Torelló

Notícia

Els voluntaris de Protecció Civil col.laboraran en el servei de proximitat en l'àmbit rural

Policia,torello
Policia de proximitat
El 2013 ha estat un any de retrocés pel que fa a l’activitat delictiva a Torelló. Almenys això és el que posen de manifest les dades recopilades per la Policia Local i que es van presentar aquest dijous al matí, a les dependències policials, en presència del regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Jordi Casals, i l’inspector de la Policia Local, Sergi Gràcia.A partir d’ara, la Policia Local de Torelló disposarà de la figura de l’agent de proximitat, una nova línia de treball que complementa la feina policial als àmbits del trànsit i la seguretat ciutadana. Aquesta funció de proximitat implicarà un contacte continuat de l’agent amb els comerços, les entitats i la ciutadania. En l’àmbit rural també s’implantarà aquesta funció, gràcies a la col·laboració dels voluntaris de Protecció Civil.

El regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Jordi Casals, n’ha fet la presentació i ha explicat que “ja feia temps que estàvem treballant en la figura de l’agent de proximitat i ara l’hem pogut implementar”. En aquest sentit, la intenció de la regidoria és, a més de crear la figura, “consolidar-la”.
Específicament, l’agent de proximitat “es dedicarà en exclusiva a les tasques de proximitat, és a dir, contacte amb els comerços, interlocució amb les associacions de veïns, mediació en conflictes veïnals... L’agent ha de ser una referència per als ciutadans que podran fer-li arribar qualsevol tema. Llavors l’agent gestionarà aquesta informació per poder-hi actuar o derivar-la a d’altres departaments de l’Ajuntament”.

L’inspector de la Policia Local, Sergi Gràcia, comentava que l’agent “tindrà un horari diferenciat dels torns ordinaris”, ja que treballarà de dilluns a divendres, en horari de matí i tarda. Així, a més de les tasques genèriques de relació amb la gent o les entitats, l’agent també podrà donar suport a les entrades i sortides de les escoles o atendre les visites dels centres escolars a la comissaria.

Per altra banda, Protecció Civil “ens ajudarà amb tot el tractament de proximitat a l’àmbit rural, a les cases de pagès”. Tot i que la Policia, periòdicament, feia visites a les masies –“no amb la regularitat que volíem”-, ara, gràcies a Protecció Civil, “es podrà fer d’una manera regular”. Serà un treball coordinat que permetrà estendre el servei de proximitat a l’àmbit rural.

Tant el regidor com l’inspector creuen que la nova figura suposarà una millora considerable en el servei: “sense perdre atenció a la feina habitual, hem pogut destinar un agent a fer aquestes tasques”.

(font www.ajtorello.cat // vídeo www.el9nou.cat )