Tarragona

Notícia

L'aposta convençuda del govern de Ricomà pel primer festival feminista a Tarragona

Pau Ricomà, Teta, festiva teta, Tània verge, Cinta Pastó
Acte d'inauguració del Festival Teta, a Tarragona
"El Festival Teta ha sigut un èxit rotund". Així és com ha descrit l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, la celebració del primer festival feminista i LGTBIQ+ a Tarragona i pioner a Catalunya. Durant el cap de setmana, la ciutat ha acollit una programació de luxe que ha comptat amb la participació i la complicitat de més d'una vintena d'entitats i associacions de Tarragona i d'arreu del país.

Aquest festival referma la sensibilització i la defensa del feminisme per part del govern liderat per Pau Ricomà. Durant aquest mandat s'ha creat la conselleria de Feminismes i LGTBIQ+ a l'Ajuntament de Tarragona i s'han impulsat mesures i accions concretes, sent aquest festival una de les més visibles. El republicà considera que el Teta és imprescindible perquè cal donar visibilitat a les lluites feministes i en favor de les dones i els col·lectius LGTBIQ+. L'alcalde ha defensat que "el feminisme ha de ser a tot arreu, ens cal una societat més justa, més igualitària i sense discriminació, on tothom pugui viure la seva vida i ser feliç, per això volem construir una Tarragona lliure de violències contra les dones i LGTBIQfòbiques i volem que Tarragona bategui amb força i ho faci com a una ciutat molt orgullosa de la seva diversitat. Des del consistori treballem cada dia perquè es garanteixin els drets de les dones i del col·lectiu LGTBI i que siguin plenament efectius i no es vulnerin en cap circumstància".

Per la seva banda, la consellera de Feminismes i LGTBIQ+, Cinta Pastó, celebra que més de 3.000 persones han participat en aquesta primera edició del festival reitera que "estem contents i molt satisfets per la resposta de la ciutat, perquè hem aconseguit tots els objectius que ens havíem proposat, tant de visibilitat i sororitat, com de participació popular". A més, afegeix que està convençuda que aquest festival té un llarg recorregut i que les pròximes edicions "encara seran molt millors".

Pastó recorda que el que es pretenia que "la lluita feminista no es quedés només en el 8 de març i per això el festival es basava en tres pilars fonamentals com la visibilitat a dones de diferents àmbits, la participació de diferents entitats feministes i socials i la sororitat". El festival "està pensat com una estratègia municipal feminista i LGTBIQ+ que ajudi a avançar cap a la igualtat real en la societat i teníem la clara intenció que fos un altaveu, un altaveu que fes molt soroll per a conscienciar a la societat".

La Consellera d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat, Tània Verge, que va participar dissabte en la inauguració del certamen, va celebrar l'organització de festivals feministes i va afirmar que eren molt necessaris per "acabar amb relats de masculinitat hegemònica". A més, va felicitar la conselleria liderada per Pastó per la feina que s'està fent des del municipi per avançar en polítiques feministes.

Cal recordar que el programa ha estat organitzat per la Conselleria de Feminismes i LGTBIQ+ de l'Ajuntament de Tarragona i ha comptat amb el suport de la Conselleria de Cultura i el Patronat Municipal de Turisme.