Torelló

Notícia

Segons les dades de la Policia Local de Torelló, l’índex delinqüencial del municipi ha baixat de manera significativa, en l’últim any (de maig de 2011 a maig de 2012). El regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Jordi Casals, considera que “els números baixen, milloren, però només serien bons si el resultat fos zero”. El regidor va presentar aquest balanç al Consell Municipal de Seguretat Ciutadana i en la darrera sessió del ple municipal.

Jordi Casals, Torelló,
Jordi Casals, al Ple de Torelló


En la comparativa interanual, entre els mesos de maig 2010-2011 i maig 2011-2012, el volum de delictes a Torelló ha baixat més d’un 9 per cent. En concret, de maig de 2011 a maig de 2012 s’han registrat 225 delictes i 164 faltes (239 i 189 el període anterior), per un total de 389 fets delictius.

En els actes contra el patrimoni també es constata un descens del 8 per cent, ja que s’ha passat de 285 a 262. En aquest apartat, tot i que els delictes contra el patrimoni pugen un 5 per cent (de 141 a 149); les faltes baixen un 21,5 per cent (de 144 a 113).

En aquest darrer any, de robatoris amb força se n’han produït 17 en domicilis, 8 en establiments, 7 en indústries, 37 a l’interior de vehicles i 24 en altres conceptes. També són ressenyables, els 12 robatoris amb intimidació o violència, 24 delictes contra el trànsit i 45 actes de violència de gènere.

De tota aquesta activitat delictiva, el 62 per cent ha estat instruïda penalment per la Policia Local, que d’altra banda, ha practicat 26 detencions.

Jordi Casals explica que “hi ha delictes i en la situació de crisi actual, amb les repercussions socials que té, n’hi haurà. Però les dades milloren”. També constata que, en comparació amb altres municipis del voltant, “els números són inferiors”. D’altra banda, el regidor confirma que la tipologia dels delictes “canvia” ja que, per exemple, “a Torelló no s’obrien cotxes” i ara, en canvi, s’ha comptabilitzat un nombre significatiu de robatoris amb força a l’interior de vehicles; aquest augment, tanmateix, s’explica perquè els lladres van entrar en un aparcament. També s’ha incrementat el nombre d’estrebades per la presència d’un grup que es dedicava a cometre aquest delicte, una qüestió, però, que “s’ha solucionat ràpidament”.

El regidor destaca que, davant aquests problemes, “es treballa per donar solucions i s’actua”, alhora que destaca la “important” tasca de la Policia Local, en coordinació amb els Mossos d’Esquadra i la inestimable col·laboració de la ciutadania. Al mateix temps, Jordi Casals posa l’accent en que “cal anar amb molta cura de no crear alarma social perquè encendre un foc és molt fàcil i apagar-lo és molt difícil”. 

Font: www.ajtorello.cat