Tarragona

Totes les opinions

Jordi Fortuny

El repte del 2021: la reactivació econòmica a Tarragona

Jordi Fortuny

Estem a punt de tancar el 2020, un any que ha vingut marcat per la Covid-19, la crisi sanitària i econòmica que ha provocat i se'ns presenta el repte de reactivar la ciutat. Volem fer-ho amb uns pressupostos segurs, sòlids i treballats a consciència per atendre les necessitats dels ciutadans i per pal·liar les conseqüències de la pandèmia. Un pressupost on s’assegura els ingressos i en conseqüència la capacitat de despesa i d’inversió.

Jordi Fortuny

L’hidrogen: una oportunitat per Tarragona

Jordi Fortuny

Les polítiques aplicades durant els primers mesos de la pandèmia COVID19 van canviar els patrons de demanda energètica a tot el món.  Fronteres internacionals tancades i les poblacions confinades van reduir la mobilitat, el transport i la manera  de consumir. La COVID19 ens ha portat a un canvi d’hàbits que posa en crisi el model de vida al què fins ara estàvem acostumats.   Una de les evidencies ha estat l’impacte positiu sobre la contaminació atmosfèrica.

Pau Ricomà

Cuidem-nos, depèn de nosaltres!

Pau Ricomà, Tarragona, Ricomà, ERC Tarragona, ple, Tarragona

Els darrers dies hem constatat que estem lluny d’aconseguir el control de la COVID 19 i que la convivència amb l’activitat econòmica i social està resultant molt difícil. Ens trobem davant de l’escenari que menys voldríem tenir, el d’una segona onada d’expansió del coronavirus. L’extensió i les conseqüències d’aquesta onada ningú les sap amb exactitud. Comprovem, preocupats, com tornen a augmentar les hospitalitzacions i l’ocupació de llits d’UCI.

Pau Ricomà, Noemí Llauradó i Jordi Salvador

Una victòria del municipalisme republicà

Pau Ricomà, Noemí Llauradó, Jordi Salvador

Els ajuntaments dels nostres pobles i ciutats podran fer servir els recursos dels que disposen per atendre les necessitats urgents dels seus veïns i veïnes. Milions i milions d’euros fins ara bloquejats als bancs per les injustes i inhumanes regles de l’austeritat fiscal serviran per afrontar l’impacte de la pandèmia més important del darrer segle. Un fet d’una lògica aclaparadora per als que ens dediquem al servei públic però que ha costat una llarga batalla contra un govern del PSOE i Unides Podem que fa mesos que ens repetia, una i altra vegada, que suspendre els topalls de les regles de despesa era, ras i curt, «impossible».

Pau Ricomà

Una Santa Tecla memorable

Pau Ricomà, Tarragona, Ricomà, ERC Tarragona, ple, Tarragona

En el marc d’una pandèmia que està destruint les fonts de vida de milions de persones, milers en una ciutat de les dimensions de Tarragona, que compromet el futur de moltes empreses, posa en risc molts llocs de treball, que tensa gairebé fins al límit els serveis bàsics de salut, educació i tots els de caràcter social, els governs locals tenim la responsabilitat de donar alè als sectors més perjudicats i treballar per a la recuperació.

Xavi Puig

Córrer menys per viure millor!

Xavi Puig, Puig,

Coincidint amb l’inici del curs escolar ha entrat en vigor la normativa de circulació coneguda com a Tarragona ciutat 30, a l’empara d’una amplíssima majoria de les forces polítiques tarragonines. Es tracta d’una política de mobilitat decidida i ambiciosa amb ingredients propis d’un canvi de model, on el vianant ha de ser el principal protagonista, seguit dels vehicles de mobilitat neta, el transport públic i els vehicles de combustió.

Pau Ricomà i Miquel Pueyo

Consens sobre els romanents municipals

Pau Ricomà, Tarragona, Ricomà, ERC Tarragona, Miquel Pueyo

Dimarts ens vam reu­nir trenta de les ciu­tats més grans de l’Estat, gover­na­des per tretze for­ma­ci­ons polítiques dife­rents, per abor­dar solu­ci­ons en relació amb el decret dels roma­nents muni­ci­pals. I la bona notícia és que vam tro­bar el con­sens. El con­sens neces­sari per dero­gar l’actual decret dels roma­nents i dema­nar al govern de l’Estat que n’aprovi un de nou que con­servi els ele­ments posi­tius de l’actual i modi­fi­qui els punts més con­flic­tius.

Pau Ricomà

En defensa del nostre comerç

Pau Ricomà, Tarragona, Ricomà, ERC Tarragona, ple, Tarragona

Una de les qüestions a l'entorn del comerç que més controvèrsia ha despertat en les darreres dècades és la desregulació dels horaris comercials. En aquest sentit les posicions estan tradicionalment molt enfrontades entre les grans cadenes i superfícies i allò que anomenem comerç de proximitat. Tot això dit de manera molt general i amb excepcions a un i altre costat. Aquesta discrepància té tot el sentit perquè el que hi ha en joc és el benefici empresarial, el creixement potencial de l'establiment o de la cadena d'establiments i en molts casos la mateixa supervivència del negoci.

Xavi Puig

Tarragona ciutat 30

Xavi Puig, Puig,

L’actual situació de lluita contra la pandèmia implica un elevat preu en termes socials i econòmics. Però també implica oportunitats. En el terreny de la mobilitat, els vianants necessiten més voreres que mai al temps que les calçades ronden inusitadament buides. I, mentrestant, les bicis i els patins es debaten entre posar en risc els vianants per la vorera o jugar-se-la amb els cotxes a la calçada.