Torelló

Notícia

Es contracten 11 persones en els plans d'ocupació en el marc del Pla de Barris

En el marc del projecte ‘Viu i conviu al nucli antic’, integrat al Pla de Barris del Nucli Antic, Torelló disposarà d’un equip format per una coordinadora i quatre agents cívics fins el proper mes de juny. Com en anys anteriors, els agents cívics tindran la funció de fomentar el civisme entre la població -amb l’eina que suposa la nova Ordenança de Civisme-, recollir queixes i suggeriments de la ciutadania, detectar incidents i disfuncions en serveis municipals i equipament urbà i fer-ho arribar als responsables municipals.
En el marc del projecte Treball als Barris 2013, integrat al Pla de Barris del Nucli Antic, l’Ajuntament de Torelló ha contractat 11 persones que estaven en situació d’atur. En concret, es tracta d’un equip format per una coordinadora i tres agents cívics; d’una brigada amb dos pintors, un fuster, un paleta i un coordinador; a banda d’una tècnica ocupacional i del dispositiu d’inserció laboral. El programa té una durada de sis mesos.
Aquest dimarts al matí, l’alcalde, Santi Vivet, i el regidor de l’Àrea de Ciutadania i Seguretat, Jordi Casals, els han donat la benvinguda a les dependències de La Carrera. D’una banda, els operaris faran feines de manteniment; mentre que els agents cívics donaran continuïtat a la implantació de l’ordenança de civisme, amb una atenció preferent al tema de les deposicions d’animals a la via pública. També s’encarregaran de tasques a peu de carrera com recollir queixes i suggeriments de la ciutadania, detectar incidents i disfuncions en serveis municipals i equipament urbà i fer-ho arribar als responsables municipals.
El projecte, que compta amb un pressupost de 178.725,09 euros, s’emmarca dins la convocatòria de Treball als Barris 2013 i està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya amb el cofinançament del Fons Social Europeu.
Per altre cantó, Santi Vivet i Jordi Casals han posat de relleu que, a més d’aquestes onze persones, l’Ajuntament de Torelló ha incorporat, en d’altres plans d’ocupació, quatre persones (dues a Promoció Econòmica i dues a la Policia Local) i que el mes de juny encara se n’incorporaran sis més, gràcies a un programa de la Diputació. Això, significa que, l’any 2014, l’Ajuntament de Torelló donarà feina a 21 persones.