Tarragona

Totes les opinions

Pau Ricomà

Celebrem i gaudim de Santa Tecla 700!

Pau Ricomà, Tarragona, Ricomà, ERC Tarragona,

Les festes en honor a la patrona de Tarragona sempre són especials, però enguany encara ho són més. Aquest 2021 celebrem els 700 anys de l'arribada de la relíquia del braç de Santa Tecla a la ciutat i per aquest motiu Tarragona s'ha engalanat per a l'ocasió! Durant set segles, aquesta festa s'ha mantingut, ha anat evolucionant i ho seguirà fent. Per això, totes i tots hem de contribuir a fer que Santa Tecla segueixi creixent.

María José López

Esport ara més que mai a Tarragona

Mary López, María José López

Fa anys que l’esport ha esdevingut una rutina essencial i vital en les nostres vides, sobretot, després de la pandèmia. Des de la conselleria d’esports de Tarragona vam ser molt àgils i vam adaptar-nos a les necessitats dels nostres esportistes tarragonins en tot moment.   Des del PMET es van oferir classes dirigides online que ens permetien estar connectats amb els usuaris del PMET i així tenir un moment de desconnexió en la situació tan dura que estàvem vivint.

Manel Castaño

Els Fons NextGeneration EU, una oportunitat històrica per a Tarragona

El conseller Manel Castaño

La gestió de la sortida de la crisi econòmica i social generada per la pandèmia de la COVID-19 requereix una estratègia comuna i decidida per frenar l'augment de les desigualtats. Aquesta gestió, en part, ha d'estar capitanejada per la Unió Europea. Avui és 9 de maig, celebrem el Dia d'Europa i aquest és l'escenari ideal per a fer valdre els valors d'aquesta unitat geopolítica, que defensen el respecte a la dignitat humana, la llibertat, la democràcia, la igualtat i el respecte dels drets humans i de les minories.

Mònica Alabart

Sumem per consolidar el canvi

Mònica Alabart, Alabart

El 2019 va ser un any clau per la nostra ciutat. Després de 12 anys d’un govern caracteritzat per projectes totalment fracassats com els jocs del Mediterrani, propostes econòmiques increïblement  absurdes com Santa Gadea, i nombroses investigacions per corrupció, es va aconseguir forjar un acord pel canvi.   L’objectiu compartit per ERC i En Comú Podem, però també per Junts i la CUP quan van donar suport al govern, era clar: fer una ciutat cohesionada socialment, sostenible medi ambientalment, lliure de corrupció, inclusiva, feminista, respectuosa amb els drets dels animals, ben administrada i que assumís la responsabilitat de lideratge del territori.

María José López

La lluita obrera pren més força en plena pandèmia

Mary López, Maria José López, María José López, López, Tarragona

Tornem a sortir al carrer per a commemorar la lluita de la classe obrera i per reivindicar els seus drets un any després de no poder fer-ho a causa de la pandèmia. Aquesta vegada la trobada serà als peus del monument dels Herois del 1811, on retrem un homenatge a totes les treballadores i treballadors que han estat a primera línia en els moments més complicats de la pandèmia i per enviar un missatge de suport a totes les persones que han perdut la feina a causa de la greu crisi econòmica provocada per la COVID-19.

Cinta Pastó

Tarragona és única!

Cinta Pastó,

La celebració de la Setmana Santa de Tarragona és coneguda i reconeguda, ja que la Processó del Sant Enterrament va ser declarada Festa Tradicional d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya. Enguany, de la mateixa manera que l’any passat, gran part dels actes festius s’han hagut de suspendre a causa de la COVD-19 però, no per això, la ciutat deixa de ser especial en aquestes dates.

Pau Ricomà

Al Camp de Tarragona ens toca moure’ns

Pau Ricomà, Tarragona, Ricomà, ERC Tarragona, ple, Tarragona

Després de més de vint anys, d’anuncis i promeses incomplertes respecte la imminent posada en funcionament d’un TRAMCAMP que ens ajudaria a vertebrar millor la mobilitat entre els barris i ciutats del Camp de Tarragona, els responsables de les infraestructures de transport de la Generalitat de Catalunya, ens acaben d’anunciar, via un extemporani DOGC, que ajuntaments, associacions, empreses i ciutadania disposem de tan sols 30 dies per analitzar i formular al·legacions a les més de 3.

Cinta Pastó

Fem que cada dia sigui 8 de març!

Cinta Pastó,

Un cop més sortirem al carrer a favor dels drets de les dones i per seguir fent evidents les desigualtats de gènere. Volem i ens mereixem una societat més justa i igualitària. Les dones som més del 50% de la població, és incomprensible que en ple segle XXI encara se'ns discrimini només pel simple fet de ser dones. Ara, més que mai, cal seguir fent passos endavant, ferms i contundents, per deixar enrere una etapa on la dona vivia a l'ombra.

Pau Ricomà

Un any després de l'explosió a IQOXE

Pau Ricomà, Tarragona, Ricomà, ERC Tarragona, ple, Tarragona

En el primer aniversari de la fatídica explosió a la planta d'IQOXE, que va causar 3 morts, diversos ferits i nombrosos danys, voldria fer arribar el nostre escalf a les famílies que van perdre un ésser estimat en l'accident i a totes les persones que en van patir les conseqüències materials, psicològiques o de qualsevol índole. El que va passar la tarda del 14 de gener del 2020 no pot tornar a passar mai més.