ERC Sitges

Notícia

El govern proposa mantenir l’IBI i anuncia un nou paquet d’ajudes econòmiques per fer front a les conseqüències de la pandèmia

Carme Almirall / Regidora d'Hisenda
Carme Almirall / Regidora d'Hisenda
El govern de Sitges proposarà al Ple d’aquest dimecres 29 mantenir el tipus impositiu de l’IBI a les ordenances fiscals pel 2022. La regidora d’hisenda, Carme Almirall, ha assegurat que la mesura permetrà consolidar els ingressos de cara als propers exercicis: “Ho fem per responsabilitat. Cal mantenir els ingressos per fer front als propers exercicis postpandèmia”.

Aquest any es completarà la pujada del valor cadastral iniciada, i aprovada, l’any 2013. Per aquest motiu el rebut pot patir un lleuger increment. La regidora també ha recordat que es tracta d’un dels impostos més justos, ja que es paga en funció de la propietat. A més, l’ajuntament manté la possibilitat de fraccionar-lo en sis pagaments i les ajudes per a les famílies més vulnerables.

A més, el Ple també debatrà dos paquets d’ajudes nous per fer front a les conseqüències econòmiques derivades de la Covid-19. El primer es tracta d’ajudes, per valor de 250.000€, per a centres residencials que han hagut de fer front a noves necessitats des de l’esclat de la pandèmia. El segon és un nou paquet de 187.000€ de noves ajudes al sector turístic. 

Almirall ha conclòs recordant que “seguirem recolzant el sector turístic en aquests moments tan complicats, com hem fet treballant per acollir nous esdeveniments”. Tot i que ha celebrat que “a poc a poc anem tornant a la normalitat i es nota també en la recuperació del turisme a la vila”.