Tarragona

Notícia

Raül Romeva: "En tres anys a Tarragona hi ha hagut un canvi important en positiu"

Raül Romeva acompanyat del conseller de Territori, Xavier Puig, en un passeig amb bicicleta a través de la xarxa de carrils bici de Tarragona.
Raül Romeva acompanyat del conseller de Territori, Xavier Puig, en un passeig amb bicicleta a través de la xarxa de carrils bici de Tarragona.
El vicesecretari general de prospectiva i Agenda 2030 d'ERC, Raül Romeva Rueda, ha passat el dia a Tarragona per conèixer les iniciatives en matèria de mobilitat sostenible i descarbonització que el govern republicà liderat per l'alcalde Pau Ricomà treballa. L'ha acompanyat el mateix alcalde i diferents consellers i conselleres del Grup Municipal d'ERC i la diputada del Parlament, Raquel Sans Guerra.

En finalitzar la seva visita Romeva ha assegurat que "en tres anys a Tarragona hi ha hagut un canvi important en positiu, això és el que he vist i el que també m'ha transmès la ciutadania amb la que m'he trobat avui", ha afegit que "Tarragona està vivint un canvi de paradigma que consisteix en entendre que la ciutat és per les persones, cal seguir impulsant aquest canvi perquè anirà sempre en benefici de la gent i la ciutat".

Per la seva banda l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha afirmat que "Tarragona és la ciutat de les seves dimensions que aposta més clarament per la sostenibilitat i la descarbonització a través de l'hidrogen verd". Ricomà ha desglossat algunes de les accions que el govern que lidera ha impulsat en aquest àmbit com la compra d'autobusos híbrids, que ja circulen i ha recordat que "aviat tindrem els primers autobusos que funcionaran amb hidrogen". En aquest sentit, l'Empresa Municipal de Transports (EMT) ja ha aprovat l'adjudicació de tres autobusos d'hidrogen amb una inversió de 2,4 milions d'euros que s'han finançat amb fons municipals i també d'una partida dels Fons Next Generation. Els nous vehicles permetran substituir tres autobusos dièsel que tenen una antiguitat de 18 anys.

De fet, el mateix Romeva durant la visita a Tarragona, s'ha interessat per aquests nous autocars, pioners a Catalunya. Una jornada, que a banda de visitar les instal·lacions de l'EMT, ha servit també per conèixer de primera mà la feina que s'està desenvolupant des de l'Institut Català d'Investigació Química en l'àmbit de l'hidrogen verd.

A banda, l'alcalde també ha destacat que un altre element que s'està portant a terme "és la recuperació d'espais per als vianants, com la recepció de places i carrers per a les persones envers els cotxes, amb un ambient de convivència absoluta o la creació de nous carrils bici". És per això que durant la trobada amb Romeva s'han recorregut diferents carrils bici de la ciutat, que faciliten el trànsit de les bicicletes i vehicles de mobilitat personal. Una proposta que, després del gran augment de circulació d'aquest tipus de vehicles, ha tingut molt bona acollida pels tarragonins i tarragonines. Durant la ruta amb bicicleta, Romeva ha pogut conèixer el projecte dels nous carrils bicicleta que s'impulsaran aviat, el desmantellament de la plataforma del Miracle i la posterior renaturalització de la platja. La jornada també ha acollit altres trobades amb veïns i veïnes, militants i diverses entitats, per compartir converses sobre sostenibilitat i mobilitat. "Les ciutats han de facilitar la mobilitat de la gent i Tarragona és un exemple per la gran aposta que s'ha fet per la descarbonització, amb projectes com el carril bici, la peatonalització de carrers, la incorporació aviat d'autobusos d'hidrogen, la construcció i ampliació de pàrquing dissuasius o el canvi de mentalitat en l'ús del vehicle amb la ciutat 30", ha declarat Romeva al final de la seva vista a la ciutat.

La jornada també ha acollit altres trobades amb veïns i veïnes, militants i diverses entitats, per compartir converses sobre sostenibilitat i mobilitat. L'alcalde ha destacat que "Romeva s'emporta una idea molt clara cap a on camina Tarragona, els nostres objectius i les accions que portem i portarem a terme per a millorar a la ciutat".