beneficis col·lectius necessaris. El coronavirus ens està demanant més que mai que demostrem la nostra solidaritat com a societat i com a humanitat.

També són moments de demanar molta empatia. Posar-nos al lloc de molta gent que està patint molt, no només al costat de qui ha perdut familiars o amics, sinó també al costat d’aquells que han quedat aïllats sense poder veure la família o al costat de qui està perdent la feina o el negoci. Cal posar-nos al lloc de tots ells i entendre com se senten i com els podem ajudar, ja sigui des de l’administració, ja sigui des de la societat civil. 

A Sitges, estem treballant en un Pla d’accions per atendre les conseqüències de la COVID-19. Un Pla que s’ha fet de forma participativa perquè, ara més que mai, ens necessitem a tots i a totes per sortir d’aquest atzucac; és per això que hi han participat diferents consells de la Vila i partits polítics de tots els colors. En aquest procés, han sorgit actuacions per ajudar-nos en l’emergència, en els mesos vinents i en el futur més immediat. 

Aprofitem que ens trobem, parlem, interactuem i ens escoltem per fer la màxima participació treballant amb empatia i amb solidaritat. 

Aurora Carbonell i Abella
Alcaldessa de Sitges