Tarragona

Notícia

Jordi Fortuny: "Estem estudiant altres fórmules per aconseguir que els projectes que frena l'oposició tirin endavant"

Jordi Fortuny
Jordi Fortuny, conseller de Serveis Econòmics
Aquest divendres s'ha viscut una jornada al ple que la ciutadania no es mereix, ja que molts projectes que són beneficiosos per a tothom s'han vist frenats. Els vots en contra de la CUP, Cs, PSC i PP als modificatius de crèdit posen en perill projectes com la Biblioteca de Torreforta, el patinòdrom, a l'Anella Mediterrània, millores a la sala de Lectura de Sant Pere i Sant Pau, la instal·lació d'una passarel·la a l'auditori del Camp de Mart o una partida destinada per acollir la sortida d'una etapa de la Volta Ciclista a Catalunya des de l'Anella Mediterrània. També posen entre les cordes la mostra de teatre jove o la programació d'activitats d'oci d'estiu.

No ho permetrem, no ens aturaran. La ciutat es mereix que aquests i altres projectes tirin endavant i per això "ja estem estudiant solucions per aplicar altres fórmules per aconseguir que aquests projectes que frena l'oposició es facin". Així ho ha assegurat el conseller de Serveis Econòmics, Jordi Fortuny, qui ha carregat contra l'oposició per "castigar a la ciutat". 

Fortuny ha expressat que "estan utilitzant el fet de paralitzar coses perquè volen debilitar aquest govern i deixar-lo en evidència" i ha demanat que facin una política responsable, "com fèiem nosaltres quan érem a l'oposició". El segon tinent d'alcalde ha afegit que "sempre havíem sigut crítics a l'oposició, però sabíem que s'aprovarien els modificatius de crèdit però si alguna vegada havien perillat moltes qüestions que afectaven la ciutat, aquest grup mai va posar bastons a les rodes". Per cloure, el republicà ha etzibat que "és trist, però aquesta és la política que s'està fent aquí".

Per la seva banda, el portaveu del govern, Xavi Puig, ha reclamat als partits de l'oposició que es posessin al costat del govern i "que facin les interpretacions crítiques que considerin però els demanem que no penalitzem a la ciutadania, ni les entitats ni la ciutat". La resposta ha sigut la de torpedinar les propostes positives.

L'alcalde Pau Ricomà ha intervingut diferents ocasions després de ser interpel·lat sobre la situació de la biblioteca de Torreforta. El batlle no ha dubtat en etzibar que "han estat vostès qui estan frenant el projecte, no nosaltres". Sobre això, ha demanat responsabilitat i ha deixat clar que la voluntat d'aquest govern és tirar endavant el projecte perquè "la gent s'ho mereix".

"Blanquejar el seu bloqueig"

Aquest mateix divendres, el PSC va enviar cartes a diferents entitats i associacions que es veuen afectades de ple per la seva decisió de bloquejar la ciutat, ja que van votar en contra dels modificatius de crèdit. Sobre això, Xavi Puig s’ha mostrat contundent i ha dit que “és evident que el PSC té mala consciència i s’ha de justificar. Al ple va perjudicar moltes entitats i el conjunt dels tarragonins. Alentirà els processos però no evitarà que el govern tirem endavant projectes prioritaris i urgents per Tarragona”.
 
El mateix portaveu considera que “l'enviament d'aquestes cartes no és res més que una acció per blanquejar la seva votació en el ple, que és negativa per al conjunt de la ciutat. Si ho fas convençut, no corres després a donar explicacions. De què tenen por? Aquesta actitud és pròpia d’un partit marginal, no d’un que ha tingut responsabilitat de govern”.