Torelló

Notícia

En el Ple també es va aprovar un manifest unitari contra la Llei Wert aprovada pel Consell Escolar Municipal

Lluís Sabatés, regidor d'Ensenyament
Lluís Sabatés, regidor d'Ensenyament
A preguntes del grup municipal del PSC, Lluís Sabatés, en qualitat de regidor d’Ensenyament, va defensar l’actual model de l’escola de música, després de la nova concessió que s’ha fet, malgrat que els números de matriculació siguin escassos. Segons Sabatés, “ara hem sentat les bases per tenir una bona escola de música. És un projecte molt sòlid”. En base a aquesta confiança, el regidor creu que “s’està fent un treball molt seriós i, de mica en mica, donarà els seus fruits”.
Davant la insistència en els atacs del socialista Pere Galobardes, Lluís Sabatés va respondre dient que els governs socialistes no van renovar la concessió i va explicar que "ara s'estan posant les bases" per crear "una bona escola de música". Sabatés va manifestar no entendre la càrrega del grup del PSC contra l'Escola de Música i va criticar l'actitud de l'equip directiu sortint, ja que "hem hagut de reclamar els expedients acadèmics, perquè se'ls han endut tots", així com també, "tot l'instrumental". El regidor d'Ensenyament va finalitzar la seva intervenció dient que no es poden posar pals a les rodes "quan el projecte només porta dos mesos".El ple de l’Ajuntament va manifestar, d’una manera unànime, el seu rebuig frontal a la Llei Wert. En la sessió plenària d’aquest dilluns, tots els grups municipals van donar suport al manifest contrari a la llei de la reforma educativa, aprovat també pel Consell Escolar Municipal el passat 14 d’octubre.

Segons el manifest, la llei que impulsa el govern de l’Estat “és una llei de partit i no de consens”, que ha estat rebutjada per la comunitat educativa en tots els territoris estatals. S’afirma que és una llei “retrògrada (n’hi ha que la qualifiquen de preconstitucional), segregadora, homogenitzadora i harmonitzadora (en el mal sentit de la paraula), centralista i espanyolitzadora per aquelles comunitats que tenen llengua pròpia” i que “envaeix competències i menysprea la llengua i la cultura del nostre país” i que finalment “tanca els ulls a un model lingüístic que ha estat un model de cohesió social”.
Tot i que la llei ja ha superat els primers tràmits a les Corts espanyoles, el manifest proposa que “si a nivell polític no es pogués frenar, esperem que tots junts siguem capaços de fer valdre un model educatiu que tingui en compte tots els orígens i totes les llengües, un model de respecte i de valors democràtics, un model que s’emmiralli en la innovació i en el progrés i que estigui per sobre d’aquest atemptat al seny i la raó que és la tristament anomenada llei Wert”.

En un altre punt de l'ordre del dia, el ple es va adherir, amb el vot en contra del grup d’ICV-EUiA, al protocol d'execució de les diligències de llançament als partits judicials de Catalunya. En virtut d’aquest acord, subscrit pel Tribunal Superior de Justícia, el Departament de Justícia de la Generalitat, les quatre diputacions provincials, el Consell de Col·legis d’Advocats de Barcelona, el Consell del Col·legi de Procuradors de Barcelona, l’Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya, es disposarà d’un protocol per coordinar les accions en l’execució de les diligències de llançament dels jutjats i, alhora, fer totes les actuacions que puguin ajudar a millorar la situació de les famílies o persones en situació de vulnerabilitat social, pendents d’una diligència de llançament d’un procediment de desnonament, execució hipotecària o similar. Segons el text de l’acord, el protocol “no és la solució al drama que viuen les persones desnonades, però sí que és un pas mes a l’hora de poder oferir una resposta urgent als que es troben en aquesta situació de vulnerabilitat”, resposta que es podrà donar fins i tot des dels ajuntaments, d’una manera “més ràpida i eficaç”.

D’altra banda, també es va aprovar -amb els vots contraris d’ICV-EUiA i PxC- la modificació de l’ordenança fiscal reguladora de la taxa pel subministrament d’aigua potable i el manteniment d’escomeses i comptadors.

Fonts:
www.ajtorello.cat
www.radioona.com
www.el9nou.cat (vídeo)