Tarragona

Notícia

Tarragona, ciutat lliure de plaques amb simbologia franquista

palques franquistes, jou, plaques
Les plaques amb simboogia franquista retirades dels carrers de Tarragona
Les plaques amb simbologia franquista han sigut retirades de Tarragona i ja tenim una ciutat lliure d'aquests elements. L'alcalde Pau Ricomà ha anunciat que l'Ajuntament ha procedit a treure les 73 plaques -29 al centre de la ciutat i 44 als barris- que quedaven a algunes façanes de la ciutat s'ha portat a terme entre els mesos de gener i març. 

"Aquest govern és el primer que aposta realment per la Memòria Històrica, que se la creu i que realment està compromès amb els valors democràtics i una vegada més ho ha demostrat", així de clar s'ha mostrat l'alcalde després de celebrar aquesta fita tan necessària i ha apuntat que aquesta retirada dona compliment a la Llei de memòria històrica espanyola i a la Llei del memorial democràtic de Catalunya. "La retirada d'aquestes plaques, per Tarragona, és un tema de dignitat", ha sentenciat el republicà. 

Per la seva banda, Manel Castaño, conseller de Memòria Històrica, ha apuntat que "la ciutat ha fet història amb la retirada del cent per cent de les plaques registrades”. A tot això, ha apuntat que aquests elements quedaran registrats al Banc del Memorial Democràtic i alhora es conservaran a l’Arxiu Històric de la Ciutat de Tarragona.

Aquestes plaques són unes  làmines metàl·liques que es col·locaven a les façanes dels edificis i que mostraven elements com el jou i les llances falangistes. Ara ja són història perquè el govern Ricomà treballa per esborrar la simbologia franquista dels carrers de la ciutat.