Tarragona

Totes les opinions

Manel Castaño

La ciutadania té un paper rellevant en traçar el futur d’Europa

Manel Castaño, Manel, Castaño, Memòria Històrica

Europa està immersa en un procés per reescriure el seu futur i en això la ciutadania hi té un paper fonamental. És important i vital que els ciutadans i ciutadanes, sobretot els joves, s’impliquin en els debats per escriure el futur que volem que sigui aquesta unió de països bàsicament perquè ells i elles són el futur.   L’eina que pretén dinamitzar aquest canvi és la Conferència sobre el Futur d’Europa.

Pau Ricomà Vallhonrat

Tarragona està de moda

Pau Ricomà, Tarragona, Ricomà, ERC Tarragona

"Tarragona està de moda" és una expressió emprada fa pocs dies pel màxim responsable d'una associació professional de comerç. Fa goig sentir-ho després de molt de temps de sensacions negatives. Evidencia que entre tots li estem donant la volta a la ciutat. Una altra cita famosa atribuïda a Picasso és "quan t'arribi la inspiració que t'agafi treballant". És exactament allò que el govern de la ciutat fem.

Cinta Pastó

25-N: una crida convençuda per a l'erradicació de la violència masclista

Cinta Pastó,

Prou! Les dones diem prou a la violència que patim! Aquest 25-N ha de servir per fer un pas endavant, de forma ferma i decidida, per erradicar aquesta xacra que està tan enquistada en la societat. Aquest any no pot ser un més, ha de ser el decisiu, ja n'hi ha prou de sortir al carrer per a commemorar el Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència envers les Dones si no hi ha polítiques reals i necessàries que vagin cap a aquesta direcció.

Pau Ricomà

Mercaderies per l'interior, un deute pendent

Pau Ricomà, Tarragona, Ricomà, ERC Tarragona, mercaderies,

A les darreres tres dècades, un seguit de decisions equivocades, sense perspectiva estratègica, han comportat que un tema tan important com l’organització de les infraestructures ferroviàries que travessen el conjunt del Camp de Tarragona i de manera molt concreta la seva capital, s’hagin convertit en un model d’ineficiència. Un desgavell que té com a conseqüència més visible el fet que els trens de mig i llarg recorregut parin on viu molt poca gent i que totes les mercaderies del corredor del mediterrani passin pels nuclis amb més densitat de població.

Xavi Puig

Tarragona, un dibuix compartit

Xavi Puig, Puig,

Fa un any el Suprem sentenciava la nul·litat del Planejament Urbanístic de Tarragona perquè en la seva tramitació no havia estat demanat un informe preceptiu a Hidrocarburos del Estado. El govern del canvi va entomar aquest contratemps -heretat, quedi clar- i, gràcies a l’excel·lent tasca dels equips tècnics de territori, va redactar en un temps rècord una proposta de Normes Urbanístiques que van ser elevades a la Generalitat, la qual n’acaba de tramitar l’aprovació definitiva.

Pau Ricomà

Ajuntaments i context econòmic

Pau Ricomà, Tarragona, Ricomà, ERC Tarragona,

M'agradaria començar aquest article amb una reflexió general i objectiva: la salut econòmica de cada municipi està condicionada pel marc econòmic global, igual que els passa a les empreses, les famílies i el conjunt de la societat. Obvi, ja ho sé, però massa vegades tendim a oblidar-ho. La situació general ara mateix és preocupant. Massa núvols a l'horitzó i pocs símptomes que hagi d'escampar a curt termini.

Pau Ricomà

Tarragona: ciutat amb futur

Pau Ricomà, Tarragona, Ricomà, ERC Tarragona

Quan la majoria d’alcaldes -amb tot el sentit del món- es refereixen als dos primers anys d’aquest mandat ho fan significant que han estat marcats per la situació sanitària, econòmica i social més difícil des de fa dècades. A Tarragona no hem estat una excepció, ans al contrari, altres fets sobrevinguts de notable importància ens han afectat. Entre d’altres l’accident d’IQOXE, l’afectació de temporals a les nostres platges i l’afegit molt important de trobar-nos amb una sentència que anul·la el POUM.

Manel Castaño

Al President Companys, símbol de la Catalunya republicana

Manel Castaño, Manel, Castaño, Memòria Històrica

"Me sento serè i tranquil. És Déu que ha posat les coses i les decisions per donar-me aquest destí i m'omple d'una serenitat extraordinària (...). No admetis, doncs, condols i no ploris. Aixeca el cap. Aquesta mort, que afrontaré plàcidament i serenament, dignifica. Vida meva, moriré estimant-te. El teu retrat el portaré amb mi. I el darrer pensament serà per a tu i els meus fills, amb l'amor a Catalunya.

Cinta Pastó

La salut mental és la base del benestar i el funcionament efectiu de l’individu i la comunitat

Cinta Pastó,

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) defineix la salut com l'estat de complet benestar físic, psíquic i social, i això avui implica que totes les necessitats fonamentals de les persones estiguin cobertes: afectives, sanitàries, nutricionals, socials i culturals. Per tant, la salut mental és inseparable de la salut general d’una persona i per aquest motiu és important prestar serveis d’alta qualitat per a les persones que pateixen un problema mental, però no és suficient ni sostenible només tractar els problemes i els trastorns mentals quan es presentin, sinó que les solucions prolongades per millorar la salut mental amb estratègies de prevenció i promoció de la salut han de ser una prioritat.