Torelló

Notícia

Lluís Sabatés torna a posar de manifest l'error del nou sistema de subvencions a les AMPA


El regidor d'Esquerra Lluís Sabatés va intervenir durament al Ple per, un cop adjudicades les subvencions concursals a les AMPA, posar d'amunt la taula, de nou, l'error d'adoptar aquest sistema de subvencions, que, tot i ser una proposta política sorgida de l'ajuntament, es fes a compte de la bossa global de subvencions a les AMPA.
Sabatés ha recordat que la LEC no disposa que les funcions de les AMPA siguin les que s'exigeixen en les bases reguladores d'aquestes subvencions, unes exigències que obliden del caràcter voluntarista dels membres de les AMPA, que a més van veure com els terminis exigits eren molt justos en el temps, a més de suposar una càrrega burocràtica més gran.
Pel d'Esquerra, el que es demana a les AMPA ho poden fer perfectament els excel·lents professionals dels centres educatius.
Lluís Sabatés ha demanat que la regidora en la reunió que ha de tenir amb les AMPA, escoltin a les AMPA a més de compartir una taula de reunió i que es replantegin un sistema que sols ha permès adjudicar el 40% del pressupostat (13.900€) per aquesta línia de subvenció. Des d'Esquerra es desitja que el 60% sobrant es reverteixi a les AMPA.