Torelló

Notícia

La sociovergència rectifica i modificarà el projecte de la Plaça Nova, tal com va demanar Esquerra

Esquerra ja havia presentat al.legacions en aquest sentit i l'alcalde va acusar als republicans de posar pals a les rodes

El portaveu d'Esquerra, Jordi Casals, va preguntar a l'equip de govern quin plantejament faria davant el decret del Pla d'Austeritat impulsat pel govern espanyol, que no deixarà que els ajuntaments demanin crèdits el 2011 i davant la minva d'ingressos que es preveu.

El republicà va afegir que caldria redimensionar diferents projectes i que s'hauria d'estar atent a com condiciona el Pla de Barris, que afecta projectes necessaris a curt termini, com la ludoteca, que ja en el Ple de pressupostos els d'Esquerra ja van advertir que no s'havia previst un pressupost per tot el 2010.

Davant la intervenció de Casals, Lluís Bassas va informar que la Plaça Nova es veuria afectada i que es replantejaria suprimir la part més "sumptuosa", en paraules del mateix Bassas.

Jordi Casals va recordar que aquesta revisió de la Plaça, que afectaria per exemple als llums del terra de la plaça, era part de les al.legacions que va presentar Esquerra al projecte que proposava l'equip de govern i que va aprovar. Llavors, PSC i CiU van rebutjar totes les al.legacions, inclosa la de redimensionar el projecte pel context econòmic en què vivim. Llavors, l'alcalde va acusar als regidors independentistes de posar pals a les rodes al projecte de la Plaça Nova.

Casals també va demanar que l'equip de govern fes partícip als grups municipals de l'oposició de les mesures que prendrà l'equip de govern davant el pla d'austeritat, ja que s'està a final de mandat i les decisions preses afectaran al proper govern municipal.