Tarragona

Notícia

El Palau d'Esports Catalunya ja és dels tarragonins i tarragonines

María José López, consellera d'Esports
Mary López, Maria José López, María José López, López, Tarragona
María José López, consellera d'Esports

El Palau d'Esports Catalunya és nostre. Després d'una feina ingent per part de l'Ajuntament de Tarragona, liderat per l'alcalde Pau Ricomà, i de la Generalitat de Catalunya es va aconseguir desencallar un nyap que provocava que el Palau d'Esports es trobés en una situació molt complicada que ens perjudicava com a ciutat. Ara això ja és història, volem mirar endavant i abordar amb molta il·lusió el nou escenari que s'obre després que la gestió de l'equipament hagi passat a mans municipals.

Comptar amb el Palau d'Esports és una notícia molt positiva per a tots els tarragonins i tarragonines perquè es tracta d'una instal·lació multifuncional que pot acollir des de la pràctica esportiva més quotidiana dels clubs, l'esport base, fins a competicions de primer nivell. Els clubs de la ciutat per fi podran gaudir d'un espai que fa anys que hauria d'haver estat obert i a la seva disposició. Ara ja ho estarà i el podran utilitzar per continuar portant a terme aquesta tasca social tan important que desenvolupen, com és la formació en valors.

El Palau d'Esports, que recordem que equival a tres pavellons esportius, acollirà uns 1.500 esportistes de dilluns a divendres. Estem parlant d'una xifra que és molt positiva i esperançadora per al dinamisme del mateix equipament i del teixit esportiu.

A banda, aquest equipament que ha passat a ser l'element cabdal de la xarxa d'instal·lacions esportives de la ciutat ens obre les portes a nous esdeveniments que fins ara no podíem acollir i alhora fem un pas endavant molt rellevant en el posicionament de Tarragona com a destinació per al turisme esportiu.

Estem molt satisfets de la feina feta i contents perquè Tarragona compta per fi amb aquest espai que ens permetrà no només fer-hi esport i acollir competicions d'alt nivell, sinó que també estem treballant perquè sigui una peça rellevant en la formació esportiva. Hi estem treballant de valent i ho aconseguirem.

Tot i tenir el Palau tancat, a l'Anella Mediterrània ja hem acollit durant tot aquest mandat campionats de Catalunya de natació, atletisme i patinatge i també competicions espanyoles de natació, atletisme i rugbi. Ara en podrem acollir moltes més i de diferents disciplines.

Després de l'acte celebrat aquest dimecres, on la Generalitat va entregar simbòlicament les claus del Palau d'Esports a l'Ajuntament, des del PMET i des de la Conselleria d'Esports estem avançant en la seva posada a punt. Tenim previst instal·lar al més aviat possible el parquet mòbil, l'adequació del paviment de formigó, el marcatge, els ancoratges i l'equipament esportiu bàsic. A banda, a tot això se li sumarà una inversió per instal·lar un parquet fix, cortines separadores i protector de parquet. Com deia, la nostra intenció és que els clubs puguin utilitzar-lo ja de cara a la temporada 2022-2023.

Hem passat pàgina per tancar un capítol poc agradable per la història de la ciutat i n'hem obert un ple d'optimisme. Volem que els clubs de Tarragona omplin de vida, d'esport i activitats la nova instal·lació esportiva i estem convençuts que ells també volen fer-ho. El Palau d'Esports acollirà molt i molt esport durant els pròxims anys.
Tarragonins i tarragonines el Palau ja és nostre, aprofitem-lo!