Tarragona

Totes les notícies

pau ricomà, alcalde, pressupostos

Ricomà: "Durant aquest mandat hem treballat en molts projectes i la feina feta es veu reflectida en partides consignades que permetran desenvolupar-los"

"Els pressupostos del 2023 suposen una inversió molt important a la ciutat de Tarragona, sobretot per desencallar temes històrics que fa anys que estan aturats dins d'un calaix". Així és com l'alcalde Pau Ricomà valora que la Generalitat disposi d'uns comptes, els més expansius de la història de Catalunya i els més elevats des de fa 17 anys.  El republicà celebra que "durant aquest mandat hem treballat en molts projectes i la feina feta es veu reflectida en partides consignades que permetran desenvolupar-los com és el cas del nou Hospital Joan XXIII, el Fòrum de la Justícia o l'Alberg de la Ciutat Residencial".  A tot això, l'alcalde considera que "els pressupostos suposen un canvi qualitatiu molt rellevant per la ciutat perquè permetran fer un salt endavant a la ciutadania amb la millora de molts serveis com l'ampliació del CAP la Granja o l'execució de les obres de construcció de l'Institut de l'Arrabassada-Llevant".  Ricomà remarca que més enllà de les partides en inversions concretes per la ciutat "les tarragonines i tarragonins també notaran millores en el seu dia a dia i en els diversos serveis com la sanitat o l'educació, ja que són uns pressupostos que serviran no deixar enrere a cap persona i per fer avançar i transformar a tot el país".  Com a accions concretes per Tarragona, els comptes contemplen inversions per a l'ampliació de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona de 177MEUR fins al 2026, 75,8MEUR per al projecte de construcció del Fòrum de la Justícia, 32,6MEUR fins al 2025 per l’adequació de la planta de valorització energètica a Tarragona, 13,4MEUR fins al 2026 en la reforma de l’Alberg de Joventut de la Ciutat de Repòs i Vacances o 7,7MEUR fins al 2025 per la reforma i ampliació del Parc de Bombers de Tarragona i per a la descarbonització de la indústria química i impulsar la Vall de l’Hidrogen s'invertiran 5 milions d’euros, entre altres.  En els pressupostos també hi figuren les execucions de les obres d'ampliació del CAP la Granja, de construcció de l'Institut de l'Arrabassada-Llevant i de renaturalització de la riera de la Móra.

Pau Ricomà, Tarragona, Ricomà, ERC Tarragona,

Ricomà: "La ciutat necessitava aquests pressupostos, avui Tarragona hi guanya"

El govern municipal liderat per l'alcalde Pau Ricomà ha aconseguit tirar endavant els pressupostos per al 2023. Els comptes s'han aprovat aquest divendres en un plenari extraordinari on els vots a favor del govern local i l'abstenció dels comuns han facilitat aquesta llum verda als pressupostos de l'Ajuntament de Tarragona. "Estem en un moment crucial i la ciutat necessitava aquests pressupostos. Avui, sense dubte, hi guanya Tarragona", ha expressat l'alcalde. L'Ajuntament comptarà amb un pressupost de 186.460,50 milions d'euros, dels quals 175.428,30 milions d'euros corresponen a despesa corrent -que augmenta 12 milions respecte al 2021- i 10.782.187,13 euros a inversions. El capítol de les inversions "estarà molt centrat en els projectes Next Generation, "que transformaran Tarragona i potenciaran l'economia local, i amb altres inversions importants que milloraran la ciutat i la qualitat de vida dels tarragonins i les tarragonines", ha afegit l'alcalde. ​En aquest context de crisi social, climàtica i econòmica, era de vital importància que la ciutat tingués pressupostos per al 2023 i el govern encapçalat per Pau Ricomà ho ha aconseguit. En aquest ple s'ha tornat a evidenciar que hi ha partits que tenen només l'objectiu de torpedinar al govern, sense pensar en la ciutadania. Sobre això, Ricomà ha agraït tota la feina feta i l'esforç que ha fet durat tots aquests mesos als tècnics municipals i a totes les persones que han treballat pensant en el bé de Tarragona i al conseller Jordi Fortuny i a ECP "perquè han anat a negociar uns pressupostos, lluitant per aquests punts. És l'únic grup que ha actuat com un partit d'esquerres i no alimentant aquest bloc majoritàriament de dretes que han fet tot el possible per ser irrellevant durant tot aquest mandat, tota l'oposició ha sigut negativa i amb atacs a la persona com s'ha vist avui". Ricomà ha clos dient que gairebé han passat quatre anys "on des de l'oposició han sigut irrellevants i no ajuden a la ciutat i demostren la fortalesa d'un govern en minoria però amb una capacitat transformadora palesa".

Pau Ricomà, Sant Salvador

Ricomà inaugura l'espai lúdic i esportiu de Sant Salvador

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha inaugurat l’espai lúdic i esportiu de Sant Salvador aquest divendres. Amb aquest projecte, que ja és una realitat, es dona resposta a una demanda històrica dels veïns de Sant Salvador. Ricomà ha afirmat que "el barri es mereixia una inversió tan important com aquesta" i que aquest nou espai “serà la màxima expressió de la convivència de Sant Salvador, un barri que compta amb nombroses entitats socials, culturals i esportives i en el qual la integració i la cohesió social són modèliques”.  Ricomà ha destacat que "el barri deixa enrere un dèficit en instal·lacions a l’aire lliure que patia des de fa anys" i engega una nova etapa amb aquest nova zona "on tots els veïns hi tenen cabuda perquè està pensada de forma que sigui inclusiva i per al gaudi de tothom". Per la seva banda, el conseller de Territori, Xavi Puig, ha destacat que "omplim un gran buit entre Sant Salvador i Sant Ramon.  És un forat que calia resoldre amb una inversió important. Era una necessitat que tothom demanava, hi havia mancança d'equipaments esportius l'aire lliure a la qual li hem donat resposta amb el que ja és un espai de trobada per als veïns i veïnes".  L'alcalde i el conseller han agraït la feina i la complicitat de totes les persones i entitats que han participat en aquest projecte, com l'associació de Veïns, la Taula d’Entitats de Sant Salvador, la Diputació de Tarragona i a tot el personal tècnic dels Centres Cívics, de l’àrea de Territori i del Patronat Municipal d’Esports de Tarragona (PMET). L'alcalde ha afirmat que amb un treball de forma transversal i amb la mirada posada en millorar la qualitat de vida de les persones s'aconsegueixen projectes tan meravellosos i transformadors com aquest.  Aquest espai, ubicat entre l’avinguda de Sant Salvador i els carrers del Planot i de les Franqueses del Codony, té més de 5.600 metres quadrats, on hi ha taules de ping-pong, una zona de jocs infantils, una altra d’activitats físiques destinada principalment a gent d’edat, un espai per practicar cal·listènia i un espai per a gossos.

entrevies, Tarragona, esmena, polígon

Ricomà: "L’obra del nou pont d'Entrevies és imprescindible per garantir la mobilitat i per incrementar la seguretat"

La senadora del grup d’Esquerra Republicana de Catalunya – EH Bildu, Laura Castel, ha fet un gest avui a favor de la negociació pressupostària amb la incorporació de diverses esmenes transaccionades de la formació republicana mitjançant les quals “hem aconseguit desencallar un projecte molt necessari i reivindicat per Tarragona com és la construcció d’un pont d'entrada i sortida del Polígon Entrevies de Tarragona sobre les vies d'Adif”.   La tarragonina destaca que "aquesta esmena és de dos milions d’euros, els quals aniran destinats a donar resposta a una reivindicació que fa temps que està pendent”. La senadora republicana apunta que de moment l’anomenada la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat (LPGE) comença el seu tràmit al Congrés, però que encara queda camí per recórrer des de l’òptica de la negociació durant els pròxims dies, abans no puguem donar per fet un acord definitiu. “Durant aquest procés, serem exigents en la defensa d’allò que creiem que és just per Catalunya, i la gent de les comarques tarragonines”.   Dijous està prevista la votació de la LPGE al Congrés que continuarà el seu tràmit al Senat durant el mes de desembre, i en el cas de ser incorporades noves esmenes a la cambra alta legislativa, hauran de ser ratificades finalment en una nova sessió plenària al Congrés.   Per la seva banda, l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà afirma que “l’obra del nou pont és imprescindible per poder garantir la mobilitat en aquest polígon i per incrementar el grau de seguretat i de connectivitat de tota aquesta zona. A banda, també beneficiarà  la competitivitat de les empreses que hi ha”.   El republicà afegeix que “des de l’Ajuntament fa molt de temps que treballem per resoldre la situació del polígon Entrevies i la solució va per bon camí. La construcció del nou pont és una necessitat a la qual se li ha de donar una resposta urgent”.   L’alcalde recorda que aquest polígon suporta una gran activitat logística, on hi treballen centenars de persones a les quals se’ls ha de garantir una sortida en condicions de la zona.

ERC, Xavi Puig, Pau ricomà, POUM, procés participatiu

Puig: "Ara comença la participació real i efectiva de la ciutadania en el POUM"

El Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) de Tarragona fa un pas més després de l'aprovació de l'avantprojecte i el programa de participació ciutadana en el plenari celebrat aquest dijous. L'alcalde Pau Ricomà apunta que "avui és un dia molt important per dibuixar el futur de la ciutat. Tarragona ha aprovat un element clau i com mai havia tingut abans la ciutat". Ricomà també ha destacat que "aquest govern ha convertit la dificultat que va suposar la suspensió del POUM en una oportunitat per fer una ciutat més cohesionada i verda" i ha afegit que "ara toca fer la ciutat d'una altra manera i aquesta és amb un procés de consulta que convida tothom a participar-hi, també tots els partits, a dir la seva". "El que ens toca amb un tema de ciutat és remar tots en la mateixa direcció. M'ha estranyat moltíssim que no hàgim sentit opinions en profunditat sobre el POUM i sobretot que hi hagi grups que han votat en contra i no han intervingut, estem parlant del futur de la ciutat", ha dit l'alcalde qui alhora ha recordat que "una actitud positiva és el millor per a Tarragona". "Punts clau: omplir de vida Tarragona, amb un centre fort, amb uns barris ben lligats i amb molta més Anella Verda" Per la seva banda, el conseller de Territori, Xavi Puig, ha celebrat que amb l'aprovació de l'avantprojecte "ara comença la participació real i efectiva de la ciutadania. És l'hora de fer extensiu el nostre debat a la ciutadania i les entitats tarragonines per escoltar-los. En definitiva, avui hem votat per la participació de Tarragona en la ciutat del futur que volem que sigui". El portaveu republicà ha recordat que "els punts claus del nou POUM són omplir de vida Tarragona, amb un centre fort, amb uns barris ben lligats i amb molta més Anella Verda".  Puig també ha recordar durant el plenari que el PSC fa un any reclamava tornar a l'aprovació inicial del POUM del 2013 perquè "així ens estalviem el procés participatiu". "Evidentment, això mai ha sigut una opció per nosaltres", ha afirmat.

Jordi Fortuny, Tarragona, neteja,

Tarragona tindrà un nou contracte de neteja després de 20 anys

Tarragona tindrà un nou contracte de neteja després de 20 anys perquè aquest divendres el ple de l'Ajuntament ha donat llum verda a la proposta presentada per l'equip de govern. Jordi Fortuny, conseller de Neteja, ha destacat que "és un tema transcendental i molt esperat per a la ciutat. Fa dues dècades que tenim el mateix contracte i està completament desfasat. Amb el nou, ens adaptem a l'actualitat, ara el sistema serà modern i eficient". El republicà ha apuntat una de les novetats més rellevants, que és la fiscalització de les tasques, "vigilarem i pagarem per la feina feta. Hi haurà màxima transparència en el servei, màxim monitoratge, augment del control del servei i pagament per serveis prestats". Fortuny ha destacat que les feines fetes s'hauran de certificar i es faran públiques a través del web de l'Ajuntament i alhora també a través d'una nova aplicació que es posarà en marxa amb el nou contracte. El mateix conseller ha apuntat que el nou model de contracte "està 100% pensat per a Tarragona. S'ha fet amb la participació ciutadana i amb la voluntat de cobrir totes les necessitats i mancances de l'actual contracte. El que volem aconseguir és un servei i neteja de màxima qualitat". Una altra de les novetats que inclou és que es diferenciarà la recollida de residus a l'hivern i a l'estiu , ja que durant els mesos més calorosos les circumstàncies i les necessitats són diferents. El contracte serà per a 9 anys i tindrà un cost d'uns 200 milions d'euros. Ara bé, el pressupost anual serà de 20.506.092,71€ pels lots 1, 2 i 3, i els lots 4  i 5 en conjunt sumen uns 382.000 € anuals. Com s'ha apuntat, el contracte està dividit en cinc grans lots: servei de transport i recollida de residus municipals, de neteja viària i d'informació i educació ambiental (19 M€/any), servei de neteja de platges, solars, terrenys i camins municipals (892 mil €/any), servei de gestió de la deixalleria municipal (592 mil €/any), control d'execució del servei i qualitat del servei (225 mil €/any) i per últim, la plataforma intel·ligent de ciutat (157 mil €/any).

Raül Romeva acompanyat del conseller de Territori, Xavier Puig, en un passeig amb bicicleta a través de la xarxa de carrils bici de Tarragona.

Raül Romeva: "En tres anys a Tarragona hi ha hagut un canvi important en positiu"

El vicesecretari general de prospectiva i Agenda 2030 d'ERC, Raül Romeva Rueda, ha passat el dia a Tarragona per conèixer les iniciatives en matèria de mobilitat sostenible i descarbonització que el govern republicà liderat per l'alcalde Pau Ricomà treballa. L'ha acompanyat el mateix alcalde i diferents consellers i conselleres del Grup Municipal d'ERC i la diputada del Parlament, Raquel Sans Guerra. En finalitzar la seva visita Romeva ha assegurat que "en tres anys a Tarragona hi ha hagut un canvi important en positiu, això és el que he vist i el que també m'ha transmès la ciutadania amb la que m'he trobat avui", ha afegit que "Tarragona està vivint un canvi de paradigma que consisteix en entendre que la ciutat és per les persones, cal seguir impulsant aquest canvi perquè anirà sempre en benefici de la gent i la ciutat". Per la seva banda l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha afirmat que "Tarragona és la ciutat de les seves dimensions que aposta més clarament per la sostenibilitat i la descarbonització a través de l'hidrogen verd". Ricomà ha desglossat algunes de les accions que el govern que lidera ha impulsat en aquest àmbit com la compra d'autobusos híbrids, que ja circulen i ha recordat que "aviat tindrem els primers autobusos que funcionaran amb hidrogen". En aquest sentit, l'Empresa Municipal de Transports (EMT) ja ha aprovat l'adjudicació de tres autobusos d'hidrogen amb una inversió de 2,4 milions d'euros que s'han finançat amb fons municipals i també d'una partida dels Fons Next Generation. Els nous vehicles permetran substituir tres autobusos dièsel que tenen una antiguitat de 18 anys. De fet, el mateix Romeva durant la visita a Tarragona, s'ha interessat per aquests nous autocars, pioners a Catalunya. Una jornada, que a banda de visitar les instal·lacions de l'EMT, ha servit també per conèixer de primera mà la feina que s'està desenvolupant des de l'Institut Català d'Investigació Química en l'àmbit de l'hidrogen verd.

ERC, plenari,

Llum verda als projectes esportius de Sant Pere i Sant Pau i Ponent i a la rehabilitació de la façana del consistori

El ple de l'Ajuntament de Tarragona ha donat llum verda aquest dimecres al modificatiu de crèdit de més d'1,7 milions d'euros. Aquesta acció pressupostària permetrà la necessària rehabilitació de la façana de l'Ajuntament (576.000 euros) així com la rehabilitació de diferents locals cedits a associacions de veïns (60.000 euros) i tirar endavant els projectes de l'espai multiesportiu de Ponent (453.000 euros) i les pistes esportives de Sant Pere i Sant Pau (353.000 euros). A banda, hi haurà partides destinades a complementar les subvencions a entitats esportives, les quals provenen del romanent del Patronat Municipal d'Esports i del mateix pressupost del consistori, i també hi haurà quantitats per a finançar el Concurs de Castells (80.000 euros) i altres projectes. El modificatiu de crèdit s'ha aprovat amb el vot a favor del govern i sense cap vot en contra per part de l'oposició, ja que es va abstenir. El conseller de Territori, Xavier Puig, ha destacat que "ens hagués agradat que aquesta decisió s'hagués pres per unanimitat, però també agraïm l'abstenció, perquè ens permet fer les coses que són d'interès per aquests barris i que també ho són per la ciutat". El republicà ha afegit que "els dos projectes esportius "són dues prioritats que fem de la mà de les associacions de veïns dels barris i que suposaran una gran millora per Sant Pere i Sant Pau i Ponent perquè donaran vida i permetrà la pràctica de l'esport a l'aire lliure i el seu ús per persones de totes les edats". A Sant Pere i Sant Pau, aquest equipament esportiu engreixarà encara més l'aposta del govern municipal en millorar aquest barri, i se sumarà al nou gimnàs municipal, a la transformació urbanística de la plaça Catalunya i a la renovació de la plaça de la Cinquena Promoció, entre altres. Pel que fa a Ponent, Puig considera que "és un projecte molt necessari per als veïns de l'Albada, Parc Riuclar i la Floresta" i que s'ubicarà a la zona nord-est del barri.

pau ricomà, alcalde, conferència

Ricomà: "Vull que Tarragona esdevingui la ciutat amb la millor qualitat de vida de la Mediterrània"

L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha pronunciat aquest dimarts la primera conferència de ciutat sota el títol 'Avancem cap a la Tarragona inclusiva, sostenible i cohesionada'. En un acte celebrat al Teatre Metropol, el republicà ha desgranat la feina feta durant aquests tres anys de mandat i ha deixat molt clar quin és el futur que vol dibuixar per la ciutat. Davant unes 200 persones, Ricomà ha detallat que els dos eixos que han d'impulsar la millora transformadora de Tarragona són "ser forts a partir dels nostres propis recursos i entendre els canvis accelerats als quals ens enfrontem i preparar-nos". A banda, ha recordat que aquest mandat està marcat per diferents fets com l'explosió a IQOXE, la caiguda del POUM i evidentment, la COVID-19.  Ricomà ha destacat que "tenim per objectiu la transformació de Tarragona en una ciutat per a tothom, una ciutat adaptada als nous temps, en la que la qualitat estigui per sobre de la quantitat. Un objectiu clar que es resumeix en dos grans conceptes: cohesió social i sostenibilitat". El que té molt clar, i així ho ha transmès, és que el govern del canvi té un rumb molt marcat que no és cap altre que la cohesió i la sostenibilitat. Sobre això ha destacat que cal deixar enrere accions i polítiques urbanístiques que trenquin la ciutat, que la divideixin, i ha reclamat que "cal posar límits al creixement en extensió, apostant per la rehabilitació i la regeneració urbana si no volem la degradació de la ciutat històrica". La ciutat "ha de créixer en aquelles zones on aporti un valor afegit, cosint Ponent i Nord amb el Centre, i ha de preservar els espais amb més valor natural per gaudi de tota la ciutadania. Volem una Tarragona cohesionada, amb projectes de futur compartits, que trenqui discursos disgregadors", ha afegit. "Només hi ha una Tarragona, una ciutat que serà forta si es reconeix i si estimula objectius comuns. Una ciutat cohesionada i sostenible" L'alcalde ha afirmat que "la sostenibilitat no és una opció, és una obligació ètica en un marc d'emergència climàtica" i ha destacat que s'estan portant a terme moltes accions per a descarbonitzar els carrers, "un fet que suposa fer un gir absolut respecte a èpoques anteriors, que evidencia el compromís de Tarragona en la lluita contra el canvi climàtic".