Tarragona

Notícia

Front comú a Tarragona per plantar cara al desgavell ferroviari i per exigir més seguretat al polígon petroquímic

Pau Ricomà, Tarragona, Ricomà, ERC Tarragona
Roda de premsa de l'alcalde, Pau Ricomà, i els portaveus
"Avui és un dia excepcional, és molt rellevant que tots els grups presentem una posició unitària i compartida que fan referència a dos temes cabdals per a la ciutat". Amb aquestes paraules ha encetat la roda de premsa prèvia al ple l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, qui ha anunciat que els grups municipals havien acordat dues declaracions institucionals. En la primera es reclama una millor prevenció, seguretat i salut de la població de Tarragona i del Medi Ambient i la segona és una mostra del front comú que s'ha creat per plantar cara al desgavell ferroviari.

Ricomà ha celebrat que aquesta entesa "ens permetrà parlar a tots els fòrums amb una sola veu", la de l'Ajuntament de Tarragona, però ha recordat que "el compromís no s'acaba aquí, ha de ser compartit per tota la ciutadania i per això farem els passos possibles perquè la ciutadania els comparteixi". L'alcalde està convençut que la ciutadania "respondrà" perquè, per exemple, "és conscient dels perjudicis de l'ordenament ferroviari actual".

L'alcalde ha avançat que ben aviat se celebrarà un plenari on "per primera vegada es parlarà de la importància de tenir una indústria petroquímica". Sobre això, Ricomà ha remarcat que "és cabdal el compromís que demostrem tots per l'afectació, el futur i les mesures de seguretat en el polígon petroquímic".

Per la seva banda, el portaveu d'ERC, Xavier Puig, que ha traslladat l'escalf a les famílies de les víctimes mortals i dels ferits a causa de l'explosió d'IQOXE i s'ha mostrat molt satisfet per "haver aconseguit consensos en temes tan importants com la seguretat en la indústria petroquímica i el desgavell ferroviari". El republicà ha manifestat que "les sirenes s'han d'activar des del primer moment quan l'accident tingui afectació a la població" i ha afegit que "cal aplicar el sistema Cell Broadcasting a la zona de potencial afectació d'un accident químic, amb missatges SMS a totes les persones que es trobin a la zona". "Cal una actitud crítica i ferma", ha sentenciat.

A tot això, Puig ha afegit que "és evident que el compromís de tots els grups ha de ser compartit per tota la ciutadania, ja que és la primera a exigir una indústria neta i responsable".