Tarragona

Notícia

Pau Ricomà lamenta la judicialització d’afers que es podrien haver solucionat a nivell dels òrgans interns de partit La candidatura de Ricomà compta amb l’aval de l’executiva nacional d’ERC

Les discrepàncies en l’elecció del diputat provincial pel partit judicial de Tarragona es podrien haver resolt sense arribar a presentar cap recurs a la Junta Electoral. “Lamentem que es judicialitzin discrepàncies que es poden solucionar a nivell dels òrgans interns del partit i que malmeten la imatge d’ERC”, afirma Pau Ricomà, en referència a les notícies aparegudes en alguns mitjans escrits sobre el recurs presentat per l’alcalde de La Secuita, Eudald Roca, davant la Junta Electoral.
Ens indigna que es llencin insinuacions greus sobre possibles fets delictius en relació a la suposada falsificació d’una signatura. Aquest tipus d’afirmacions suposen un atac directe a la meva honorabilitat i a la de companys de partit”, explica Ricomà. “En aquest sentit, em reservo el dret a emprendre les accions legals que consideri oportunes”.
Cal remarcar que és l’executiva nacional qui ha proposat i avalat la candidatura de Pau Ricomà a la Diputació de Tarragona, tal i com s’ha pogut veure en l’acta que s’ha mostrat durant la roda de premsa. A més a més, el procediment compta també amb l’aval del reglament intern d’ERC. “Em sento absolutament avalat pel partit”, assegura Pau Ricomà.
Cal esperar ara la resolució de la Junta electora sobre la duplicitat d’avals que s’ha produït, ja que hi ha quatre consellers del territori que han avalat tant la candidatura de Pau Ricomà com la d’Eudald Roca. Pau Ricomà ha sumat un total de 16 avals i Eudald Roca 14. En aquest sentit, Ricomà ha manifestat el seu malestar “pel fet que la Junta Electoral no hagi actuat per iniciativa pròpia per solucionar aquest aspecte quan va rebre les dues candidatures i els seus respectius avals”. La Junta Electoral serà qui haurà de demanar a aquests regidors que rectifiquin el seu vot i avalin un sol candidat.