Torelló

Notícia

Finalment, el Ple aprova el complement de productivitat de la Policia Local proposat per l'equip de govern

elisabet viñas torelló
Elisabet Vinyas, regidora d'ERC-JpT
El ple de l'Ajuntament de Torelló va aprovar, en la sessió d'aquest dilluns al vespre, el pla de productivitat per a la millora del cos de la Policia Local, que posa per escrit l'acord assolit el passat mes de juliol entre l'equip de govern i la policia per normalitzar la situació del cos. El pla, que té una vigència d'un any, va rebre el suport de l'equip de govern i del PSC, mentre que la CUP es va abstenir i Junts x Catalunya hi va votar en contra.

Abans de la votació d'aquest punt, la regidora de Serveis Econòmics, Secretaria i Seguretat i Civisme, Elisabet Viñas, va explicar els detalls del pla, que és el mateix que es va presentar en el ple extraordinari de finals de juliol. Viñas va voler deixar clar que es tracta d'un pla provisional, d'un any de durada, mentre es treballa el model de Policia Local que es vol. També va indicar que aquest és el primer pas per tractar les deficiències que hi ha en altres col·lectius del personal de l'Ajuntament. En aquest sentit, va afegir que juntament amb la regidoria de Recursos Humans s'està treballant en la nova relació de llocs de treball del consistori.

La proposta aprovada és la que es va portar a un Ple extraordinari a l'estiu, que va ser bloquejat per l'oposició, amb els vots en contra a ser debatut en el Ple per part de la CUP i JxCat i l'abstenció del PSC

Més enllà d'aquesta proposta, durant el ple de setembre també va destacar l'aprovació de la moció consensuada entre els grups d'ERC, la CUP i Junts x Catalunya per donar suport a les persones detingudes el passat 23 de setembre, durant l'operació policial contra el moviment independentista català a diverses poblacions del país. La moció, que va rebre l'abstenció del PSC, rebutja l'actuació policial i demana la llibertat immediata dels detinguts. També denuncia les 'maniobres de sectors polítics i mediàtics per vincular l'independentisme civil i institucional amb el terrorisme i la violència'.

(font: www.ajtorello.cat)