Torelló

Notícia

Primer Ple municipal del nou equip de govern de CiU i ERC-JpT

Signatura de l'acord entre CiU i ERC-JpT
Signatura de l'acord entre CiU i ERC-JpT
En el Ple ordinari de Torelló de març, es va ratificar el decret de delegacions de competències de l'Alcalde que suposa la materialització de l'acord estable entre CiU i ERC-JpT pel que resta de mandat, així que els regidors del grup municipal d'ERC-JpT es van estrenar com a membres de l'equip de govern de Torelló.
En el Ple es va aprovar, entre d'altres el Pla de Mobilitat Urbana de Torelló, després d'un llarg procés amb tècnics de l'ajuntament, de la Diputació de Barcelona i dels grups municipals. El pla es va aprovar amb l'única abstenció d'ICV-EUiA. Casals, el regidor responsable de mobilitat, va recordar que pels habitants que té Torelló, no era obligatori fer el Pla de Mobilitat, però que es va decidir tirar endavant, i ara "Torelló té una eina que aporta una filosofia de treball en mobilitat i unes actuacions concretes, que s'hauran de desenvolupar en els propers anys".
Per altra banda, també es van aprovar una moció presentada per l'equip de govern demanant a l'ACA que continuï fent la descontaminació de l'aqüifer, així com també una moció redactada pels sindicats UGT i CCOO  i presentada pel PSC en contra la reforma laboral, amb els vots favorables de socialistes, ERC-JpT, PxC i ICV-EUiA. Seguidament, PxC en va presentar una altra també en contra de la reforma laboral, que només va rebre el suport del PSC, malgrat que el portaveu de PxC va carregar contra els sindicats, que havien redactat la moció anteriorment aprovada i presentada pels socialistes.
PxC també va presentar una moció, de nou, per fer un nou mercat setmanal al Barri de Montserrat, que ja havia estat rebutjada feia mesos, ja que segons el regidor de Comerç, Jordi Casals, "el comerç dels barris s'han de poder dinamitzar al marge de crear un mercat en cada barri". Casals va afegir, que els marxants "no estan per fer un segon mercat setmanal a Torelló" i que hi ha el perill real "d'espatllar el mercat dels dimecres, que funciona molt bé, si creem un segon mercat a Torelló". Tots els partits, menys el PSC que es va abstenir, van votar en contra la moció.
En l'últim punt de l'ordre del dia, es van desestimar les al.legacions presentades pel PSC al pressupost de Torelló. Les al.legacions, tal com va explicar l'alcalde, Santi Vivet (CiU), no responien als casos en què es poden presentar unes al.legacions a un pressupost, que són bàsicament qüestions formals, no de contingut polític, tal com havia fet el PSC. "Els arguments exposats en les al.legacions, s'havien d'haver fet durant el Ple, i no en unes al.legacions que retarden l'aprovació definitiva del pressupost", va sentenciar Vivet.
En el torn de precs i preguntes, entre d'altres coses, Jordi Casals va explicar les funcions dels agents cívics i la voluntat que "siguin el pal de paller de les polítiques en civisme i en la convivència en l'espai públic". També va informar que properament es portarà a terme una campanya informativa sobre la figura dels agents cívics i sobre el civisme; es farà a Ràdio Ona.
Lluís Sabatés, per la seva part, com a regidor d'Ensenyament, va afirmar que l'equip de govern treballarà per aconseguir que es restableixi la sisena hora i que ja ho ha traslladat al departament de la Generalitat, així com amb les AMPES, amb qui ha col.laborat.
Finalment, en el torn d'informacions, Xevi Lozano ha explicat en quin moment està el Pla Local de Joventut i que properament es reunirà amb tots els grups municipals per tal que puguin fer les seves aportacions.