Tarragona

Notícia

Ricomà trasllada al Govern la necessitat de crear una agència de seguretat química

Pau Ricomà, Tarragona, Ricomà, ERC Tarragona
Pau Ricomà participa en la reunió celebrada al 112
L'alcalde de Tarragona ha posat damunt la taula la necessitat de crear una agència de seguretat química per vetllar per la seguretat del polígon petroquímic. Pau Ricomà ha traslladat aquesta proposta durant la reunió d'alcaldes i alcaldesses dels municipis del PLASEQTA que formen part de la taula de treball amb representants del Govern -creada arran de l'accident químic a l'empresa IQOXE de la Canonja- i ha manifestat que "la química ha de ser la primera interessada a tenir el màxim nivell de seguretat i la màxima gestió de les emergències". Per tot plegat, considera que "és molt important que l'Estat s'impliqui en el control de la seguretat de les empreses químiques".

Sobre la reunió, Ricomà considera que ha sigut molt positiva i n'ha destacat les principals peticions que han fet els principals responsables polítics del territori al Govern .En aquest sentit, ha apuntat que cal actuar en la línia de la seguretat, "canviant els protocols que s'estan aplicant actualment" i que "cal treballar en una major formació i informació a la població, perquè sàpiguen com actuar". Una altra de les demandes ha estat que s'ha d'incidir en la gestió de les emergències i sobre això, ha assegurat que "és bàsic que el territori recuperi la coordinació per un tema de coneixement i eficiència". Per últim, s'ha traslladat que cal treballar en la transformació energètica i en l'economia circular perquè "aquest és el futur de la indústria química, perquè volem llocs de treball i els volem qualificats".

L'alcalde ha explicat que durant la trobada també s'ha destacat la necessitat de posar damunt la taula tan important com el de la qualitat de l'aire. Sobre això, Ricomà ha explicat que l'Ajuntament de Tarragona ha fet un pas endavant i enguany destinarà 200.000 euros per encarregar un estudi per avaluar la qualitat de l'aire. "Volem saber què es respira a la ciutat i quins efectes té sobre les persones", ha assegurat.

Ricomà ha manifestat que el viceconseller de la Presidència de la Generalitat, Pau Villòria, s'ha compromès a implementar millores als protocols i en la gestió de les emergències "al més aviat possible"

Per altra banda, l'alcalde ja va demanar la creació d'una agència de seguretat química al president del govern espanyol, Pedro Sánchez i a la ministra d'Indústria, Reyes Maroto i ho va fer divendres passat en el marc de la Fira Internacional de Turisme (FITUR) de Madrid. Ricomà va exposar que "l'explosió a l'empresa petroquímica IQOXE que va acabar amb la vida de tres persones i de ferir-ne set més ha de marcar un abans i un després".