Torelló

Totes les notícies

El Ple de Torelló

Els "aiguamolls" de Torelló i el Mercat Municipal

El regidor d'Esquerra, Albert Soldevila, va reclamar que l'ajuntament actués en la zona de la Creu, on hi ha una gran acumulació d'aigua i que pot comportar perills de salubritat i seguretat. Per altra banda, Soldevila, també va demanar més atenció al manteniment i la neteja dels entorns del Mercat Municipal, molt brut i degradat. En ambdós temes, l'equip de govern va dir que ja ho miraria. Com tantes d'altres vegades.

Marc Fontserè, PSC

El Ple de Torelló debat sobre el suport al 29S

ICV-CdG va presentar en el darrer Ple una moció de suport a la vaga general del 29S. Al text s'hi va incorporar un punt a proposta d'ERC sobre la necessitat de comptar amb un marc de relacions laborals català, ja que en opinió del portaveu republicà, Jordi Casals, "la mancança del marc propi fa més vulnerable a ERC davant la crisi". El grup d'Esquerra va donar suport a la moció i a la vaga general perquè "ara és l'hora de reaccionar i sortir al carrer", però per Casals, "no sols els treballadors, en actiu o aturats, si no també els empresaris" davant "les retallades socials més grans de les darreres dècades" i "per les mesures inútils per rellançar l'economia productiva". CiU va votar en contra la moció, perquè atacava "massa a l'empresariat" i Marc Fontserè, com a portaveu dels socialistes, va dir que no era un tema per parlar al Ple i que hi votarien en contral. Els vots sociovergents van tombar la moció.

Tots els grups per la continuitat de Covit

En el darrer Ple, tots els grups municipals es van expresar en suport a la continuitat de Covit després de l'incendi de l'11 de setembre. El portaveu d'ERC va reclamar "a tothom, des de l'empresa, des del treball, l'ajuntament i els grups polítics a estar a l'alçada de les circumstàncies" i anar a una per la continuitat d'una empresa tant iimportant pel territori com Covit. Tam´bé va reclamar està informat regularment de l'estat de la situació.

Esquerra crítica el paper de l'equip de govern en les negociacions per l'ús de la piscina i el Club Natació

El portaveu d'Esquerra, Jordi Casals, va criticar en el darrer Ple de Torelló l'actuació del regidor d'Esports en les negociacions entre l'empresa que gestiona la piscina i el Club de Natació de Torelló per l'ús de carrils de la làmina d'aigua. Casals va lamentar que l'equip de govern deixés que la negociació es degradés fins arribar "a la secció de les cartes al director dels diaris". A més, el republicà també va voler recordar que el conflicte ja va existir fa un any. És per això que va afirmar que el regidor s'havia d'haver avançat al conflicte i mediar, "deixar una instància dormint durant tot el mes d'agost a l'ajuntament" no és actuar correctament, va dir Casals, que va acabar dient que "al cap i a la fi, qui ho ha acabat pagant són els nois i les noies que entrenen en el Club". Qui ha respost al portaveu republicà no va ser el regidor d'Esports sinó l'alcalde, Miquel Franch, que va negar cap tipus de conflicte. Posteriorment, fora del torn de precs i preguntes el regidor d'Esports, Francesc Ribera (PSC), va dir que l'error havia estat del Club per anar tard. Després d'un estira i arronsa entre Casals i Franch per tenri el primer dret a rèplica, el republicà va repetir que l'ajuntament sabia dels precedents i que s'havia d'avançar al conflicte.

Esquerra Torelló - Vall del Ges ja compta amb una nova ubicació del seu casal republicà

El Casal Republicà Joan Girbau, d'Esquerra Torelló - Vall del Ges, ja té una nova ubicació, al C/ Sant Miquel, 31, 1er pis, de Torelló. El dimecres 22 de setembre, amb la presència de Carles Bassaganya, Director General d'Administracions Públiques, es va fer la inauguració. Diferents simpatitzants van anar a saludar els republicans de Torelló al llarg de tot el vespre. Durant la inauguració, Bassaganya va participar en una tertúlia amb els presents sobre el dret a decidir i la feina que ha fet Esquerra per tal que Catalunya pugui exercir-lo algun dia proper. La primera de les coses aconseguides ha estat guanyar la batalla ideològica i fer que el dret a decidir sigui un objectiu normalitzat a Catalunya i assumit per bona part de les opcions polítiques del catalanisme. Aquesta tertúlia estava emmarcada en la campanya osonenca Esquerra Compleix, que passa comptes de la feina feta pels independentistes en la darrera legislatura. Per la seva banda, Jordi Casals, portaveu d'Esquerra Torelló, va manifestar que tenir una seu "no és un signe d'ostentació, sinó un senyal de compromís ferm amb Torelló", més visible encara en temps de crisi, ja que són els mateixos membres que treballen en el grup municipal qui financen el local.

Sabaté, Casals i Carme Verdaguer

Esquerra Torelló inaugura el nou local

Esquerra Torelló - Vall del Ges inaugurarà la nova ubicació del Casal Republicà Joan Girbau el proper dimecres 22 de setembre al vespre. Fins ara, la seu social estava situada a la Plaça Nova de Torelló, ara estarà situada al C/ Sant Miquel número 31, 1er pis. A partir de les 2/4 de 8 del vespre la seu restarà oberta a tothom qui hi vulgui passar i a 1/4 de 9 del vespre, Carles Bassaganya, director general de Governació i ex-alcalde de Sant Joan de les Abadesses participarà en la inauguració i protagonitzarà una tertúlia sobre el dret a decidir i les vies d'exercir-lo a Catalunya amb els assistents. Aquesta tertúlia està emmarcada en la campanya comarcal Esquerra Compleix, que passa balanç dels compromisos adquirits en les darreres eleccions a nivell comarcal i a nivell nacional. En les properes setmanes Esquerra també organitzarà actes de proximitat a Sant Vicenç de Torelló i a Sant Pere de Torelló. Tots aquests actes volen fugir del míting i buscar més el diàleg amb els assistents. El fet de mantenir una seu social a Torelló és una mostra de reafirmació del compromís del projecte republicà independentista amb el municipi de Torelló i la Vall del Ges. També és la seu de les JERC Vall del Ges. 

bassas, franch, sociovergencia

Jordi Casals: "La sociovergència de Torelló no ha tornat a saber estar a l'alçada del país"

Òmnium Cultural va fer arribar una petició per tal que l'ajuntament s'adherís al manifest de l'11 de setembre que pren l'esperit de la manifestació del 10 de juliol. El grup municipal d'ERC-AM Torelló va mostrar la seva predisposició a que l'ajuntament s'adherís al manifest, a l'igual que també va fer ICV. L'equip de govern, en Junta Local, va desestimar l'adhesió amb una oposició clara del PSC i una manca de voluntat de CiU de desmarcar-se del seu soci de govern. Des del grup independentista es lamenta que en l'equip de govern sociovergent prevalgui sempre el tacticisme i l'equilibri intern que els posicionament propis i legítims de cada grup, sobretot en el cas de CiU. El portaveu d'Esquerra, Jordi Casals ha volgut mostrar la seva "decepció perquè l'ajuntament de Torelló no ha tornat a estar a l'alçada a nivell nacional, tal com va passar amb la consulta del 13D", però ara, a més, d'una manera agreujada pel fet que Omnium és una entitat significativa en el catalanisme i el manifest recull l'esperit d'una manifestació que tots els partits representats a Torelló s'hi van adherir obertament i proactivament. El grup municipal republicà s'adherirà al manifest, malgrat no tenir la rellevància institucional de l'adhesió de l'ajuntament, que representa tot el poble de Torelló. Per acabar, Jordi Casals ha fet una crida a la participació a la manifestació de l'11 de setembre que es farà a Torelló i en els actes institucionals per "mostrar l'adhesió ciutadana a la diada nacional de Catalunya en els dies tant importants que viu el país" 

Jordi Casals, portaveu d'Esquerra Torelló

Esquerra i CiU consensuen una moció a favor del dret a decidir en resposta a la sentència del TC

Després de la sentència que ha tancat el procés autonomista a l'Estat Espanyol indicant que els límits de la Constitució espanyola no hi cap la voluntat nacional del poble català, la ciutadania va sortir el carrer, autoafirmant-se com a nació i reivindicant el dret a decidir, tal com deia el lema de la manifestació "Som una nació i nosaltres decidim". És per això que el grup municipal d'Esquerra de Torelló va presentar una moció per ser aprovada al Ple, on, a més de rebutjar la sentència del TC, s'acordava instar al Parlament a iniciar un procés que portés a Catalunya a assolir la independència. El grup municipal de CiU va mostrar voluntat per arribar a un acord per tal que la moció podés prosperar i Esquerra es va a obrir a pactar una moció que podés ser aprovada i que tingués contingut. El resultat ha estat una moció conjunta que rebutja la sentència del TC i reclama que el Parlament obri un procés per tal que els catalans puguem exercir "el dret a decidir amb el límit que els mateixos catalans vulguin", és a dir, sense límits. Pel portaveu republicà, Jordi Casals, era important "portar una moció al Ple amb garanties d'aprovar-se, amb la màxima unitat possible, que de moment només és entre ERC i CiU, però amb contingut i ambició, i aquesta ho és". Per acabar, el regidor del grup independentista, ha volgut mostrar la seva satisfacció perquè "aprovar una moció on el dret a decidir sobre la independència de Catalunya sigui la resposta a la sentència del TC, posaria una mica al seu lloc a Torelló després de la moció no aprovada per la consulta del 13D". 

Esquerra anima a la ciutadania a participar a la manifestació del 10 de juliol

Esquerra Torelló se suma a la manifestació que es portarà a terme el 10 de juliol a Barcelona sota el lema "Som una nació, nosaltres decidim". I és per això que anima a la ciutadania a participar-hi. Esquerra va participar en l'acord unitari dels grups municipals de Torelló per organitzar autobusos des del poble, que sortiran de l'aparcament del mercat. Per fer el viatge en un dels autocars de l'Ajuntament cal inscriure's a les oficines municipals o al Punt 16. Des d'Esquerra es creu que s'ha de donar una resposta unitària de rebuig a la sentència que agradeix el dret a decidir dels catalans i encarar el camí cap la creació d'un estat català independent.