Torelló

Notícia

El text era una esmena a la totalitat a una moció de PxC

desnonaments
En el Ple municipal de Torelló del mes de febrer, es van aprovar dues mocions, una en contra dels desnonaments i una altra per declarar Torelló lliure de circs que utilitzin animals salvatges.
La primera es va aprovar, després que tots els grups acceptessin el text alternatiu que el grup municipal d'ERC-JpT va presentar a la moció inicial de PxC.
El portaveu republicà va manifestar que havien presentat un text que atorgava el protagonisme "als qui han impulsat la ILP del dació en pagament al Congrés de diputats". La moció assumeix els principis de la ILP, així com la petició al Jutge Degà que no inici més procediments de desnonament i que informi mensualment dels casos que hi puguin haver. Casals va dir que l'ajuntament es troba amb el problema de manca d'informació dels casos que hi puguin haver, sinó ho informen els afectats.
La moció dels independentistes també hi consta que es mantingui la interlocució iniciada entre l'ajuntament i la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) d'Osona, que com va explicar Casals, ja s'ha iniciat entre el regidor d'Habitatge, Lluís Sabatés, i la plataforma.
Finalment, la moció també observa que s'informi a les entitats locals financeres el rebuig de l'ajuntament als desnonaments.
En la segona moció, que rebutja l'ús d'animals salvatges en circs, que va presentar ICV i s'hi van adherir socialistes i ERC-JpT, incloïa, a petició dels republicans, una referència a la moció aprovada el 2004 declaran Torelló vila antitaurina i amiga dels animals. Casals va mostrar el seu orgull que Torelló fos dels primers municipis a fer aquesta declaració que posés "el nostre gra d'arena" perquè es prohibissin les corridas a Catalunya. El portaveu d'ERC-JpT va acabar la seva intervenció citant una frase de Gandhi, que es trobava en la moció del 2004, "es pot valorar una societat per com tracte els animals". 
La moció es va aprovar amb els vots de tots els grups menys de PxC.

Podeu llegir el text aprovat a: Esmena a la totalitat que presenta el grup municipal d’ERC-JpT-AM a la moció presentada per PxC per declarar Torelló municipi lliure de desnonaments