Tarragona

Notícia

Xavi Puig: "Per no malmetre més el nom de Tarragona, Ballesteros i Floria haurien de dimitir"

Xavi Puig, Puig, ERC, Tarragona, INIPRO
El portaveu d'ERC, Xavi Puig, atenent als mitjans de comunicació
Les novetats en el cas Inipro que s’han conegut aquest divendres obren un nou escenari que és molt greu i preocupant. El nou pas endavant que fa amb la interlocutòria d’obertura de la fase del judici oral demostra que els investigats passen a ser acusats i que el jutge veu suficients indicis per seguir endavant amb el procés i fins i tot, ha posat una fiança per a tots ells de més de 360.000 euros.
 
Els nou processats, entre els quals hi ha l'exalcalde socialista i actual conseller, Josep Fèlix Ballesteros o l'actual consellera del plenari, Begoña Floria, se'ls jutjarà per malversació, prevaricació, suborn, tràfic d'influències, abús de funcions públiques o frau en contractació, entre d'altres. L'instructor deriva també responsabilitats lucratives al PSC, ja que presumptament s'hauria beneficiat del desviament de diners que s'investiga.
 
Per tot plegat el portaveu del grup municipal d'ERC, Xavier Puig, demana la dimissió dels actuals consellers socialistes: "No podem permetre que es continuï vinculant Tarragona amb l'ombra de la corrupció, amb el desprestigi que això suposa. Tot i que respectem la presumpció d'innocència fins al darrer moment, per no malmetre el prestigi de l'Ajuntament de Tarragona i tota la feina que s'hi fa, considerem que seria convenient que el senyor Josep Fèlix Ballesteros i la senyora Begoña Floria dimitissin com a consellers del consistori. És el mètode més transparent perquè es pugui mantenir el nom de Tarragona net de corrupció".
 
A més, Puig afirma que "el canvi polític al capdavant de l’Ajuntament, que ara lidera ERC, està més que  justificat”. A tot això, afegeix que en aquest cas “no s'està parlant de mala praxi, sinó de corrupció i per això calia un canvi important en la manera de fer de l'Ajuntament de Tarragona”.
 
El portaveu deixa clar que “la ciutadania de Tarragona pot estar tranquil·la perquè els podem garantir que les males praxis han acabat. S’ha passat pàgina d’una època que calia deixar enrere. Que les tarragonines i tarragonins no dubtin que demanarem responsabilitats en qualsevol lloc on hi hagi el mínim indici de corrupció, tal com hem fet amb el Cas Inipro, on vam produir que l'Ajuntament es presentés com a acusació particular en aquest cas".
 
Cal recordar que en aquest cas s’investiga una presumpta trama que hauria desviat 276.000 euros de l'Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona al PSC per a fer campanyes partidistes.