Tarragona

Notícia

ERC exigeix al govern espanyol que desencalli la reforma del Reglament d’Estrangeria i que reguli l’elevat preu de l’electricitat

ERC exigeix que es reguli el preu de l'electricitat
ERC exigeix que es reguli el preu de l'electricitat
El Grup Municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya a l’Ajuntament de Tarragona ha registrat dues mocions per al ple que se celebrarà el pròxim 27 de setembre i que fan referència a dos temes que considerem que s’han d’abordar de forma immediata per part del govern espanyol, com són el preu de l’electricitat i la reforma del Reglament d’Estrangeria.
 
El portaveu d’ERC, Xavier Puig, lamenta que “l’elevat preu de l’electricitat és un problema estructural que arrossega l’estat espanyol des de fa dècades i que afecta directament a milions de famílies, abocant-les a una situació de pobresa energètica”. Tanmateix, el teixit empresarial també se’n ressent, ja que les despeses en electricitat els fa perdre competitivitat davant d’empreses d’altres països.
 
El mercat energètic està dominat per empreses vinculades a alguns partits i per això “exigim que s’acabi amb les portes giratòries de polítics cap als consells d’aquestes empreses i demanem que s’impossibiliti o prohibeixi que qualsevol persona que ha exercit responsabilitats de govern (com ministres, secretaris, consellers, directors generals o anàlegs) pugui formar part d’un consell d’administració d’una empresa de l’Íbex 35 després de finalitzar la seva etapa com a responsable de govern”, expressa Puig.
 
El preu de l’electricitat s’ha disparat aquest estiu i ha arribat límits insòlits. El portaveu republicà considera que “això ha provocat que moltes famílies estiguin patint les conseqüències d’aquest augment de la factura, mentre les grans elèctriques s’omplen les butxaques davant l’immobilisme del govern espanyol que és incapaç de portar a terme mesures efectives. És moment de ser valents i acabar amb el model oligopolístic concentrat en unes poques empreses i anar cap a un model més diversificat amb participació de la ciutadania”.
 
El permís de residència i el de treball són necessaris per guanyar-se la vida
 
Pel que fa a la segona moció, el portaveu republicà apunta que “instem al govern espanyol a que faci un pas endavant, que no sigui covard i desencalli al més aviat possible la reforma del Reglament d’Estrangeria, la qual està aturada pel ministre de l’Interior”.
 
“És imprescindible que l’estat espanyol entengui que la decisió de Grande-Marlaska deixa en una situació de vulnerabilitat al col·lectiu de joves migrants i posa més traves perquè puguin treballar o estudiar. El treball és el principal mecanisme per guanyar-se la vida i no s’entén la tessitura de l’estat espanyol amb el permís de treball i de residència”, afegeix Puig, qui alerta que el fre a aquesta reforma pot abocar a molts joves extutelats cap a la marginalitat i a una situació d'irregularitat i d’inseguretat jurídica.
 
El republicà també afirma que “a Tarragona, com en altres municipis, hem vist el que suposa que els joves no puguin treballar i exigim que es prenguin mesures que els permetin treballar i també estudiar”. A més, afegeix que “a ERC sempre ens trobaran al costat de la solució, és una qüestió de política social i d’ordre. El govern espanyol ara mateix està del costat d’impedir que treballin i alhora, de fomentar el desordre”
 
Per cloure, Puig considera que les decisions i les justificacions del ministre espanyol “esperonen a la dreta i a l’extrema dreta i donen força al seu discurs racista i xenòfob, el qual criminalitza als joves migrants i els assenyala amb el dit”.