ERC Sitges

Totes les opinions

Esther Daunas

Diem Prou

Diem Prou

Avui 25N, Dia Internacional contra la violència envers les dones, i cada dia, volem manifestar el nostre rebuig cap a qualsevol mena de violència masclista i fer un pas més en el compromís per erradicar aquesta vulneració dels Drets Humans de les dones. Un any més denunciem fermament la violència que patim les dones i que es manifesta de moltes maneres com una conseqüència, i un instrument alhora, de la desigualtat entre homes i dones, i de les relacions de dominació que existeixen en aquesta societat patriarcal.

Mercé Buela

El per què del 8 de març

El Dia Internacional de la Dona del 8 de març va ser declarat per les Nacions Unides el 1975. Després que el 8 de març del 1857, milers de treballadores tèxtils van decidir sortir als carrers de Nova York amb el lema 'Pa i roses' per protestar per les míseres condicions laborals i reivindicar una retallada de l'horari i la fi del treball infantil. Va ser una de les primeres manifestacions per lluitar pels seus drets, i diferents moviments, successos i mobilitzacions (com la vaga de les camiseres del 1909) es van succeir a partir de llavors.

Jesús Terán

Jesús Terán, suplent del Raül Romeva (ERC) al Senat el 28A

Jesús Terán, suplent del Raül Romeva (ERC) al Senat el 28A

Va de democràcia, va de llibertat! Fa   uns   dies   vam   escoltar   el   president   d’Esquerra   Republicana   en   una   roda   de premsa des de la presó. L’última vegada que l’havíem sentit, seia davant set jutges a una sala del Tribunal Suprem (antic Tribunal d’Ordre Públic franquista), imatges que   ens   demostren   dues   coses: l’excepcionalitat de   la   situació,   on   11   líders independentistes   són   jutjats   i   empresonats i   tants   altres   es troben   a   l’exili   o encausats en diferents jutjats catalans, tot per defensar la democràcia; però també l’Oriol (i  la resta  de  presos) ens demostren que   representen la dignitat.

Aurora Carbonell Abella

DIA INTERNACIONAL DE LA DONA

Avui és dia 8 d març Dia Internacional d la Dona. Malauradament encara hem d celebrar dies com aquests perquè la lluita per la igualtat continua i no podem defallir ni un instant. I com no es pot viure només d paraules us adjunto foto dels sis primers membres de la candidatura d ERC Sitges per les properes municipals. Quatre dones i dos homes perquè volem un autèntic canvi a Sitges, per una altra manera d fer política, una altra manera d pensar, una altra manera d actuar.