Tarragona

Totes les notícies

El grup municipal ERC-MES-MDC dóna suport a la vaga dels treballadors de Port Aventura convocada per aquest dissabte 4 de juliol

El parc temàtic Port Aventura és, pel que fa a dimensions, el primer parc de l’estat espanyol i el tercer d’Europa. Per la seva magnitud, Port Aventura té una influència directa en l’establiment de condicions laborals en el sector del turisme i la restauració del territori. Les seves decisions sovint transcendeixen més enllà de la seva estructura empresarial i repercuteixen en la generació d’unes escales salarials que són l’exemple a seguir per altres empreses del sector i del territori. Per tot això, considerem que és inadmissible la creació de la nova categoria salarial denominada G9 i que preveu contractes de 3 mesos de durada amb un sou de 670 euros mensuals; un abaratiment de la mà d’obra que condemna els treballadors a una ocupació precària. No menys preocupant és el fet que Port Aventura hagi decidit eliminar el número mínim de treballadors fixes discontinus de la plantilla de l’empresa i que fins ara estava fixat en 1300 treballadors. Des del grup municipal ERC-MES-MDC apostem fermament pel foment de l’ocupació digna i de qualitat en tots i cadascun dels sectors productius. Port Aventura va assolir al final de l’exercici 2013 un benefici net de 13 milions d’euros i una xifra de visitants de prop de 4 milions. Aquest 2015 celebra el seu vintè aniversari i ho fa amb una inversió de 10 milions d’euros en projectes hotelers i amb la ferma aposta de tirar endavant l’espai temàtic Ferrari Land, amb un pressupost de 100 milions d’euros. Les xifres doncs, evidencien la bona situació econòmica que viu el parc temàtic. Una situació que no es veu reflectida en les polítiques laborals que aplica l’empresa.  

Pau Ricomà lamenta la judicialització d’afers que es podrien haver solucionat a nivell dels òrgans interns de partit La candidatura de Ricomà compta amb l’aval de l’executiva nacional d’ERC

Les discrepàncies en l’elecció del diputat provincial pel partit judicial de Tarragona es podrien haver resolt sense arribar a presentar cap recurs a la Junta Electoral. “Lamentem que es judicialitzin discrepàncies que es poden solucionar a nivell dels òrgans interns del partit i que malmeten la imatge d’ERC”, afirma Pau Ricomà, en referència a les notícies aparegudes en alguns mitjans escrits sobre el recurs presentat per l’alcalde de La Secuita, Eudald Roca, davant la Junta Electoral. “Ens indigna que es llencin insinuacions greus sobre possibles fets delictius en relació a la suposada falsificació d’una signatura. Aquest tipus d’afirmacions suposen un atac directe a la meva honorabilitat i a la de companys de partit”, explica Ricomà. “En aquest sentit, em reservo el dret a emprendre les accions legals que consideri oportunes”. Cal remarcar que és l’executiva nacional qui ha proposat i avalat la candidatura de Pau Ricomà a la Diputació de Tarragona, tal i com s’ha pogut veure en l’acta que s’ha mostrat durant la roda de premsa. A més a més, el procediment compta també amb l’aval del reglament intern d’ERC. “Em sento absolutament avalat pel partit”, assegura Pau Ricomà. Cal esperar ara la resolució de la Junta electora sobre la duplicitat d’avals que s’ha produït, ja que hi ha quatre consellers del territori que han avalat tant la candidatura de Pau Ricomà com la d’Eudald Roca. Pau Ricomà ha sumat un total de 16 avals i Eudald Roca 14. En aquest sentit, Ricomà ha manifestat el seu malestar “pel fet que la Junta Electoral no hagi actuat per iniciativa pròpia per solucionar aquest aspecte quan va rebre les dues candidatures i els seus respectius avals”. La Junta Electoral serà qui haurà de demanar a aquests regidors que rectifiquin el seu vot i avalin un sol candidat.  

ERC vol impulsar una consulta ciutadana sobre els Jocs Mediterranis 2017

El grup municipal ERC-MES-MDC buscarà l’acord amb els altres grups per fer la proposta al Plenari de l’Ajuntament de Tarragona seguint la Llei Catalana de Consultes La celebració d’un esdeveniment com els Jocs Mediterranis requereix d’un procés de transparència i participació envers la ciutadania. Engegar la consulta servirà per posar damunt la taula tota la informació necessària per saber en quin punt ens trobem. “Ens agradaria molt que els Jocs fossin un èxit, però en base a uns arguments sòlids.”, ha assegurat el portaveu republicà Pau Ricomà. “Tirar endavant una consulta obriria un procés de transparència envers els ciutadans. Els Jocs poden suposar una càrrega econòmica, els ciutadans han de conèixer els riscos i els avantatges. És necessari fer una diagnosi de la situació en que ens trobem actualment”. Per fer-ho, “estem ultimant la proposta, volem posar-la a disposició de la resta de grups, que sigui una proposta oberta i consensuada. Des de la data de presentació, fins el redactat i la mateixa pregunta de la consulta” ha apuntat Ricomà. En aquest sentit, el grup municipal d’ERC-MES-MDC s’ha reunit aquest dilluns amb el Conseller i Comissionat pels Jocs, Javier Villamayor, per fer una demanda d’informació en relació a diversos aspectes, entre els quals destaquen:   Els contractes signats amb els patrocinadors i amb l’empresa Octagon, encarregada del servei de captació de donants i patrocinadors. Tota la informació referent al pressupost operatiu dels Jocs i les diferents partides Quin impacte econòmic suposaria que la ciutat es retirés dels Jocs Mediterranis Quina és la quota anual que estem pagant al COI pels drets dels Jocs i durant quant temps. En la mateixa reunió “hem expressat la nostra preocupació pel ritme de captació dels patrocinis. No avança al ritme previst. A més a més, estem a dos anys dels Jocs i encara no tenim cap projecte executiu, no tenim tancat el contracte d’on s’allotjaran els atletes.

ERC convida a Josep Fèlix Ballesteros a donar suport a les estructures d’Estat des de l’Ajuntament de Tarragona

El pacte de govern a la Diputació de Tarragona entre CiU i PSC posa de manifest que Josep Fèlix Ballesteros accepta a la Diputació uns compromisos que no adquireix a l’Ajuntament de Tarragona. Ballesteros assegura que no l’incomoda donar suport a una institució que pot ser clau per desplegar futures estructures d’Estat. “Josep Fèlix Ballesteros canvia de principis quan es tracta d’obtenir quotes de poder. El convidem a adoptar la mateixa actitud a l’Ajuntament de Tarragona i a donar suport al desplegament de les futures estructures d’Estat des del consistori tarragoní”, afirma el portaveu d’Esquerra Republicana de Catalunya –Moviment d’Esquerres-Moviment Demòcrata Català (ERC-MES-MDC), Pau Ricomà. Ballesteros manifesta que el pacte a la Diputació és conseqüència lògica de la bona entesa entre les dues formacions després de molts anys de servei al territori, evidenciant que la sociovergència encara és molt present a nostre territori. “Els pactes de CIU amb PSC al Consell Comarcal i a la Diputació de Tarragona desautoritzen des de CDC les prioritats de pactes sol·licitades pel President Mas. El manteniment de relacions preferents entre CDC i PSC són indicatives que aquests partits al nostre territori encara es mouen en el marc de la sociovergència i no estan a l’alçada del moviment històric que vivim”, ha conclòs Ricomà.