ERC Sitges

Notícia

Dolors Bassa: "Del que ha passat n'hem après per tornar-hi"

Carbonell i Bassa a la presentació de 'Carregades de Raons'
Carbonell i Bassa a la presentació de 'Carregades de Raons'

A la sala de la Biblioteca Santiago Rusiñol, plena amb una cinquantena de persones, ERC ha organitzat l'acte de presentació del llibre 'Carregades de Raons' de Montse Bassa i Dolors Bassa, qui ha presentat el llibre acompanyada d'Aurora Carbonell, Alcaldessa de Sitges

A 'Carregades de Raons', Dolors Bassa exposa, amb la seva germana Montse, la seva experiència, els seus sentiments, i tot allò que van viure des d'octubre del 2017 fins a la reclusió al centre penitenciari Puig de les Basses. L'exconsellera afirma que no creia en un inici que l'activitat legislativa l'acabés portant a la presó "no creiem que al segle XX pogués ser possible" i crec que tot i no saber fins on arribaria l'Estat continuar endavant era "l'única manera de saber-ho". I ha afirmat que aquesta experiència és un aprenentatge del qual "Hem après per tornar-hi".

També ha volgut donar molta importància al seu procés personal. “Al principi volíem minimitzar d’anys però poc a poc tots i totes les preses vam entendre que era un judici polític i vam començar a encarar-lo així”. En aquest camí afirma que la xarxa feminista que ha anat creat amb la resta de preses ha sigut molt important “amb moltes hi segueixo en contacte, el vincle de la presó és molt fort”.

De fet, la importància de les dones en el món de la política ha planat sobre l’acte en tot moment. Bassa, ha destacat que creu que “feminitzar la política és imprescindible per construir una ciutat més justa per a tothom”. Una afirmació que l’Alcaldessa Aurora Carbonell ha aprofitat per reconèixer que “sovint m’he trobat amb moments o situacions que penso que si fos un home no les hagués viscut”.