Torelló

Notícia

ERC-JpT decebuts perquè encara no hi ha un compromís ferm de la Generalitat per la tarifa integrada, que demanarà permís a Madrid

tren,Ricard Font,Jordi Casals,Torelló,estació
La reunió sobre el tren
El passat diumenge la Generalitat, ajuntaments d'Osona nord i el col.lectiu #Pqnoensfotintren es van reunir a Torelló per parlar de la línia de tren, les estacions i la integració tarifària al nord de Vic. En aquesta reunió, Jordi Casals, regidor de Mobilitat de Torelló, es va mostrar decebut perquè després d'esperar des de novembre del 2013 i amb retard respecte el compromís de la Generalitat, en quan a donar una solució en les tarifes, la proposta del Departament liderat pel Conseller Vila és demanar a Madrid integrar tot Osona a les Rodalies de Barcelona, quedant-ne fora el Ripollès. Des del primer dia el treball s'ha fet conjunt entre Osona i el Ripollès. A més, Casals, va recordar que hi ha un mandat parlamentari perquè s'apliqui una mesura al respecte, transitòriament, abans no s'apliqui a partir del 2015 la tarifa integrada a tot Catalunya. Ricard Font, Secretari General del Departament de Territori de la Generalitat, va recordar que la R3 és la principal prioritat de la Generalitat tan en matèria d'infraestructures com en millora dels serveis, va explicar que a l'espera que el 2015 entri en funcionament la T-Mobilitat a tot Catalunya el seu Departament ha sol·licitat al Ministeri d’Hisenda la integració d’Osona a la xarxa de Rodalies. 


En qualsevol cas, la integració no contempla en cap moment el Ripollès per tractar-se d’una altra província i aquesta és també una de les demandes del Grup Perquè no ens fotin el tren. Aquest col·lectiu defensa que són diversos els usuaris de Ripoll i els pobles del voltant que utilitzen cada dia el tren per anar a treballar a Barcelona. També es queixen d’injustícies en el sistema tarifari integrat actual. 

A l'espera del desdoblament parcial de la línia, el grup i els ajuntaments van demanar també inversions més petites per aconseguir solucionar la manca d'informació als panells, la megafonia que no funciona, les estacions tancades o les andanes que no són segures. Les tres parts es tornaran a reunir el mes que ve.

(font www.el9nou.cat)