Torelló

Notícia

El Ple de Torelló mostra el seu rebuig a la sentència del Suprem contra l'independentisme cívic i polític

Ple, Torelló, estelada
Ple extraordinari en rebuig a la sentència del Suprem
El ple de l'Ajuntament de Torelló es va reunir ahir a la tarda, en una sessió extraordinària i convocada d'urgència, per tal d'aprovar una moció de resposta a la sentència del Tribunal Suprem i per demanar l'amnistia per a les persones preses polítiques catalanes i en defensa del dret d'autodeterminació. La moció es va aprovar amb els vots de l'equip de govern i Junts per Catalunya, mentre que el PSC es va abstenir. Els regidors de la CUP no van assistir al ple.

La moció, impulsada conjuntament per l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), manifesta el rebuig a la sentència condemnatòria, constatant que 'representa una regressió dels drets i les llibertats de la ciutadania de Catalunya' i reclama la llibertat 'immediata' dels presos polítics i també la seva amnistia, així com per als exiliats. També reivindica el dret a l’autodeterminació 'per resoldre el conflicte polític existent, per via democràtica i pacífica'. El text també mostra l'adhesió de l'Ajuntament de Torelló a 'totes les mobilitzacions de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem', així com el compromís de participar en el gran acte municipalista convocat el dia 26 d'octubre al Palau de la Generalitat.

El ple, breu i celebrat en una Sala Noble de Can Parrella plena de ciutadans, va acabar amb un llarg aplaudiment de tots els presents. Posteriorment, la reivindicació ciutadana es va traslladar a la plaça de la Vila, que es va omplir a vessar en una concentració de rebuig a la sentència. Durant l'acte, i entre els diversos parlaments que hi va haver, la portaveu de Junts per Catalunya, Neus Codina i l'alcalde, Marçal Ortuño, van explicar a la ciutadania la moció aprovada en el ple. La concentració va acabar amb el cant dels Segadors.
Mots clau
: Independentisme