Tarragona

Notícia

Esport ara més que mai a Tarragona

María José López
Mary López, María José López
María José López, consellera d'Esports

Fa anys que l’esport ha esdevingut una rutina essencial i vital en les nostres vides, sobretot, després de la pandèmia. Des de la conselleria d’esports de Tarragona vam ser molt àgils i vam adaptar-nos a les necessitats dels nostres esportistes tarragonins en tot moment.
 
Des del PMET es van oferir classes dirigides online que ens permetien estar connectats amb els usuaris del PMET i així tenir un moment de desconnexió en la situació tan dura que estàvem vivint. Paral·lelament a les classes dirigides es van traçar les línies estratègiques que se seguirien per obrir com més aviat millor amb la màxima normalitat possible i complint amb totes les mesures de seguretat totes les instal·lacions esportives de la nostra ciutat, donant així continuïtat al que més ens agrada: practicar esport segur.
 
No va ser fàcil, però ara podem recollir tota la feinada que es va fer, ja que seguint sempre les actualitzacions normatives del Procicat des de Conselleria Esports i el PMET es van organitzar la sortida de la 6a etapa de la Volta Ciclista Catalunya, l’SVA Tour Volei Platja, la Prova del Campionat de Catalunya de Vòlei Platja, el Campionat d’Espanya Aleví de Natació, el Campionat de Catalunya infantil, la Fase Territorial de Natació, el Campionat de Waterpolo de Natació i el Habawaba Spain 2021, entre d’altres.
 
Sense oblidar que l’objectiu del govern actual, des que vam arribar, sempre ha sigut, ha estat i serà promocionar l’esport des de la base. En dos anys i escaig totes les accions estratègiques que s’han aplicat tenen com a denominador comú l’objectiu anterior. En destacaré, entre d’altres, que s’ha incrementat un 150% les partides de subvencions de concurrència respecte del govern anterior. A més, per primer cop, l’Ajuntament de Tarragona compta amb un pressupost per a la col·laboració i organització d’esdeveniments esportius, que s’utilitza pensant en una estratègia conjunta que posicioni als esportistes tarragonins i a la ciutat com a capital de l’esport del territori. I per descomptat, en tot moment hem tingut en compte que l’esport segur s’ha de practicar en unes instal·lacions esportives segures i actualitzades, eternes oblidades pel govern anterior, entre d’altres s’han arreglat les tanques dels camps de futbol de la ciutat, s’han arranjat les pistes de tenis de Sant Salvador, s’ha canviat la coberta del pavelló de Sant Pere i Sant Pau i El Serrallo, s’ha substituït de la bomba d’aigua calenta del camp de La Floresta i s’han aplicat millores imprescindibles en les instal·lacions del Camp de Rugbi i el Velòdrom de l’Anella Mediterrània.
 
Com deia, l’objectiu és promocionar l’esport des de la base, des de la soca, però també per a tothom, independentment de la seva situació econòmica. És per això que el PMET ha dut a terme activitats gratuïtes i obertes a tots els tarragonins i tarragonines. I és que ni la pandèmia ha aturat l’esport a Tarragona, de fet, tot això ha estat possible al treball incansable de tots els tècnics de la conselleria d’esport que sempre han apostat per seguir endavant amb totes les activitats i esports, adaptant-se a la normativa Procicat esportiva. Fins i tot, ens vam marcar anar un pas més enllà i ben aviat podrem veure el resultat de l’esport inclusiu a la nostra ciutat, Tarragona.
 
Des de la conselleria d’esports seguirem treballant constantment a millorar l’estratègia esportiva global de la nostra ciutat pensant en tots els usuaris del PMET i en l’organització i coordinació d’esdeveniments esportius per Tarragona. I ho farem sempre posant com a eix central l’esport des de la base, segur, local i inclusiu. Esport ara més que mai a Tarragona.