Torelló

Totes les notícies

La sociovergència rectifica i modificarà el projecte de la Plaça Nova, tal com va demanar Esquerra

Esquerra ja havia presentat al.legacions en aquest sentit i l'alcalde va acusar als republicans de posar pals a les rodes El portaveu d'Esquerra, Jordi Casals, va preguntar a l'equip de govern quin plantejament faria davant el decret del Pla d'Austeritat impulsat pel govern espanyol, que no deixarà que els ajuntaments demanin crèdits el 2011 i davant la minva d'ingressos que es preveu. El republicà va afegir que caldria redimensionar diferents projectes i que s'hauria d'estar atent a com condiciona el Pla de Barris, que afecta projectes necessaris a curt termini, com la ludoteca, que ja en el Ple de pressupostos els d'Esquerra ja van advertir que no s'havia previst un pressupost per tot el 2010. Davant la intervenció de Casals, Lluís Bassas va informar que la Plaça Nova es veuria afectada i que es replantejaria suprimir la part més "sumptuosa", en paraules del mateix Bassas. Jordi Casals va recordar que aquesta revisió de la Plaça, que afectaria per exemple als llums del terra de la plaça, era part de les al.legacions que va presentar Esquerra al projecte que proposava l'equip de govern i que va aprovar. Llavors, PSC i CiU van rebutjar totes les al.legacions, inclosa la de redimensionar el projecte pel context econòmic en què vivim. Llavors, l'alcalde va acusar als regidors independentistes de posar pals a les rodes al projecte de la Plaça Nova. Casals també va demanar que l'equip de govern fes partícip als grups municipals de l'oposició de les mesures que prendrà l'equip de govern davant el pla d'austeritat, ja que s'està a final de mandat i les decisions preses afectaran al proper govern municipal.

La piscina d'estiu també serà gestionat per l'empresa que gestiona la piscina coberta

Finalment, l'equip de govern ha explicat l'externalització del servei de gestió de la piscina d'estiu, després que el procés s'iniciés en una proposta d'urgència en un Ple anterior. Llavors Esquerra va demanar explicacions del què es volia fer i el regidor Pere Galobardes (PSC) va dir que ja s'informaria, cosa que no s'ha fet fins en el ple de maig, a pregunta dels grups d'Esquerra i d'Iniciativa. L'explicació, però, ha estat precedida d'unes paraules del regidor d'esports (Francesc Rivera (PSC) en què ha retret a la oposició de preguntar-ho al Ple enlloc de la comissió informativa. Casals li ha recordat el compromís de l'equip de govern, durant un Ple anterior. Posteriorment, Miquel Franch ha explicat que l'objectiu és que la gestió la faci la mateixa empresa que gestiona la piscina coberta, Sport Assistance. Per altra banda, Esquerra, així com ICV, es va abstenir en la modificació de les tarifes de la psicina coberta, que es feia per aplicar l'augment de l'IVA. Malgrat incloure una tarifa especial per aturats, que ja havia proposat en el seu moment Esquerra, l'oposició es va abstenir per tot el procés de l'establiment de tarifes i bonificacions. Casals va posar com exemple, l'error de tractar a joves de 16 anys com adults a l'hora de pagar.

Esquerra celebra que el Festus tiri endavant

En el Ple de maig, es va poder constatar que el Festus tira endavant amb l'aprovació de les partides pressupostàries corresponents. Aquest fet ha provocat que el portaveu d'Esquerra, Jordi Casals, s'hagi congratulat que el Festus finalment tiri endavant, sobretot gràcies a l'aposta de les entitats i els joves que s'han mostrat interessats en donar continuïtat al festival joves, malgrat el complicat escenari econòmic existent. Des d'Esquerra Torelló s'ha apostat des d'un inici per la continuïtat del Festus i la seva consolidació.

El regidor d'Esports diu que no està decidit que no es faci el segon pavelló al costat del Marta Mata

El regidor d'Esports diu que no està decidit que no es faci el segon pavelló al costat del Marta Mata El portaveu d'ERC-AM Torelló, Jordi Casals, va preguntar al regidor d'Esports, Francesc Rivera (PSC), si ja estava decidit per part de l'equip de govern que es construiria un segon polisportiu al costat de l'Escola-Institut Marta Mata, tal com havia anunciat l'alcalde Miquel Franch feia unes setmanes. Si era així, segons Casals, no tindria sentit treballar participàdament el Pla d'Equipaments Esportius que s'ha iniciat, ja que la participació seria paper mullat. Rivera va afirmar que només s'havia anunciat una reserva de sòl, però que un cop l'empresa encarregada hagi fet l'estudi, entre tots els participants del grup de treball del Pla d'Equipaments Esportius decidirien els acords. Per Esquerra Torelló, si finalment el Pla d'Equipaments Esportius no s'acabés d'acordar amb el consens del grup de treball que s'ha creat (que de moment sols s'ha reunit una vegada), es podria tornar a repetir el fracàs que va viure la Comissió d'Equipaments d'entitats, el qual l'equip de govern del PSC en el darrer mandat va extingir practicant els fets consumats. Més informació a http://blocs.esquerra.cat/jordicasals

Irònic Lluís Sabatés: "En el desè aniversari de l'IES els i podríem regalar una senyalització"

El regidor republicà Lluís Sabatés va recórrer a la ironia per demanar que d'una vegada per totes es senyalitzi correctament l'IES Cirvianum de Torelló, ja que en tot el municipi no hi ha una clara senyalització de com arribar a l'institut, que a més està en una zona perifèrica del municipi. Sabatés va dir que el 10è aniversari que celebra enguany l'ES Cirvianum era un bon moment per homenatjar al centre educatiu amb una senyalització correcte. Ironia.

Lluís Sabatés torna a posar de manifest l'error del nou sistema de subvencions a les AMPA

El regidor d'Esquerra Lluís Sabatés va intervenir durament al Ple per, un cop adjudicades les subvencions concursals a les AMPA, posar d'amunt la taula, de nou, l'error d'adoptar aquest sistema de subvencions, que, tot i ser una proposta política sorgida de l'ajuntament, es fes a compte de la bossa global de subvencions a les AMPA. Sabatés ha recordat que la LEC no disposa que les funcions de les AMPA siguin les que s'exigeixen en les bases reguladores d'aquestes subvencions, unes exigències que obliden del caràcter voluntarista dels membres de les AMPA, que a més van veure com els terminis exigits eren molt justos en el temps, a més de suposar una càrrega burocràtica més gran. Pel d'Esquerra, el que es demana a les AMPA ho poden fer perfectament els excel·lents professionals dels centres educatius. Lluís Sabatés ha demanat que la regidora en la reunió que ha de tenir amb les AMPA, escoltin a les AMPA a més de compartir una taula de reunió i que es replantegin un sistema que sols ha permès adjudicar el 40% del pressupostat (13.900€) per aquesta línia de subvenció. Des d'Esquerra es desitja que el 60% sobrant es reverteixi a les AMPA.